علت سرعت بالای فایرفاکس کوانتوم چیست؟

یک‌شنبه ۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
جدیدترین نسخه‌ی مرورگر فایرفاکس به طرز حیرت‌انگیزی سریع است؛ اما، دلیل این سرعت چیست؟
تبلیغات

یکی از مهندسان موزیلا از یکی از روش‌های مخفی افزایش سرعت فایرفاکس ۵۷ موسوم به کوانتوم پرده برداشته است.

موزیلا پیش‌تر تغییرات ساختاری را برای افزایش سرعت در فایرفاکس اعمال کرده بود؛ اما در نسخه‌ی ۵۷ ترفند مخفی دیگری به کار رفته است که باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحات می‌شود. این ترفند با به تأخیر انداختن بارگذاری کدهای مربوط به دامنه‌های مکان‌یابی مانند گوگل انالتیکس باعث افزایش سرعت بارگذاری محتوای اصلی می‌شود.

این ترفند توسط هونزا بامباس، مهندس موزیلا توسعه یافته است. بامباس این ویژگی را Tailing یا «تعقیب» می‌نامد. طرز کار تعقیب به این شکل است که وقتی یک صفحه در حال بارگذاری است، بارگذاری کدهای مربوط به دامنه‌های مکان‌یابی به تأخیر می‌افتند تا محتوای اصلی سایت سریع‌تر بارگذاری شود.

تعقیب به جای حذف کدهای مکان‌یابی صرفا بارگذاری آن‌ها را برای مدت کوتاهی عقب می‌اندازد. در نتیجه، سرعت بارگذاری صفحه با کاهش استفاده از پهنای باند و منابع محاسباتی بهبود می‌یابد. در واقع با ترفند تعقیب، مرورگر بارگذاری محتوای اصلی صفحه را نسبت به کدهای مکان‌یابی در اولویت قرار می‌دهد.

بامباس توضیح می‌دهد:

بررسی درخواست‌ها و کدهای مربوط به مکان‌یابی تنها تا زمانی که سایر منابع بارگذاری شوند و تا سقف شش ثانیه به تعویق می‌افتد. این تأخیر فقط در خصوص کدهایی که حالت پویا (Async) دارند صورت می‌گیرد. بارگذاری تصاویر مرتبط با مکان‌یابی همواره به تعویق می‌افتد. بر اساس استانداردهای html این ترفند کاملا مجاز است و سایت‌هایی که ساختار درستی داشته باشند در نتیجه‌ی اعمال این ترفند به مشکلی برنخواهند خورد.

اما تعقیب روی همه‌ی وب‌سایت‌ها به‌درستی کار نمی‌کند. در برخی موارد صفحه‌ی سایت به جای بارگذاری تدریجی، چند ثانیه‌ای به‌صورت سفید باقی می‌ماند.

به گفته‌ی بامباس: «هدف تعقیب، کمک به عملکرد مرورگر به واسطه‌ی به تعویق انداختن بارگذاری مواردی است که تجلی ظاهری ندارند.»

فایرفاکس همچنین قصد دارد تمام صفحات اچ‌تی‌تی‌پی را به‌عنوان ناامن قلمداد کند. در حال حاضر، این مرورگر زمانی که اطلاعات شخصی مانند نام کاربری و رمز عبور یا اطلاعات بانکی را در سایت‌های این‌چنینی وارد می‌کنید، هشداری در این خصوص به شما نمایش می‌دهد. به گزارش BleepingComputer، فایرفاکس ۵۹ که به‌صورت آزمایشی ارائه شده دارای گزینه‌ای است که کاربر می‌تواند با فعال کردن آن سایت‌های غیر HTTPS را ناامن تلقی کند.

در نظر گرفتن یک گزینه برای نمایش هشدار عدم امنیت هنگام باز کردن صفحات اچ‌تی‌تی‌پی گام اول است و احتمالا در آینده تمامی سایت‌های اچ‌تی‌تی‌پی به‌طور پیش‌فرض توسط مرورگر فایرفاکس ناامن در نظر گرفته خواهند شد.

نظر شما در مورد مرورگر فایرفاکس کوانتوم چیست؟ نظرات و تجربیات خود را با زومیت به اشتراک بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات