بنا بر گزارش اپلاینسایدر، مدیرعامل اپل در مصاحبهای با Fast Company، به مسائل مرتبط با حریم خصوصی کاربران پرداخته و آن را همسطح مشکلات جهانی مانند تغییر آبوهوا قرار داده است. تیم در بخشی از سخنانش میگوید: «من فکر میکنم حریم خصوصی یکی از مهمترین موضوعات قرن باشد. ما تغییرات آبوهوایی را داریم که مسئلهی بسیار بزرگی محسوب میشود؛ اما مترادف با آن، مسائل مرتبط با حریم خصوصی را داریم که بسیار بااهمیت است. بهطور کلی، این مسائل باید مهم شمرده شوند. ما باید تفکر عمیق خود را در این باره بگذاریم و تصمیم بگیریم چگونه میتوانیم این موارد را بهتر کنیم و چگونه میراثی برای نسل بعد به جای بگذاریم که بسیار بهتر از وضعیت کنونی باشد.»
در مصاحبهی مذکور، تیم کوک اهمیت ابزارهای حفظ حریم خصوصی داده مانند ویژگی شفافیت رهگیری برنامه اپل را حائز اهمیت جلوه داده است. غول دنیای فناوری در جولای ۲۰۲۰ (تیر ۱۳۹۹) از قابلیت جنجالی ATT رونمایی کرد که از آن زمان با بحث و جدل زیادی مواجه بوده است. وقتی این قابلیت فعال باشد، هر برنامهای که روی آیفون یا آیپد اجرا میشود، قبل از دسترسی به دادههای خاصی که میتواند برای ردیابی در سایر برنامهها استفاده شود، باید از کاربران مجوز دسترسی بگیرد. این دادهها «شناسه برای تبلیغکنندگان» نامیده میشوند و صنعت تبلیغات از این میترسد که با آمدن ATT، کاربران اجازهی دسترسی به سرویسها ندهند و این امر بالطبع به درآمد آنها در شخصیسازی تبلیغات آسیب شدیدی میزند. تیم کوک میگوید:
یکی از نگرانیهای تیم کوک تهدید سازمانهای اجرای قانون و دولتها برای تضعیف رمزگذاری سرتاسری است. او میگوید: «میدانید که من به رمزگذاری سرتاسری بدون دَرِ پشتی ایمان دارم؛ بنابراین نگران این هستم که کسی بخواهد آن را به هر طریقی بشکند یا تضعیف کند.» کوک همچنین به اظهارنظر دربارهی بیگ تِک (اصطلاحی برای توصیف اپل، آمازون، گوگل و فیسبوک) پرداخت؛ شرکتهایی که طی چند سال گذشته به دلیل حضور گسترده در زندگی روزمره به کانون قدرت تبدیل شدهاند. این مقام اجرایی دربرابر طبقهبندی گسترده هشدار میدهد و مردم را تشویق میکند که هر یک از شرکتها را براساس مدل کسبوکار، رفتار و ارزشهای خود قضاوت کنند. یکی دیگر از مسائل مورد بحث در این مصاحبه، هوش مصنوعی بود؛ که ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا، معتقد است سقوط بشریت را رقم خواهد زد. کوک در این باره میگوید:
مدیرعامل اپل در جریان سخنرانی امروز خود در کنفرانس رایانههای اروپا، حفظ حریم خصوصی و حفاظت از داده (CPDP)، به بازخوانی نقش فناوری در تقویت افراطگرایی ایدئولوژیک و قوانین مربوط به حریم خصوصی، از جمله GDPR اتحادیه اروپا پرداخت. بخشی از این سخنرانی خطاب به فیسبوک و مسائلی همچون جمعآوری داده تخصیص داشت و بهنوعی، اپل صراحتا مواضع خود را در قبال این شرکت بیان کرد.
نظرات