بنچمارک منتسب به تراشه‌های AMD Ryzen 4000 منتشر شد؛ جهشی عظیم در عملکرد گرافیکی

پنج‌شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴
مطالعه 5 دقیقه
نتایج بنچمارک‌های جدید نشان می‌دهد، تراشه‌ی رایزن Ryzen 7 4800U شرکت AMD، ده درصد سریع‌تر از پردازنده‌ی Core i7-1065G7 اینتل با پردازنده‌ گرافیکی مجتمع Iris Pro است.
تبلیغات

سری جدیدی از بنچمارک‌های منتسب به پردازنده‌‌های شتاب‌یافته‌ی (APU) رایزن ۴۰۰۰ شرکت AMD موسوم به Renoir در پایگاه داده‌ی بنچمارک 3DMark ظاهر شده است. نتایج این بنچمارک برای APU‌های جدید AMD نسبت‌به تراشه‌های سری آیس‌لیک (Ice  Lake) اینتل با پردازنده‌ی گرافیکی مجتمع نسل یازدهم این شرکت، بازدهی گرافیکی بسیار بالایی را نشان می‌دهد. بنچمارک‌های جدید توسط حساب‌های کاربری ROGAME و TUM_APISAK در توییتر مشاهده شده است؛ افرادی که مشغول انجام کارهای باورنکردنی برای کشف اطلاعات پنهان از پایگاه‌های داده‌ی مختلف آنلاین هستند.

در پوشش زومیت از رویداد معرفی خانواده‌ی پردازنده‌های رایزن 4000 AMD با نام کدگذاری‌شده‌ی Renoir اشاره شد که در بنچمارک‌های ارائه‌شده توسط AMD، پردازنده‌های جدید این شرکت در قیاس با نسل دوم از خانواده‌ی تراشه‌های AMD با نام پیکاسو، در عملکرد گرافیکی جهش بزرگی را به خود دیده‌اند. هر دو خانواده از پردازنده‌های AMD، در اصل از معماری گرافیکی مشابه، یعنی Vega بهره می‌برند، اما به لطف لیتوگرافی ساخت ۷ نانومتری، عملکرد تراشه‌های سری Renoir افزایش چشم‌گیری داشته است.

ryzen 4000

حتی رابرت هولاک، مدیر ارشد بازاریابی فنی در AMD، خود پیش‌قدم شده و می‌گوید استفاده از لیتوگرافی ۷ نانومتری این امکان را به AMD داده تا با افزایش ۵۹ درصدی عملکرد تک‌تک واحدهای محاسباتی (CU)، بازده کلی هسته‌های Vega را بالا ببرد. در قیاس با لیتوگرافی ۱۲ نانومتری، استفاده از گره‌های ۷ نانومتری به AMD اجازه داده تا سرعت کلاک پردازنده‌ی گرافیکی را تا ۱۷ درصد بالاتر ببرد. این افزایش همراه‌با یک شتاب قدرتی در توان گرافیکی و پیشرفت‌های قدرتی مشابه کمک می‌کند تا عملکرد بهتری نسبت به نسل پیشین از پردازنده‌های گرافیکی مجتمع Vega حاصل شود. حساب کاربری منتسب به رابرت هولاک در توییتر به سؤال کاربری که پرسیده بود چرا این تراشه‌ها به‌جای معماری RDNA هنوز از معماری وگا استفاده می‌کنند این‌گونه پاسخ داد:

زیرا جدول زمانی درست تنظیم نشد. اما هر واحد محاسباتی Vega در نسل سوم [از پردازنده‌های] موبایلی، ۵۹ درصد سریع‌تر از نسل دوم است.

اما همان‌گونه که خود مدیرعامل AMD، دکتر لیزا سو، پیش‌تر تأیید کرده، در نهایت خانواده‌ی APUهای AMD تحت معماری گرافیکی Navi در آینده معرفی خواهند شد. در هر صورت، حال با تمرکز بر بنچمارک‌ها، تنایج مربوط به تراشه‌های 4800U و 4700U را مشاهده می‌کنیم.

ryzen 4000
ryzen 4000
ryzen 4000
ryzen 4000

در بنچمارک 3DMark 11، تراشه‌ی Ryzen 7 4800U در حدود ۱۰ درصد سریع‌تر از پردازنده‌ی Core i7-1065G7 اینتل با پردازنده‌ی گرافیکی مجتمع Iris Pro است. رایزن 7 4700U نیز در حالی‌که نسبت به پردازنده‌ی 7 4800U تراشه‌ای پایین‌رده محسوب می‌شود، ۲ درصد عملکرد بهتری درقیاس با پردازنده‌ی یادشده‌ی اینتل دارد. در نتایج مربوط به CPU Physics، یک پردازنده‌ی Ryzen 7 4800U حداکثر ۳۰ درصد سریع‌تر از پردازنده‌ی اینتل است. دلیل سرعت بالای این تراشه، بیشتر به خاطر فرکانس پردازشی بالاتر و تعداد بیشترِ هسته‌ها و رشته‌ها است. با این حال در بنچمارکی دیگر، نتایج متفاوتی را شاهد هستیم. پردازنده‌ی Core i7-10750H اینتل با وجود داشتن ۲۴ درصد سرعت کلاک بالاتر و توان طراحی حرارتی (TDP) به مراتب بیشتر، تنها ۱۵ درصد عملکرد بهتری نسبت به رایزن 7 4800U دارد. TDP در پردازنده‌ی Core i7-10750H اینتل ۴۵ وات بوده و در پردازنده‌ی مورد بحث AMD، تنها ۱۵ وات است.

