احتمال عرضه پردازنده اسنپدارگون 845 کوالکام برای کروم‌بوک‌های رده بالا

شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
شرکت کوالکام، غول سازنده‌ی تراشه‌ی موبایل، قصد دارد از پردازنده‌ی پرچم‌دار اسنپدراگون ۸۴۵ در کرو‌م‌بوک‌های رده بالا استفاده کند.
تبلیغات

هفته پیش در جریان برگزاری کنگره‌ی جهانی موبایل (MWC 2018) در بارسلون، مونتِ گیلِس (مدیر تولید کوالکام) نشان داد که پردازنده‌های اسنپدراگون قادرند در آینده‌ی نزدیک قدرت پردازشی مورد نیاز کروم‌بوک‌های رده بالا را فراهم کنند. گیلس گفت کوالکام علاقه‌ای به فعالیت در بازار کروم‌بوک‌های زیر ۳۰۰ دلار ندارد؛ در عوض به‌شدت به دنبال بازار کروم‌بوک‌های‌ با قیمت ۵۰۰ دلار و بیشتر است.

این خبر بعد از این منتشر شد که کوالکام از نوآوری خود با همکاری مایکروسافت با نام «همیشه متصل» (Always Connected) در تولید لپ‌تاپ‌ ویندوز 10 پرده برداشت. در پایان سال ۲۰۱۷ مشخص شد که این دستگاه‌ها بر پایه‌ی اسنپدارگون ۸۳۵ خواهند بود، نه پردازنده‌ی جدید‌تر اسنپدارگون ۸۴۵. دستگاه‌های جدید قرار است در ماه مارس توسط شرکت‌های سازنده‌ی لپ‌تاپ نظیر اچ‌پی، لنوو و ایسوس به همراه پشتیبانی از اتصال 4G LTE به‌صورت پیش‌فرض و عمر باتری فوق‌العاده‌ی بیست ساعت تنها با یک‌بار شارژ به بازار عرضه شوند.

به‌طور طبیعی کوالکام در نظر دارد کرو‌م‌بوک‌های رده بالا را نیز هدف قرار دهد. به نظر می‌رسد این شرکت به‌جای استفاده از اسنپدراگون ۸۳۵ و قدرت پایین‌تر آن، در حال آزمایش دستگاه‌هایی با پردازنده‌ی پرچم‌دار اسنپدراگون ۸۴۵ است. این حرکت یک تغییر جالب برای بازار کلی کروم‌بوک‌هایی محسوب می‌شود که بر اساس پردازنده‌های ضعیف‌تر اینتل، مدیاتک و راک‌چیپ ساخته شده‌اند.

برای مثال هفته‌ی گذشته لنوو در جریان MWC 2018 از سه کروم‌بوک جدید رونمایی کرد؛ مدل 100e مجهز به پردازنده اینتل سلرون N3350،امدل 500e مجهز به پردازنده اینتل سلرون N3450 و مدل 300e مجهز به پردازنده مدیاتک MTK 8173C. پردازنده اینتل N3350 یک تراشه‌ی دوهسته‌ای با سرعت پایه ۱.۱۰ گیگاهرتز است و پردازنده N3450 یک تراشه چهارهسته‌ای با سرعت پایه ۱.۱۰ گیگاهرتز.

پردازنده کوالکام اسنپدراگون ۸۴۵ یک تراشه هشت‌ هسته‌ای مجهز به مودم  4G LTE است. این پردازنده دارای اتصال اختصاصی و یکپارچه وای‌فای و امن، پردازنده‌ی اختصاصی هوش مصنوعی برای تصاویر، صدا و بازی‌ و موارد دیگر است. این تراشه برای اولین بار در گوشی گلکسی اس ۹ که هفته پیش در MWC 2018 معرفی شد، به کار رفت. گلکسی اس ۹ دارای ویژگی‌‌های جالبی نظیر اسکنر عنبیه، پشتیبانی از محتوای HDR، اموجی استیکرهای AR، صفحه نمایش بدون حاشیه و بسیاری امکانات دیگر است.

اما کوالکام قصد دارد پرچم‌دار جدید خود را در محدوده‌ی وسیعی از دستگاه‌های بهتر و توانمند‌تر نظیر کرو‌م‌بوک‌های رده بالا استفاده کند. بر اساس گفته‌ی گیلس، دستگاه‌هایی که قرار است از این پردازنده‌ استفاده کنند احتمالا باریک، سبک و بدون فن هستند و کسب‌وکار‌های کوچک و متوسطی را هدف گرفته‌اند که به دنبال لپ‌تاپ‌های بدون ویندوز با عمر طولانی باتری هستند. گیلس درباره‌ی اتصال 4G LTE حرفی به میان نیاورده است؛ اما این قابلیت پکپارچه با پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ در حقیقت نقطه‌ی قوت اصلی فروش برای شرکت‌هایی محسوب می‌شود که هدف آن‌ها جلب نظر مدیران اجرایی در سفر و پرسنل دورکار برای خرید بهترین دستگاه‌های غیر ویندوز است.

اما چرا فقط قرار است از این محصول در کروم‌بوک‌های رده بالا استفاده شود؟ گیلس به تبلت‌های اندروید اشاره می‌کند که فروش آن‌ها به دلیل افزایش محبوبیت کروم‌بوک‌ و دستگاه‌های Windows powered 2-in-1 در حال افول است. همچنین لپ‌تاپی با سیستم عامل اندروید وجود ندارد؛ اما درعوض کروم‌بوک‌هایی وجود دارد که از گوگل ‌پلی، اپلیکیشن‌‌ها و بازی‌های مبتنی بر اندروید پشتیبانی می‌کنند.

گیلس می‌گوید:

کوالکام ارزش بیشتر را در استفاده از محصولات خود در کالا‌های ممتاز می‌‌داند؛ به همین دلیل ما واقعا ویندوز را پذیرفته‌ایم. اخبار بیشتر درباره‌ی ورود کوالکام به قلمرو کروم‌بوک‌ها در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات