فیسبوک احتمالا در حال ساخت یک دستگاه ماژولار است

شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
بر اساس پتنت جدید فیسبوک، این کمپانی احتمالا در حال توسعه‌ی یک دستگاه ماژولار است.
تبلیغات

احتمالا شما هم از آن دسته افرادی هستید که گجت‌های الکترونیکی خود را با گذشت چند سال با مدل‌های جدیدتر تعویض می‌کنید. فیسبوک به‌تازگی پتنتی ثبت کرده که می‌تواند راه‌ حلی برای جلوگیری از تعویض سریع دستگاه‌های الکترونیکی باشد. این پتنت در روز پنجشنبه ثبت شده است و بر اساس توضیح فیسبوک‌، مربوط به یک دستگاه الکترومغناطیسی است که می‌تواند چرخه‌ی عمر مرسوم گجت‌های الکترونیکی را افزایش دهد.

اگرچه تاکنون مشخص نشده است که دستگاه مورد نظر فیسبوک دقیقاً چه محصولی خواهد بود؛ اما در شرایطی که این کمپانی توسعه‌ی ایده خود را ادامه دهد، می‌توان گفت گوشی هوشمند ماژولار (یا دستگاه چندمنظوره‌ی) این شرکت طراحی شده است تا هزینه و زباله‌های ناشی از به‌روزرسانی لوازم الکترونیکی را کاهش دهد.

پتنت مورد بحث به‌عنوان یک گوشی هوشمند توضیح داده نشده است؛ اما با این حال لیست ماژول‌های سخت‌افزاری این محصول شامل قابلیت‌هایی مثل تلفن، بلندگو، میکروفون، صفحه لمسی و جی‌پی‌اس می‌شود. اساسا کاربردهای این دستگاه به ماژول‌هایی که مورد استفاده قرار گرفته‌اند بستگی دارد. به‌عنوان مثال ترکیب یک ماژول اینترنت و ماژول بلندگو این سیستم را به یک رادیو برای استریم آنلاین موسیقی تبدیل خواهد کرد. در این‌ پتنت همچنین امکاناتی مانند قابلیت‌های ارائه‌شده در الکسا دیده می‌شود. بر اساس اعلام بیزنس اینسایدر، گفته می‌شود تیم توسعه‌دهنده‌ی این پروژه در فیسبوک موسوم به بیلدینگ ۸ (Building 8)، بر دوربین و یادگیری ماشینی تمرکز کرده‌اند.

این پتنت در واقع نتیجه‌ی خرید استارتاپ Nascent Objects توسط فیسبوک است. استارتاپ یادشده که در زمینه‌ی ساخت گجت‌های ماژولار یا حداقل مدل‌های اولیه‌ی این نوع محصولات با استفاده از چاپگرهای سه‌بعدی فعالیت دارد، در سال ۲۰۱۶ به زیر پرچم فیسبوک رفت. در پتنت مورد اشاره نام چهار تن از کارمندان فیسبوک که قبلاً در استارتاپ Nascent Objects کار می‌کرده‌اند دیده می‌شود. این کارمندان حال حاضر در تیم توسعه‌ی بیلدینگ ۸ فیسبوک کار می‌کنند.

اگرچه هنوز نمی‌دانیم که نامیدن این دستگاه به‌عنوان یک گوشی هوشمند کاملاً صحیح است یا خیر؛ اما این اولین باری نیست که یک شرکت تصمیم گرفته یک دستگاه ماژولار تولید کند. به‌عنوان مثال پروژه‌ی آرا مربوط به یک گوشی هوشمند ماژولار بود که توسط کمپانی گوگل شروع به کار کرد؛ اما مدتی قبل فعالیت‌های این پروژه به‌طور کامل متوقف شد. گوشی‌های هوشمند سری موتو زد موتورولا نیز ماژولار محسوب می‌شوند؛ اما برخلاف پروژه‌‌ی آرا و پتنت  فیسبوک، موتو زد همانند یک گوشی هوشمند معمولی به نظر می‌رسد که فقط می‌توان یک سری ابزارهای جانبی به بخش پشتی آن اضافه کرد.

ایده اصلی پتنت فیسبوک از بین بردن کامل هزینه‌ها و زباله‌های ناشی از تعویض دستگاه‌های الکترونی است. این ایده با امکان تعویض اجزای مختلف دستگاه به‌طور جداگانه محقق خواهد شد. در توضیحات پتنت مورد بحث این‌گونه نوشته شده است: «... در واقع قطعات سخت‌افزاری موجود در لوازم الکترونیکی که تاریخ‌گذشته تلقی می‌شوند، هنوز قابل استفاده هستند، اما با این حال نمی‌توان از اجزای سخت‌افزاری دستگاه‌های الکترونیکی استفاده کرد؛ زیرا این محصولات به‌عنوان سیستم‌های بسته طراحی شده‌اند. از دید یک مشتری، چرخه‌ی عمر لوازم الکترونیکی معمولی، هزینه‌بر و همراه با اتلاف است.»

مثل سایر پتنت‌ها، می‌توان گفت وجود پتنت فیسبوک به این معنی نیست که حتما یک محصول نهایی بر اساس آن ساخته خواهد شد. حتی هنوز مشخص نیست که این شرکت همچنان در حال توسعه‌ی ایده‌ی مورد اشاره باشد.

نظر شما در این مورد چیست؟

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات