اپلیکیشن های پیام صوتی در یک دقیقه چقدر دیتا مصرف می کنند؟
اپلیکیشنهای زیادی برای برقراری تماس صوتی بر بستر اینترنت ساخته و منتشر شدهاند که نامهایی مانند Viber ،line، whatsapp و... از شناختهشدهترین آنها به شمار میروند. کیفیت تماس صوتی در هر کدام از این اپلیکیشنها متغیر و ممکن است کیفیتی که در تماسهای صوتی وایبر وجود دارد، در اپلیکیشن Line وجود نداشته باشد. بدیهی است که هرچه کیفیت صدا بالاتر باشد طبیعتا حجم بالاتری هم از دیتای اینترنتی مصرف خواهد شد. برای برخی از کاربران جهانی و نیز برای تمام کاربران ایرانی(!) کنترل روی مصرف اینترنت با توجه به قیمتهای سرسامآور آن، امری ضروری است بهطوری که شاید خیلی از کاربران از بستههای اینترنتی خود حتی برای مرور وب هم استفاده نکنند و تمام آن را به کممصرفترین کاربرد آن یعنی ارسال پیامهای متنی ازطریق وایبر یا ... اختصاص دهند. به همین منظور آگاهی از اپلیکیشنی که کمترین دیتا را برای تماسهای صوتی مصرف میکند برای بسیاری از کاربران جالب خواهد بود.
در تست جالبی که توسط یکی از وبسایتهای خارجی صورت گرفته است، 10 اپلیکیشن برتر و شناخته شده در زمینهی تماس صوتی از جمله وایبر، واتساپ و... در زمینهی دیتای مصرفی، مورد آزمایش قرار گرفتهاند. روند انجام این آزمایش به این صورت بوده است که با هر کدام از این اپلیکیشنها، یک تماس صوتی 60 ثانیهای برقرار شده و بعد از پایان این یک دقیقه، حجم مصرفی توسط آن بررسی شده و در یک جدول به ثبت رسیده است. بعد از انجام این آزمایش برای 10 اپلیکیشن برتر در این زمینه، نتایج جالبی در زمینهی دیتای مصرفی آنها به دست آمده است. این تست به صورت استاندارد در بستر اینترنت 4G انجام شد بااینحال در تست دومی که با اینترنت 3G انجام شد نیز نتایج یکسانی به دست آمد. با توجه به تست انجام شده و آنالیز دیتای مصرفی، کاملاً مشخص است که برای برقراری یک اتصال بینقص با نهایت کیفیت، تنها داشتن سرعت 3G (البته با سرعت جهانی) کافی است و نیازی به سرعت بالاتر همچون 4G وجود ندارد. تماسهای انجام شده نیز به صورت دو طرفه بوده به این معنا که از هر تلفن به مدت 30 ثانیه با شخص مقابل تماس گرفته شده است.
همانطورکه مشاهده میکنید اپلیکیشن Kakaotalk با مصرف تنها 320Kb برای 60 ثانیه تماس صوتی، کمترین حجم مصرفی را داشته و درمقابل اپلیکیشن Skype با مصرف 880Kb بیشترین حجم را برای مکالمهی یک دقیقهای به کار برده است. قرار گرفتن واتساپ بهعنوان دومین نرمافزار پرمصرف در زمینهی تماس صوتی چندان امیدوارکننده نیست و بر خلاف سرعت بالا و مصرف کمی که این اپلیکیشن در زمینهی پیام متنی برای کاربران به ارمغان آورده است، در تماس صوتی چندان قابل قبول ظاهر نشده است. هرچند که این موضوع میتواند به دلیل تازه بودن این امکان در واتساپ باشد و شاید در آینده این حجم مصرفی بهینهتر شود.در بین اپلیکیشنهای محبوب و شناخته شده در بین کاربران ایرانی، Line با مصرف 374Kb در دقیقه، بهترین گزینه برای کاربرانی است که تمایل به استفاده از سرویس تماس صوتی، و صرف کمترین هزینه برای آن را دارند. با وجود پایینتر بودن حجم دیتای مصرفی، صدای موجود در تماس صوتی لاین، بسیار واضح و با کیفیت است و میتوان به نوعی آن را کاملترین انتخاب دانست. اما اگر بهدنبال کیفیت صدایی فراتر هستید و مکالمهای با کیفیت فوقالعاده عالی را تجربه کنید، باید 200Kb بیشتر را تقبل کرده و از اپلیکیشن وایبر استفاده کنید. اپلیکیشنی کامل و فوقالعادهای که متأسفانه این روزها دسترسی به آن برای کاربران ایرانی با مشکل همراه شده است. این اپلیکیشن دو پله پایینتر از لاین و سه پله بالاتر از واتساپ قرار گرفته و اگر از بستههای محدود استفاده میکنید، انتخاب یکی از دو اپلیکیشن لاین یا وایبر، نسبت به اپلیکیشن واتساپ معقولتر به نظر میآید. بهخصوص که در تستی هم که توسط ما صورت گرفت، تفاوت کیفیت صدای مکالمه، در واتساپ و وایبر، بهشدت کم و قابل چشمپوشی بود.
نظر شما در اینباره چیست؟ شما کیفیت کدام اپلیکیشن را بهتر میدانید و با توجه به نمودار مصرفی آنها، کدام یک را انتخاب بهتری میدانید؟
با استفاده از هات اسپات آیفون میتوان اینترنت دیتا را با سایر دستگاههای نزدیک اشتراکگذاری کرد.
فلش کردن گوشی در مواقع بروز مشکلات شدید نرمافزاری همواره بهترین راه چاره است. در مطلب پیشرو به آموزش فلش گوشی و تبلتهای سامسونگ میپردازیم.
رابط کاربری One UI 8 در راه است و برخی از گوشیهای قدیمی سامسونگ از آن بیبهره خواهند بود.
DJI پهپاد جدید مویک ۴ پرو را با قابلیت تصویربرداری پیشرفتهتر و شارژدهی بالاتر رونمایی کرد.
فیزیکدانها برای اولین بار توانستند تصویری از حرکت اتمهای آزاد ثبت کنند. این مشاهده میتواند به درک بهتر آنها از برهمکنش اتمها کمک کند.
ساخت اپل آیدی یکی از اقدامات اولیه پس از خرید آیفون است، در ادامه آموزش رایگان گام به گام ساخت اپل آیدی را مشاهده میکنید.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی از پیگیری حقوقی اقدام اخیر گوگل در تحریف نام خلیج فارس خبر داد.