D1-kifpool

توان مصرفی واقعی پردازنده چیست و چه تفاوتی با توان طراحی حرارتی یا TDP دارد

یک‌شنبه 25 آذر 1397 - 18:30
مطالعه 11 دقیقه
توان مصرفی پردازنده را باید ازجمله‌ عوامل مهم‌ در عملکرد آن دانست؛ اما چرا اعداد و ارقام اعلام‌شده‌ی سازنده با اعداد و ارقام واقعی به‌دست‌آمده متفاوت است؟
تبلیغات
D4-mcid4

توان مصرفی که همواره یکی از دغدغه‌های اصلی سازندگان تراشه بوده، به‌تازگی در بازار کامپیوترهای شخصی مدنظر کاربران نیز قرار گرفته است. به‌عنوان مثال، کاربران توان مصرفی پردازنده‌های هشت‌هسته‌ای اینتل را بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ وات گزارش می‌کنند؛ درحالی‌که اینتل شاخص TDP این پردازنده‌ها را ۹۵ وات اعلام کرده است. در این مقاله، قصد داریم دلیل این تفاوت در میزان توان مصرفی گزارش‌شده را توضیح دهیم.

شاخص توان طراحی حرارتی (Thermal Design Power)

فرکانس پایه‌ی هر پردازنده به توان مصرفی و قدرت خنک‌کننده‌ی آن بستگی دارد؛ یعنی سازندگان تراشه‌ها، با درنظرگرفتن قدرت سیستم خنک‌کننده‌ی طراحی‌شده برای آن تراشه، به‌ازای توان مصرفی معلوم عملکرد پردازنده در حداقل فرکانس پایه را برای پردازنده‌های خود تضمین می‌کنند. 

شاخص توان طراحی حرارتی (TDP) به همین قدرت خنک‌کاری سیستم خنک‌کننده بستگی دارد. با استناد به این وابستگی، اکثر کاربران معمولا به‌اشتباه میزان TDP پردازنده را با حداکثر توان مصرفی آن برابر می‌دانند؛ زیرا میزان گرمایی که باید از پردازنده خارج شود، برابر با مقدار توانی است که پردازنده برای انجام پردازش مصرف کرده است. این درحالی‌ است که در این تعریف، مشخصه‌ی TDP درواقع حداقل گرمایی است که سیستم خنک‌کننده باید خارج کند تا پردازنده بتواند همواره به عملکرد خود در فرکانس پایه ادامه دهد. البته مقداری از گرما ازطریق اتصالات فلزی پردازنده به مادربرد از آن خارج می‎‌شود؛ ازاین‌رو، قدرت خنک‌کننده‌ی استفاده‌شده عملا کمتر از میزان TDP پردازنده خواهد بود. بااین‌حال در بیشتر مواقع، توان مصرفی در حالت پردازش در فرکانس پایه و TDP با یکدیگر برابر درنظر گرفته می‌شوند.

کاربران معمولا به‌اشتباه میزان TDP پردازنده را با حداکثر توان مصرفی آن برابر می‌دانند

برای توضیح بیشتر مفهوم عبارت مذکور باید گفت اگر براساس تصور این اشتباه، حداکثر توان مصرفی پردازنده‌ها به میزان شاخص TDP آن‌ها محدود می‌شد، مشاهده‌ی عملکردی مانند نمودار زیر از پردازنده‌های پرقدرت چندهسته‌ای دورازانتظار نبود. همان‌طورکه از تصویر پیداست، پردازنده‌ای که بدون محدودیت می‌تواند تا ۱۸۰ وات توان برای پردازش در زمان کوتاه‌تری مصرف کند، با محدودکردن حداکثر توان مصرفی خود به میزان TDP باعث کاهش درخورتوجه قدرت پردازش خود می‌شود.

توان ثابت پردازنده

در سال‌های گذشته، تولیدکنندگان برای تمامی پردازنده‌های خود عملکرد در یک فرکانس پایه را به‌ازای مصرف توانی مشخص تضمین می‌کنند که همان TDP است. به‌عنوان مثال، درباره‌ی پردازنده Intel Core i7-8700 65W، اینتل فقط زمانی‌که پردازنده در فرکانس پایه ۳.۲ گیگاهرتز کار ‌کند، توان مصرفی ۶۵ وات یا کمتر را تضمین می‌کند و هیچ تضمینی درباره‌ی عملکرد این پردازنده در فرکانس‌های بالاتر از ۳.۲ گیگاهرتزو توان مصرفی بیشتر از ۶۵ وات ندارد.