بنچمارک دیگری نیز وجود دارد که نتایج مربوط به دو نوع مختلف از پردازنده‌ی Ryzen 7 4800U را به نمایش می‌گذارد. نوع بالارده‌ی تراشه‌ی مذکور نسبت به نوع پایین‌رده، ۲۰ درصد عملکرد گرافیکی بیشتر و ۷ درصد عملکرد پردازشی بهتری دارد که ممکن است نشانگر cTDP یا توان طراحی حرارتی قابل تنظیم ۲۵ واتی در طراحی لپ‌تاپ باشد.

ryzen 4000

در قیاس با تراشه‌ی Ryzen 7 4700U، پردازنده‌ی Ryzen 7 4800U در حدود ۲۵ درصد عملکرد گرافیکی بالاتر و ۶۵ درصد عملکرد پردازشی بیشتری دارد و تمامی این ارقام ناشی از راندمان بالاتر نسبت به تراشه‌های پیکاسو است. با نگاه به امتیازهای مربوط به بنچمارک UserBenchmark، نتایج مشابهی را شاهد هستیم. پردازنده‌ی گرافیکی AMD رادئون تحت معماری وگا، ۳۴ درصد عملکرد بهتری نسبت به تراشه‌ی Iris Plus اینتل دارد. تمامی این بنچمارک‌ها نشان می‌دهد اگرچه با به‌کارگیری معماری Navi روی APUهای رایزن 4000 AMD نتایج خارق‌العاده‌ای حاصل می‌شد، اما هنوز هم AMD با بازطراحی معماری Vega روی لیتوگرافی ۷ نانومتری در بخش پردازنده‌های گرافیکی شرکت، کار شگفت‌انگیزی را انجام داده است.

نوع پردازنده

تعداد هسته‌ها و رشته‌ها

فرکانس پردازشی پایه

بیشینه کلاک بوست

شمار واحدهای محاسباتی (CU) و پردازنده‌های سایه‌زن (SP)

توان طراحی حرارتی (TDP)

AMD رایزن 9 4900H

۸ / ۱۶

نامشخص

نامشخص

نامشخص

۴۵ وات

AMD رایزن

7 4800H

۸ / ۱۶

۲٫۹ گیگاهرتز

۴٫۲ گیگاهرتز

۸ / ۵۱۲

۴۵ وات

AMD رایزن

5 4600H

۶ / ۱۲

۳٫۰ گیگاهرتز

۴٫۰ گیگاهرتز

۶ / ۳۸۴

۴۵ وات

AMD رایزن

7 4800U

۸ / ۱۶

۱٫۸ گیگاهرتز

۴٫۲ گیگاهرتز

۸ / ۵۱۲

۱۵ وات

AMD رایزن

7 4700U

۸ / ۸

۲٫۰ گیگاهرتز

۴٫۱ گیگاهرتز

۷ / ۴۴۸

۱۵ وات

AMD رایزن

5 4600U

۶ / ۱۲

۲٫۱ گیگاهرتز

۴٫۰ گیگاهرتز

۶ / ۳۸۴

۱۵ وات

AMD رایزن

5 4500U

۶ / ۶

۲٫۳ گیگاهرتز

۴٫۰ گیگاهرتز

۶ / ۳۸۴

۱۵ وات

AMD رایزن

3 4300U

۴ / ۴

۲٫۷ گیگاهرتز

۳٫۷ گیگاهرتز

۵ / ۳۲۰

۱۵ وات

نتایج به‌عمل آمده از بنچمارک‌ها سبب شده تا کاربران، درباره‌ی بیش از ۱۰۰ مدل از لپ‌‌تاپ‌هایی که در سه‌ماهه‌ی نخست سال جاری میلادی با پردازنده‌ی رایزن ۴۰۰۰ AMD روانه‌ی بازار می‌شوند هیجان‌زده باشند. بی‌شک در ماه‌های پیش‌رو رقابت شدیدی میان پردازنده‌های سری رایزن ۴۰۰۰ AMD و خانواده‌ی ۱۰ نانومتری تایگرلیک (Tiger Lake) اینتل شکل خواهد گرفت. بنچمارک‌هایی نیز از سری تایگرلیک منتشر شده که در اسرع وقت نتایج حاصل از بررسی آن‌ها ارائه خواهد شد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات