بقایای یک مار پیتون در نزدیکی دریاچهای باستانی یافت شده است و به محققان کمک میکند تا بفهمند منشأ این جانوران کجا است. پیش از این مشخص نبود که آیا پیتونها از قارههای نیمکرهی جنوبی آمدهاند (که امروزه در آنجا زندگی میکنند) یا از نیمکرهی شمالی که نزدیکترین اقوام زندهی آنها (مار سانبیم جنوب شرقی آسیا و مار پیتون مکزیکی) در آنجا هستند. گونهی تازه کشفشدهی مار پیتون که Meselopython freyi لقب گرفته است، نشان میدهد این نوع مارها در اروپا تکامل یافتهاند.
یکی از حاضران در این تحقیق به نام کریستر اسمیت، دیرینهشناس مهرهداران انستیتوی تحقیقاتی سنکنبرگ فرانکفورت آلمان، از طریق ایمیل به لایوساینس گفت:
M. freyi به همراه تعدادی فسیل دیگر در گودال فسیل مسل، نزدیک فرانکفورت آلمان یافت شد. این سایت که قبلا معدن شیل نفت بود، در دهه ۱۹۷۰ تقریبا به زبالهدان تبدیل شد. اسمیت میگوید:
محققان میگویند M. freyi تقریبا به همان اندازهی مارهای پیتون کوچک امروزی بوده است و طول آن تقریبا به ۳٫۲ فوت (یک متر) میرسد و حدود ۲۷۵ مهره دارد. مار پیتون باستانی همچنین رابطه خود را با انواع مار بوآ روشن میکند.
این کشف نشان میدهد که مار پیتون اولیهی اروپایی در کنار مارهای بوآ زندگی میکرده است؛ یافتهای حیرتانگیز با توجه به اینکه بوآهای امروزی در هیچ مکانی در نزدیکی پیتونها زندگی نمیکنند. بهطور کلی، بوآها در آمریکای جنوبی و مرکزی، ماداگاسکار و اقیانوسیه شمالی زندگی میکنند؛ درحالیکه مارهای پیتون در آفریقا، آسیای جنوب شرقی و استرالیا زندگی میکنند. حسام ظاهر، استاد و متصدی مهرهداران در موزه جانورشناسی دانشگاه سائوپائولوی برزیل، میگوید: «این یکی از جنبههای جالب و جذاب کشف Messelopython است.»
محققان قبلا میدانستند که مارهای بوآ در اوایل دوره پالئوژن در اروپا زندگی میکردند که از ۶۶ تا ۲۳ میلیون سال پیش ادامه داشت. ظاهر در یک ایمیل به لایوساینس میگوید:
این مطالعه چهارشنبه (۱۶ دسامبر) در مجله Biology Letters منتشر شد. اصل مقاله در Live Science منتشر شده است.
نظرات