اینتل در پردازنده‌های خود علاوه‌بر فرکانس پایه، فرکانس پردازش در حالت  Turbo Boost را نیز معرفی می‌کند. برای نمونه، هر هسته‌ی پردازنده Core i7-8700 علاوه‌بر پردازش در فرکانس پایه‌ی ۳.۲ گیگاهرتز، در حالت توربوی تک‌هسته‌ای قدرت پردازش در فرکانس ۴.۷گیگاهرتزی و در حالتی که تمامی هسته‌ها درحالت توربو فعال باشند، قدرت پردازش در فرکانس ۴.۳ گیگاهرتز نیز دارند. درباره‌ی دلیل اینکه چرا فرکانس در حالت فعالیت تمام هسته‌ها پایین‌تر از حالت فعالیت فقط یک هسته است، کمی پایین‌تر توضیح خواهیم داد. این پردازنده مشخصا برای پردازش در فرکانس توربو، درمقایسه‌با فرکانس پایه، احتیاج به مصرف انرژی بسیار بیشتری از TDP محاسبه‌شده برای آن دارد؛ بنابراین، گرمای بسیار بیشتری نیز تولید می‌کند. ازاین‌رو، سیستم خنک‌کننده و منبع تغذیه (پاور) ۶۵واتی به‌کاررفته در این پردازنده برای خنک‌کاری و تأمین انرژی پردازنده دیگر در حالت توربو مناسب نخواهند بود و برای امکان پردازش مداوم در حالت توربو به خنک‌کننده‌ و نیز پاور قوی‌تر نیاز است.

سازندگان پردازنده این واقعیت را با کابران خود در میان نمی‌گذارند که برای عملکرد مطلوب پردازنده در حالت توربو احتیاج به پاور و خنک‌کننده قوی‌تر است

سازندگان پردازنده این واقعیت را با کابران خود در میان نمی‌گذارند که برای عملکرد مطلوب پردازنده در حالت توربو احتیاج به پاور و خنک‌کننده‌ی قوی‌تر است. درنتیجه، وقتی خنک‌کننده‌ی استفاده‌شده برای کار در حالت توربو مناسب نباشد، پردازنده پس از مدت کوتاهی پردازش در حالت توربو به حداکثر دمای مجاز خود می‌رسد و به‌ناچار فرکانس پردازش خود را پایین می‌آورد تا دمایش در محدوده‌ی مجاز قرار گیرد. بنابراین، پردازنده نمی‌تواند حداکثر قدرت خود را به‌خصوص در پردازش‌های سنگین به‌کار گیرد.

حالا ممکن است این سؤال پیش بیاید که پس بااین‌حساب، TDP مفهوم بی‌خاصیتی است؟ اگر مفهوم خاصی ندارد؛ پس چرا اخیرا به دغدغه‌ی تولیدکنندگان تراشه تبدیل شده است؟ در دهه‌ی گذشته، با اینکه مفهوم TDP تفاوت زیادی نکرده؛ اما طریقه‌ی استفاده‌ی پردازنده‌ها از انرژی تغییر کرده است. در گذشته، پردازنده‌های چهارهسته‌ای TDP با توان ۹۵ وات، حتی در حالت توربو به‌دلیل تعداد کم هسته‌ها و فرکانس پردازش به‌نسبت پایین‌تر، حداکثر توان مصرفی ۵۰ وات داشتند. باوجوداین، امروزه با افزایش تعداد هسته‌های پردازنده‌ها بدون افزایش TDP هسته‌های آن‌ها، بسیاری از پردازنده‌های شش و هشت‌هسته‌ای با فرکانس‌های توربو بیشتر از ۴ گیگاهرتز، در پردازش‌های سنگین توان مصرفی بالاتر از TDP خود دارند.

شاخص‌های مؤثر در تعیین میزان توان مصرفی پردازنده

سازندگان تراشه برای هر پردازنده بسته به توانایی‌های و محیط کاری استاندارد آن، سطوح مختلف را برای توان مصرفی با قابلیت تنظیم در سفت‌افزار (FirmWare) سیستم درنظر می‌گیرند. قابلیت تنظیم سطح توان مصرفی، به سازندگان کامپیوترها این امکان را می‌دهد که در تولیدات خود توان مصرفی پردازنده را بنا به شرایط تغییر دهند. بنابراین، تعیین میزان دقیق توان مصرفی پردازنده‌ها در سیستم‌های مختلف بسیار مشکل خواهد بود.

