آیا گوشیها واقعا به قلم لمسی نیاز دارند؟
درحالحاضر تعداد گوشیهای هوشمندی که قلم لمسی دارند بسیار کمتر از مدلهایی است که از آن پشتیبانی نمیکنند. مورد جالب توجه این است که صفحهنمایش گوشیها روزبهروز بزرگتر میشود و امروزه دستگاههایی با صفحهنمایش ۶٫۶ یا ۶٫۷ اینچی بیشتر از همیشه خودنمایی میکنند.
با این اوصاف، شرکتها میتوانند با اضافه کردن قلم لمسی، استفاده کردن از گوشیها را سادهتر از همیشه کنند؛ اما در واقعیت شاهد چنین چیزی نیستیم.
در این مقاله به اهمیت این وسیلهی جانبی میپردازیم و خواهیم دید که آیا گوشیهای هوشمند واقعاً به قلم لمسی نیاز دارند یا خیر.
مزایای قلم لمسی
کارهایی مانند طراحی و یادداشتبرداری با انگشت در گوشیهای هوشمند بسیار دشوار و حتی غیرممکن هستند. باتوجه به موارد گفتهشده، قلم لمسی میتواند برای هنرمندان، طراحان و دانشآموزان بسیار مفید باشد.
ویرایش عکس و فیلم و فایلها با قلم لمسی راحتتر و دقیقتر از انگشت است و میتواند احتمال خطا را کاهش بدهد. قلم لمسی برای معلمهایی که بهصورت کاملاً دیجیتالی تدریس میکنند یک ابزار ضروری است.
شرکتهایی مانند سامسونگ و اپل قلمهای S-Pen و Apple Pencil را با امکانات سختافزاری متنوع به این دسته از کاربران ارائه میدهند. شرکتهای نامبرده امکانات نرمافزاری مختلفی برای قلمهای لمسی در نظر گرفتهاند.
برای مثال، اپلیکیشن Notes سامسونگ از قابلیت تشخیص دستخط پشتیبانی میکند و میتواند دستنوشتهها را به متن تبدیل کند.
انگشتها حرف اول را میزنند
باوجود اینکه قلمهای لمسی مزایای منحصربهفردی دارند، اما اکثر کاربران و حتی همان هنرمندان و طراحان در کارهای روزمره از انگشتهای خود استفاده میکنند.
از طرفی، سیستمهای عامل اندروید و iOS با فرض استفاده از انگشتها بهینهسازی میشوند و اعمالی مانند Pinch To Zoom را نمیتوان با قلمهای لمسی بهدرستی انجام داد. قلمهای لمسی برای بیشتر کاربران یک وسیلهی اضافی محسوب میشوند و ترس گمکردن آنها میتواند باعث نگرانی شود.
در واقع، قلمهای لمسی در استفادههای عادی هیچ برتری به انگشتها ندارند و شرکتی مانند اپل هم با تکیه بر همین مورد پشتیبانی از قلم لمسی را به آیفونها اضافه نکرده است. سامسونگ هم فقط برای مدلهای اولترای گوشیهای پرچمدار خود از قلم لمسی استفاده میکند.
در بازار گوشیهای میانرده، سری Moto G Stylus موتورولا از معدود گزینههایی بهشمار میروند که از قلم لمسی پشتیبانی میکنند.
افراد حرفهای در حوزهی طراحی و هنر صفحهنمایش گوشیها را کوچکتر از حد انتظار میدانند و ترجیح میدهند تا از تبلتهای دارای قلم لمسی مانند آیپد و گلکسی تبها استفاده کنند.
نتیجهگیری
بیشک قلمهای لمسی ابزارهای کاربردی هستند و حتی میتوانند برای برخی کاربران نقش حیاتی ایفا کنند؛ اما گوشیهای هوشمند برای استفاده با انگشتها طراحی شدهاند و قلمهای لمسی برای بیشتر افراد غیرضروری هستند.
ناگفته نماند که قلم لمسی گوشیهای هوشمند میتواند نسبتبه استفادهی کاربران اهمیت زیادی داشته باشد.
در نهایت، عدم وجود قلم لمسی هیچ اخلالی در عملکرد گوشیها ایجاد نمیکند ولی اکثر کاربران نیازی به آن ندارند.