لیموناد الکتریکی
پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور با استفاده از سیستمی از الکترودها و سنسورها توانستند ظاهر و مزهی لیموناد را به لیوان آب انتقال دهند. آنها از سنسورهای رنگ و PH برای دستیابی به رنگ لیموناد و اسیدیتهی آن استفاده کردند و سپس این اطلاعات را به الکترودهایی درون آب مقطر انتقال دادند. جوانههای چشایی شخص آزمایشکننده توسط الکتریسیتهی الکترودهای دریافتکننده تحریک شد و چراغهای LED، رنگ لیموناد را ایجاد کردند.
هدف از این آزمایش، فراهم کردن این امکان برای مردم است تا وقتی از هم دور هستند نیز تجربههای حسی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. نیمشا راناسینگ، از پژوهشگران این تیم میگوید:
واقعیت مجازی و تجربهی به اشتراک گذاشتهشده
اعضای تیم، نوشیدنی دیجیتال خود را با ۱۳ تِستر که نمیدانستند لیموناد موردنظر واقعی است یا نه، آزمایش کردند. لیمونادهایتستشده، سفید کدر، سبز یا زرد بودند. در ابتدا داوطلبان یاد گرفتند زبانشان را بر لبهی لیوان بگذارند و نوشیدنی را بنوشند. این تماس باعث میشد آنها شبیه سازی الکتریکی را تجربه کنند. سپس آنها نوشیدنیها را آزمایش میکردند و به هر یک براساس اینکه چقدر ترش به نظر میرسید و در واقعیت چقدر ترش بود، امتیاز میدادند.
به طور متوسط، تسترها گزارش کردند که لیموناد واقعی از لیموناد مجازی ترشتر بوده است (ممکن است به خاطر روشنی LED-ها بوده باشد). آنها فکر میکردند که لیموناد مجازی با توجه به رنگ کدرش باید ترشتر باشد. با توجه به اینکه ایجاد تجربهی چشایی بدون ایجاد بوی متناسب با آن، فرایندی ناقص است؛ این گروه تصمیم گرفته است راهی برای شبیه سازی بویایی نیز توسعه دهد. راناسینگ در این باره میگوید:
نظرات