برای توضیح ساده‌تر این مفهوم، سه مشخصه‌ی PL1 (سطح توان 1) و PL2 (سطح توان 2) و Tau (ضریب زمانی) را درباره‌ی توان مصرفی پردازنده‌ها درنظر بگیرید. PL1 میزان توان مصرفی پردازنده در حالت پایدار و برای زمان‌های طولانی است. بنابراین، می‌توان گفت PL1 معمولا برابر با TDP پردازنده است. پس، اگر TDP پردازنده ۸۰ وات است، PL1 آن نیز ۸۰ وات خواهد بود.

PL2 حداکثر (دقت کنید، حداکثر) توان مصرفی پردازنده و برای مدت‌زمان کوتاه است و طبیعتا بالاتر از PL1 است. پردازنده‌ها براساس طراحی‌شان و تعداد هسته‌های به‌کار گرفته‌شده در آن‌ها لزوما ممکن است نتوانند با مصرف توان PL1 برای مدت طولانی در حالت توربو قرار بگیرند. پس وقتی وظیفه‌ی سنگینی به پردازنده محول می‌شود، توان مصرفی آن می‌تواند تا PL2 بیشتر شود و بتواند در حالت توربو قرار گیرد. بنابراین باتوجه‌به تعاریف مذکور، می‌توان گفت توان مصرفی کل تراشه در حالت توربو نه لزوما، ولی ممکن است حداکثر تا مقدار PL2 بیشتر شود.

Tau متغیر زمان است و حداکثر مدت زمانی را تعیین می‌کند که پردازنده می‌تواند در حالت توان PL2 قرار گیرد؛ قبل از آنکه مجبور باشد به حالت PL1 بازگردد. دقت کنید مقدار Tau به میزان توان مصرفی یا دمای پردازنده وابسته نیست؛ چون بنابر تعریف، وقتی دمای پردازنده به حداکثر میزان مجاز خود رسید، برای کاهش دما ولتاژ ورودی خود و درنتیجه، فرکانس پردازشی را به‌شدت کاهش می‌دهد و در آن حالت، به‌دلیل پردازش در فرکانس‌هایی بسیار پایین‌تر از فرکانس پایه یا توربو مقادیر PL1 و PL2 دیگر معنایی ندارند.

رابطه بین شاخص‌های توان مصرفی پردازنده

اجازه دهید برای شناخت بهتر این مفاهیم، پردازنده‌ای را درنظر بگیریم که درحال‌انجام حجم زیادی پردازش است و قدم‌به‌قدم تمامی حالاتی را بررسی کنیم که این پردازنده در آن‌ها قرار می‌گیرد.

اگر پردازنده درحال‌پردازش فقط یک زیربرنامه (حالت تک‌ریسمانی یا single-thread) باشد، احتیاج به یک هسته دارد که در حالت توربوی خود کار می‌کند؛ اما به‌دلیل اینکه فقط یکی از هسته‌ها فعال است، توان مصرفی کل پردازنده به PL2 نخواهد رسید. حال وقتی سایر هسته‌های پردازنده برای پردازش چند زیربرنامه موازی (حالت چندریسمانی یا multi-thread) در حالت توربو فعال می‌شوند، توان مصرفی آن ممکن است به PL2 نزدیک ‌شود و فرکانس پردازش به‌گونه‌ای تنظیم می‌شود که توان مصرفی کل تراشه از این مقدار بیشتر نشود. درواقع، به‌همین‌دلیل فرکانس پردازنده در حالتی که تمامی هسته‌ها فعال هستند، پایین‌تر از زمانی است که فقط یک هسته فعالیت می‌کند. وقتی این حجم کاری زیاد برای مدتی برابر با Tau ادامه پیدا کند، بنابر تعریف، سفت‌افزار باید سریعا میزان توان مصرفی را به PL1 کاهش دهد. اگر به‌دلیل سنگینی حجم کار میزان توان مصرفی نتواند در محدوده‌ی PL1 باقی بماند، ولتاژ ورودی و فرکانس پردازشی به‌گونه‌ای تنظیم خواهند شد که توان مصرفی کل تراشه به‌اندازه‌ی PL1 باقی بماند. درنتیجه، دمای تراشه را کاهش و طول عمرش را افزایش می‌دهد.

