این قابلیت ویندوز از ۳۰ سال قبل آپدیت نشده است

سه‌شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
مطالعه 2 دقیقه
پنجره فرمت در ویندوز
یکی از صفحات ویندوز به همان شکلی که در نسخه‌ی ۳۰ سال پیش این سیستم‌عامل ایجاد شده بود، باقی مانده است.
تبلیغات

با وجود تغییرات چشمگیری که رابط کاربری ویندوز در سال‌های اخیر داشته، کادر محاوره‌ای فرمت درایو از ویندوز NT تاکنون هیچ تغییری نکرده است.

حدود ۳۰ سال پیش در دفتر مایکروسافت در ردموند، یکی از توسعه‌دهندگان ویندوز کدی را برای کادر محاوره‌ای (Dialog Box) که در حال کار روی آن بود، نوشت. او تصور می‌کرد که این کادر موقتی است، بنابراین نگران ظاهر ابتدایی آن نبود. از آن زمان به‌بعد، هیچ‌کس هرگز آن را تغییر نداد و تا امروز در ویندوز ۱۱ نیز به‌همان شکل است.

کادر محاوره‌ای فرمت در ویندوز ۱۱

دیو پلامر، برنامه‌نویس سابق مایکروسافت، داستان جالب اینکه چگونه کادر محاوره‌ای فرمت درایو ایجاد شد را در پست ایکس خود به‌اشتراک گذاشته است.

پلامر می‌نویسد: «ما در حال انتقال میلیون‌ها خط کد از رابط کاربری ویندوز ۹۵ به NT بودیم و کادر Format فقط یکی از بخش‌هایی بود که ویندوز NT را از ویندوز ۹۵ متمایز می‌کرد و ما باید یک ظاهر سفارشی برای آن ایجاد می‌کردیم. من یک برگه کاغذ برداشتم و تمام گزینه‌ها و انتخاب‌هایی که کاربر می‌توانست در مورد فرمت‌کردن یک دیسک داشته باشد را نوشتم؛ مثل فایل‌سیستم، عنوان، اندازه‌ی کلاستر، نوع فشرده‌سازی و رمزنگاری.»

پلامر سپس یک رابط کاربری ابتدایی ایجاد و به کد پایه‌ای ویندوز NT اضافه کرد تا به‌عنوان راه‌حل موقت پیش از نسخه‌ی نهایی استفاده شود. اکنون تقریباً ۳۰ سال است که راه‌حل موقت پلامر همچنان در ویندوز ۱۱ استفاده می‌شود.

اگر متعجب هستید از اینکه چرا اندازه‌ی فرمت یک فایل FAT در ویندوز به ۳۲ گیگابایت محدود است، این موضوع نیز به پلامر باز می‌گردد. پلامر می‌گوید: «من باید تصمیم می‌گرفتم که سرریز کلاستر (Cluster Slack) حداکثر چقدر می‌تواند باشد و این منجر به محدودیت اندازه‌ی فرمت یک فایل FAT به ۳۲ گیگابایت شد.»

برنامه‌نویس سابق ویندوز اضافه کرد: «این محدودیت در واقع انتخاب خودسرانه‌ای در آن زمان بود که اثر آن به‌طور دائمی تا الان باقی مانده است. هر فایل FAT حجم‌های تا دو ترابایت را پشتیبانی می‌کند، اما باید از نرم‌افزار متفرقه‌ای برای ساخت آن استفاده کنید، حتی اگر ویندوز قادر به خواندن درایو FAT بزرگ‌تر باشد.»

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات