نابرابری اقلیمی؛ ۱۰ درصد ثروتمند جهان عامل دو سوم گرمایش زمین هستند
یافتههای مطالعهای تازه میگوید نحوهی مصرف و سرمایهگذاری ثروتمندان، بهطور چشمگیری خطر موجهای گرمای مرگبار و خشکسالی را افزایش داده است. این پژوهش اولین بررسی است که تأثیر ثروت متمرکز خصوصی را بر پدیدههای غیرمعمول اقلیمی بهصورت کمی بررسی میکند.
سارا شوئنگارت، نویسنده اصلی پژوهش و پژوهشگر مؤسسهی ETH میگوید: «ما ردپای کربنی ثروتمندترین افراد را مستقیماً به پیامدهای اقلیمی واقعی در جهان وصل کردیم. این یک تغییر رویکرد از حسابداری کربن به سوی مسئولیتپذیری اقلیمی است.»
بهعنوان مثال، طبق یافتهها که در مجله Nature Climate Change منتشر شده است، یک درصد ثروتمندترین افراد نسبت به میانگین جهانی، ۲۶ برابر بیشتر در ایجاد موجهای گرمایی نادر (موجهایی که یکبار در قرن رخ میدهند) و ۱۷ برابر بیشتر در خشکسالیهای آمازون نقش داشتهاند.
انتشار گازهای گلخانهای از ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد در چین و ایالات متحده که روی هم مسئول تولید تقریباً نیمی از آلودگی کربنی جهان هستند، هرکدام به افزایش دو تا سه برابری در بروز پدیدههای گرمایی غیرمعمول منجر شدهاند.
شونگارت و همکارانش با ترکیب دادههای اقتصادی و شبیهسازیهای اقلیمی، انتشار گازهای گلخانهای از گروههای مختلف درآمدی در جهان را ردیابی و تأثیر آنها بر انواع خاصی از پدیدههای غیرمعمول اقلیمی ناشی از تغییرات آبوهوایی را ارزیابی کردهاند.
پژوهشگران همچنین بر نقش انتشار کربن ناشی از سرمایهگذاریهای مالی (نه فقط مصرف روزمره و سبک زندگی شخصی) تأکید کردند. کارل-فریدریش شلویسنر، نویسنده ارشد پژوهش و رئیس گروه پژوهشی تأثیرات اقلیمی تلفیقی» در مؤسسه بینالمللی تحلیل سامانههای کاربردی در نزدیکی وین، گفت: «اقدام اقلیمی که مسئولیت بسیار زیاد ثروتمندترین اعضای جامعه را درنظر نگیرد، یکی از مؤثرترین بازوهای کاهش آسیبهای آینده را نادیده میگیرد.»
- گرمایش زمین چیست و چه پیامدهایی دارد؟31 02 03مطالعه '13
مالیات بر میلیاردرها
شلویسنر یادآوری کرد که صاحبان سرمایه میتوانند از طریق مالیاتهای تصاعدی بر ثروت و سرمایهگذاریهای کربنبر، نسبت به آثار اقلیمی پاسخگو شوند. پژوهشهای پیشین نشان دادهاند که مالیات بر انتشارهای مربوط به داراییها، عادلانهتر از مالیات کلی بر کربن است، چراکه مالیاتهای کلی معمولاً فشار بیشتری بر اقشار کمدرآمد وارد میکنند.
پژوهشگران با ترکیب دادههای اقتصادی و شبیهسازیهای اقلیمی، مسیر انتشار گازهای گلخانهای از گروههای مختلف درآمدی را بررسی کردهاند.
طرحهای اخیر برای افزایش مالیات بر ابرثروتمندان و شرکتهای چندملیتی، عمدتاً متوقف شدهاند. در سال گذشته، برزیل بهعنوان میزبان نشست G20، پیشنهاد داد که دو درصد از دارایی خالص افرادی که بیش از یک میلیارد دلار سرمایه دارند، مالیات گرفته شود.
اگرچه رهبران G20 توافق کردند که بهطور مشترک برای تضمین مالیات مؤثر بر افراد بسیار ثروتمند همکاری کنند، تاکنون اقدام عملی مشخصی صورت نگرفته است. در سال ۲۰۲۱، نزدیک به ۱۴۰ کشور جهان بر سر ایجاد مالیات جهانی برای شرکتها به توافق رسیدند و حدود نیمی از آنها با حداقل نرخ ۱۵ درصد موافقت کردند، اما این مذاکرات فعلاً بهتعویق افتاده است.
بر اساس گزارش مجله فوربز، تقریباً یکسوم میلیاردرهای جهان از ایالات متحده هستند که این آمار از کل ثروتمندان چین، هند و آلمان بیشتر است. سازمان غیردولتی اکسفام، فعال در حوزه مبارزه با فقر، گزارش داده است که یک درصد ثروتمندترین افراد جهان طی دهه گذشته، ۴۲ تریلیون دلار ثروت جدید انباشته کردهاند. اکسفام میگوید ثروت یک درصد ثروتمند جهان، بیشتر از کل دارایی ۹۵ درصد مردم دنیا است.
در مقالهی پیش رو، بهترین مک بوک های اپل را براساس قیمت و کاربریهای مختلف روزمره، گرافیک و برنامهنویسی معرفی خواهیم کرد.
اگر قرار بود ایرانخودرو نسل جدید پیکان را تولید کند با چه ظاهری روبهرو میشدیم؟ از هوش مصنوعی پرسیدیم.
شاسیبلند برقی مزدا بین خریداران بسیار محبوب شده است و با استقبال کمنظیری روبهرو شد.
ریست فکتوری گوشی شیائومی میتواند بسیاری از مشکلات نرمافزاری و کندی را برطرف کند و به دستگاه شما جانی دوباره ببخشد.
وقتی حرف از گوشی جمعوجور با سختافزار قدرتمند و باتری ماندگار میشود، محصول تازهوارد ویوو میدرخشد.
زیتون سرشار از آنتیاکسیدانها و چربیهای سالم است که به سلامت قلب، استخوانها کمک میکنند و در مبارزه با بیماریهای مزمنی مانند سرطان نیز موثر ...
شاید چیزی فراتر از سرعت بالا و پایداری هم در اینترنت وجود داشته باشد. آیا با دنیای واقعی فیبر نوری آشنا هستید؟