توان مصرفی پردازنده در همین سطح PL1 باقی خواهد ماند تا زمانی‌که پردازنده وظیفه‌ی خود را به‌پایان برساند و یکی از هسته‌ها برای مدتی معلوم (معمولا زیر پنج ثانیه) در حالت غیرفعال یا idle قرار گیرد. پس از گذشت این زمان، سیستم می‌تواند درصورت اعمال حجم کاری جدید باردیگر سطح توان PL2 را به‌کار گیرد.

به‌عنوان مثال، در پردازنده Core i7-8700K اینتل، مقدار PL1 برابر با ۹۵ وات و PL2 برابر با ۱۱۸.۷۵ وات و Tau هشت ثانیه تعیین شده‌اند. بنابراین در این حالت، پردازنده باید بتواند تا هشت ثانیه در سطح انرژی حدود ۱۱۹ وات فعال باشد و بعد از آن به سطح ۹۵ وات بازمی‌گردد. جالب اینجاست که اینتل این مقادیر را برای چندین نسل از پردازنده‌های خود ثابت نگه داشته؛ چراکه توان مصرفی این پردازنده‌ها حتی در حالتی که با تمام قوا درحال‌فعالیت هستند، حتی پایین‌تر از سطح PL1 یا همان ۹۵ وات است. بااین‌حال، ازآنجاکه این مقادیر را سفت‌افزار تنظیم می‌کنند، تولیدکنندگان مادربرد می‌توانند با استفاده از خنک‌کننده‌های قوی‌تر به‌عنوان مثال PL2 را بدون محدودیت سفت‌افزاری (درعمل برابر با حداکثر توان قابل‌مصرف تراشه برای ماندن در محدوده‌ی دمایی مجاز) و PL1 را به ۱۶۵ وات یا همان ۹۵ وات تغییر دهند. اگر دلیل این مسئله برایتان مشخص نیست، کمی پایین‌تر آن را توضیح خواهیم داد.

تنظیمات پیش‌فرض سازنده پردازنده برای توان مصرفی

درواقع در محصولاتی با محدودیت دمایی مانند لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای شخصی کوچک، مقادیر PL1 و PL2 و Tau باید کاملا محافظه‌کارانه انتخاب شوند. حتی در تعدادی از محصولات رده‌بالا نیز مقدار PL2 را برابر با TLP قرار می‌دهند تا مطمئن شوند اگر پردازنده در حالت توربو قرار گرفت، میزان توان مصرفی آن بیشتر از TLP نشود.

پس از ظهور پردازند‌ه‌های شش‌هسته‌ای، در بررسی پردازنده‌ها تا وقتی دمای پردازنده در محدوده‌ی مجاز قرار دارد، معمولا مقادیر PL1 و PL2 نامحدود درنظر گرفته می‌شوند. دلیلی اصلی این مسئله چیست؟

مقاله‌های مرتبط:

    تمامی سیستم‌های مدرن در خود قابلیت تنظیم سطوح انرژی (سطح انرژی برای بلند‌مدت و کوتاه‌مدت) و زمان مجاز برای هر سطح انرژی را دارند. در اکثر مواقع و در تنظیمات پیش‌فرض، به‌دلیل اینکه سیستم به‌صورت خودکار سطوح مناسب را تعیین می‌کند، کاربر این مقادیر را نمی‌بیند. بدین‌ترتیب، تولیدکنندگان مقادیر مدنظر را در حافظه ذخیره و از آن‌ها استفاده می‌کنند؛ ولی کاربر فقط کلمه Auto، به‌معنی تنظیم خودکار را می‌بیند. با استفاده از این استراتژی، تولیدکننده می‌تواند مثلا مقدار PL2 را برابر با ۴۰۹۶ وات و مقدار Tau را برابر با ۶۵۵۳۵ ثانیه یا 1- قرار دهد که در تنظیمات بایوس به‌معنای بی‌نهایت است. این تنظیمات تا وقتی دما از حد مجاز فراتر نرود، به پردازنده امکان فعالیت همیشگی در حالت توربو را می‌دهد.

    عدم محدودیت برای حداکثر توان مصرفی

    از دیدگاه شما چرا تولیدکنندگان از این روش بهره می‌برند؟ دلایل متعددی برای این کار ذکر کرده‌اند: ۱. کاربر می‌تواند همیشه از حالت توربوی پردازنده بهره ببرد که در گرفتن امتیازات فراوان در بنچمارک‌های مختلف و دریافت دیدگاه‌های مثبت منتقدان یا در حالت ساده‌تر مقایسه‌ی توانایی‌هایی پردازنده‌های مختلف ازلحاظ آماری مؤثر خواهد بود؛ ۲. به تولیدکنندگان مادربرد این اجازه را می‌دهد که در محصولاتشان یا از سطوح انرژی پیش‌فرض تعیین‌شده برای این پردازنده استفاده کنند یا اینکه سطوح انرژی مختص به خود را برای مهندسی بهتر محصول نهایی تعریف کنند. درواقع، وقتی مادربرد با طراحی رده بالا، قابلیت استفاده‌ی دائمی از تمام هسته‌های پردازنده در حالت توربو را دارد، با این روش تولیدکننده امکان اجرای آن را خواهد داشت؛ ۳. اگر کاربر از سیستم‌های خنک‌کننده‌ی پیشرفته‌تر استفاده کند، می‌تواند پردازنده را در حالت توربوی تمام‌هسته‌ای و به‌تبع آن، سطوحی بالاتر از ۱۶۰ وات به‌کار گیرد و این تجربه‌ی کاربری بهتری برای کاربر رقم می‌زند.

    پس به کدام روش باید اعتماد کرد؟ تفاوت این روش‌ها در چیست؟

    سازندگان تراشه‌ی استاندارد مشخصی برای پردازنده‌های خود تعیین می‌کنند. مقادیر PL1،PL2 ،Tau، مدار مادربرد و تنظیمات سفت‌افزار همگی از مقادیر پیشنهادی سازنده استفاده می‌کنند. تعدادی از این مقادیر برای کاربر معلوم و مابقی آن‌ها نامعلوم هستند؛ ولی درهرصورت این مقادیر صرفا پیشنهاد هستند و نهایتا می‌توانند آن را تولیدکنندگان مادربرد دست‌خوش تغییر کنند. به‌همین‌دلیل، بسیاری از کاربران تمایل دارند قدرت پردازنده در حالات «تنظیمات پیشنهادی سازنده‌ی پردازنده» و «تنظیمات پیش‌فرض محصول نهایی» و «حالتی که پردازنده در سطوح حداکثری خود فعال است» را بدانند و این، کار آزمایش‌کنندگان این پردازنده‌ها را دشوار خواهد کرد. همان‌طور که معلوم است، پردازنده در حالت تنظیمات پیش‌فرض سازنده‌ی پردازنده‌، قدرت به‌مراتب کمتری درمقایسه‌با حالت تنطیمات پیش‌فرض محصول نهایی خواهد داشت. حالتی که پردازنده در سطوح انرژی حداکثری خود مشغول فعالیت است نیز به‌وضوح بیشترین قدرت پردازنده را نمایش می‌دهد. بنابراین، تقریبا تمامی بررسی‌های انجام‌شده روی پردازنده‌های موجود در بازار با استفاده از تنظیمات محصول نهایی بوده و در آن‌ها از تنظیمات پیشنهادی تولیدکننده‌ی پردازنده استفاده نشده است.

    کاربران تمایل دارند قدرت پردازنده در حالات «تنظیمات پیشنهادی سازنده‌» و «تنظیمات پیش‌فرض محصول نهایی» و «فعال در سطوح حداکثری» آن را بدانند

    اخیرا برخی تولیدکنندگان مادربرد برای افزایش قابلیت اطمینان محصولات تجاری یا محصولات استفاده‌شده در سرورها، استراتژی خود را تغییر داده و مقدار Tau را به‌جای مقدار بسیار زیاد به سی ثانیه محدود می‌کنند. این تغییر موجب می‌شود که وقتی این مادربردها در بنچمارک‌ها آزمایش می‌شوند، امتیازات کمتری درمقایسه‌با گذشته به‌دست آورند؛ ولی این نتایج به واقعیت تعیین‌شده‌ی سازنده‌ی پردازنده شبیه‌تر هستند. بااین‌حال، همچنان برای محصولات با قابلیت اطمینان کمتر مانند محصولات خانگی، تولیدکنندگان از تنظیمات سازندگان تراشه استفاده نمی‌کنند و مقادیر بسیار بیشتر را برای گرفتن امتیازات زیاد در بنچمارک‌ها استفاده می‌کنند.

    باتوجه‌به این اتفاق، پیشنهاد استفاده از دو مقدار TLP متفاوت به‌جای یک مقدار ثابت برای محصولات در آینده غیرمنطقی به‌نظر نمی‌رسد؛ مثلا (TDP (Peak یا TDP برای سطح انرژی PL2 و (TDP(sustained یا TDP برای سطح انرژی PL1. دراین‌صورت، کاربر می‌تواند میزان حداکثر توان مصرفی را از توان مصرفی در حالت پردازش با فرکانس پایه تشخیص دهد.

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    داغ‌ترین مطالب روز
    آسمان خراش آینه ای لاین عربستان
    آینده پرابهام پروژه لاین؛ عربستان به‌دنبال بازنگری در جاه‌طلبانه‌ترین طرح معماری قرن است

    گزارش‌ها حاکی از آن است که کاهش قیمت نفت و فشار مالی، عربستان را به بازنگری در پروژه لاین وادار کرده است.

    137
    2 روز قبل
    نمای جلو KGM اکتیون
    این شاسی‌بلند کره‌ای، تکنولوژی‌های پیشرفته و قیمت منطقی دارد

    اکتیون نام باسابقه‌ای در صنعت خودروسازی است که حالا در قالب شاسی‌بلندی چشم‌نواز و پیشرفته راهی بازار می‌شود.

    42
    حدود 19 ساعت قبل
    نمای جلو پیکان وانت در جنگل
    پیکان وانت فیس‌لیفت؛ تجسم آیند‌ه‌نگرانه AI از ماشین محبوب ایران‌خودرو

    تصور کنید ایران‌خودرو سراغ مدل فیس‌لیفت خودرو پیکان می‌رفت؛ از هوش مصنوعی خواستیم تا چنین خودرویی را به تصویر بکشد.

    63
    حدود 21 ساعت قبل
    وضعیت اینترنت
    گزارش ماه ژوئن اسپیدتست؛ میانه سرعت اینترنت ثابت و سیار افزایش پیدا کرد

    طبق گزارش ژوئن ۲۰۲۵ اسپیدتست، میانه‌ی سرعت اینترنت ثابت و همراه افزایش یافته و رتبه‌ی ایران در جدول میانه‌ی سرعت اینترنت موبایل ۶ پله بهبود داشته ...

    388
    1 روز قبل
    بهترین گوشی های پوکو در بازار ایران
    بهترین گوشی پوکو در بازار ایران [تابستان ۱۴۰۴]

    بهترین گوشی‌های پوکو کدام مدل‌ها هستند؟ در مقاله‌ی پیش‌ رو، بهترین مدل‌های پوکو از نظر دوربین، باتری و قدرت پردازشی معرفی می‌شوند.

    139
    حدود 5 ساعت قبل
    مرد جوان اسلحه به دست کنار خودرو مشکی در پس‌زمینه‌ی برج آزادی
    اگر بازی مورد انتظار GTA 6 در تهران روایت می‌شد!

    چه می‌شد اگر وقایع بازی GTA 6 در خیابان‌های تهران رقم می‌خورد؟ از هوش مصنوعی پرسیدیم.

    152
    حدود 21 ساعت قبل
    نمای سه‌چهارم جلو جنگنده‌ی F-35
    حداکثر سرعت جنگنده F-35 چقدر است؟

    F-35، جنگنده‌ی پیشرفته‌ی نسل پنجمی، توان عملیاتی چشمگیری دارد. حداکثر سرعت این جنگنده چقدر است؟

    108
    حدود 21 ساعت قبل
    تبلیغات
    DN-DNShatel

    نظرات

    تبلیغات
    48 مطلب
    کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
    مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
    59 مطلب
    لوگوی اندروید
    ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
    14 مطلب
    طرح مفهومی سخت‌افزار
    شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
    18 مطلب
    پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
    ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
    44 مطلب
    کالکشن بیوگرافی
    بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
    آخرین ویدیوها
    پخش از رسانه
    عکس میلاد منشی پور در کنار مسعود یوسف نژاد
    راه‌اندازی استارتاپ در دبی تا شرایط سخت کشور پس از جنگ
    00:49:01
    عکس هادی و شادان با گلکسی زد فولد ۷
    گلکسی زد فولد ۷ به زومیت رسید🔥
    00:12:30
    معرفی کیس آکواریومی Awest GT-AQ16
    معرفی کیس آکواریومی Awest GT-AQ16
    00:06:18
    عکس مصاحبه در مورد جنگ ایران و زومیت
    زیر سایه جنگ؛ فناوری در جنگ ۱۲ روزه از نگاه زومیت
    01:05:43
    عکس شادان و مهرداد و هادی درکنارهم برای پوشش رویداد سامسونگ
    نسخه آفلاین پوشش زنده زومیت از رویداد گلکسی آنپکد ۲۰۲۵
    02:11:16
    بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
    بررسی وان‌پلاس ۱۳ اس؛ این گوشی کوچولو رکورد زومیت رو زد!
    00:12:57
    تصویر بهزاد در کنار آیکون ابزارهای هوش مصنوعی مثل چت‌جی‌پی‌تی
    با هوش مصنوعی سرعتت رو دو برابر کن!
    00:23:15
    تصویر رندرهای گلکسی زد فلیپ ۷ و زد فولد ۷
    هرآنچه از رویداد معرفی گلکسی زد فولد۷ سامسونگ انتظار داریم
    00:10:24
    گفتگو زومیت با دیجی کالا
    گفتگو زومیت با مدیرعامل دیجی‌کالا: ظرفیت جهش ۱۰ برابری داریم
    01:16:00
    ‍زومکست پست
    گفتگو با مدیرعامل پست؛ نیاز به سرمایه‌گذاری و رفع تحریم‌ها
    01:09:00
    شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش اولین رویداد باگ‌بانتی بلوبانک سامان
    شیرجه‌ای به عمق؛ blu Deep Dive گزارش باگ‌بانتی بلوبانک سامان
    00:10:26
    نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
    نگاه نزدیک به iOS26؛ شیشه‌ای‌ترین سیستم عامل اپل!
    00:20:26
    تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
    تو رویداد WWDC 2025 اپل چه خبر بود؟ خلاصه و مفید
    00:13:23
    شنوتو: چهارده هزار پادکستر فارسی
    مدیرعامل شنوتو: حدود ۱۴ هزار عنوان پادکستر فارسی فعال است
    00:48:57
    ۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید
    ۵ دلیل برتری مانیتور اولتراواید + آنباکس ROG Swift PG35V
    00:11:02
    عکس گلکسی اس ۲۴ اف ای در دستان بهزاد
    بررسی طولانی مدت گلکسی S24 FE
    00:10:44
    عکس تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو در کنار هم
    بررسی تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
    00:18:54
    ضبط مکالمه گوشی سامسونگ
    فعال‌سازی ضبط مکالمه سامسونگ؛ آموزش صفر تا صد
    00:13:56
    عکسی از وان یو آی ۸ در گوشی اس ۲۵ اولترا
    نگاهی به تمام ویژگی‌های جذاب وان یو آی ۸
    00:08:02
    آب میوا
    نمایشگاه آگروفود؛ مصاحبه با مدیرعامل برند میوا
    00:15:22
    وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
    وقتی ناتینگ تجربه می‌فروشه! بررسی ناتینگ فون ۳ای پرو
    00:13:55
    باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
    باریکی به چه قیمتی؟ بررسی گلکسی اس۲۵ اج
    00:11:09
    مالیات در کمین است
    چرا کسب‌وکارهای محلی به حاشیه رانده شدند؟
    00:56:01
    فروش آنلاین لباس‌های ایرانی اصیل در بانی‌مد
    بانی‌مد میزبان بیش از هزار برند ایرانی اصیل
    00:45:24
    عکس بهزاد در کنار تبلت‌های شیائومی پد ۷ و پد ۷ پرو
    آنباکس تبلت‌های شیائومی؛ پد ۷ و پد ۷ پرو
    00:12:19
    رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه! از ترجمه فارسی تا عینک واقعیت ترکیبی 🥽✨
    رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه!
    00:18:44
    زومکست با جاب ویژن
    هوش مصنوعی، جایگزین نیروی انسانی؟
    01:04:35
    عکس گلکسی اس ۲۵ اج در تمام رنگ‌ها
    آنباکس گلکسی اس ۲۵ اج؛ باریک و سبک و دوست داشتنی
    00:12:54
    عکس تبلت‌های گلکسی تب S10 FE و گلکسی تب S10 FE Plus
    بررسی گلکسی تب S10 FE و FE پلاس
    00:14:14
    زومکست فضاهای اشتراکی
    گفتگو زومیت با مدیران انجمن فضاهای اشتراکی
    00:44:45
    یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
    یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
    00:07:40
    عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
    آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
    00:25:22
    پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
    پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
    00:15:17
    عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
    صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
    00:41:20
    بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
    بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
    00:09:06
    تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
    تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
    00:14:52
    کاور زومکست اسنپ فود
    گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
    00:55:58
    بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
    بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
    00:11:41
    عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
    بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
    00:16:53
    گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
    گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
    00:57:47
    تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
    خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
    00:05:50
    جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
    جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
    00:13:09
    عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
    آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
    00:12:44
    عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
    بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
    00:13:37
    پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
    پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
    00:12:58
    کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
    کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
    00:16:44
    عکس بهزاد با آیکون‌های گرد شده iOS19
    iOS19 قراره چه فرقی کنه؟ نگاهی به تمام تغییرات احتمالی
    00:10:59
    اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
    اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
    00:07:04
    آیفون ۱۷ این شکلیه؟
    سری آیفون ۱۷ اینجاست! 🔥 داغ داغ از پرینترسه‌بعدی درومده
    00:17:17
    زومکست مصاحبه با معاون ارشد فروشگاه مرکزی لنوو و مدیرعامل شرکت الماس پهنه رایانه پایتخت
    لنوو در ایران؛ همه‌چیز درباره لپ‌تاپ‌های لنوو و خدمات آن
    00:17:54

    مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
    3.9
    گلکسی A36 سامسونگ

    از21,228,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
    3.9
    گلکسی A26 سامسونگ

    از17,444,400تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
    3.9
    گلکسی A56 سامسونگ

    از27,299,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
    4.1
    پوکو X7 شیائومی

    از21,499,900تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
    4.7
    پوکو X7 پرو شیائومی

    از26,943,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
    3.6
    آیفون 16 اپل

    از66,642,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
    3.7
    آیفون 16 پرو مکس اپل

    از103,400,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
    4.4
    آیفون 16 پرو اپل

    از78,760,000تومان

    کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
    4
    اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
    3
    اپل ایرپاد 4

    از10,285,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
    4.2
    گلکسی A55 سامسونگ

    از24,000,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
    4.4
    گلکسی A15 سامسونگ

    از12,620,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
    4.3
    پوکو X6 پرو شیائومی

    از24,900,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
    4
    پوکو X6 شیائومی

    از22,991,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
    4.6
    پوکو F6 شیائومی

    از30,800,000تومان

    پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
    4.5
    پوکو F6 پرو شیائومی

    از37,171,100تومان

    گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
    4.1
    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی زد فلیپ 6 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy Z Flip6پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی زد فلیپ 6 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy Z Flip6
    3.9
    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
    4.3
    گلکسی A35 سامسونگ

    از22,000,000تومان

    پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
    3.9
    موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
    4.1
    آیفون 13 اپل

    از54,900,000تومان

    گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
    4.4
    پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
    4.4
    گلکسی اس 24 سامسونگ

    از79,900,000تومان

    موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
    3.5
    آیفون 13 پرو مکس اپل

    از73,777,700تومان

    گوشی آیفون 14 پرو مکس رنگ بنفش تیرهگوشی آیفون 14 پرو مکس رنگ بنفش تیره
    3.6
    آیفون 14 پرو مکس اپل

    از73,120,000تومان

    موبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 blackموبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 black
    4
    آیفون 12 اپل

    از41,538,000تومان

    گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
    4.1
    آیفون 13 پرو اپل

    از63,799,000تومان

    Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستریXiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
    3.7
    پوکو X4 پرو شیائومی 5G

    از18,849,000تومان

    گوشی موبایل گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 سبز لیموییگوشی موبایل گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 سبز لیمویی
    4.3
    گلکسی A54 سامسونگ

    از25,142,000تومان

    با چشم باز خرید کنید
    زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
    ورود به بخش محصولات