بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در ابوظبی امارات وارد مدار شد
تیتر این مطلب از جمله اخباری است که شاید در سالهای پیش رو، بازهم با آن مواجه شوید. همچنین، دور از انتظار نیست که بزرگترین نیروگاه خورشیدی بعدی نیز در محلی حوالی همین نیروگاه رکورددار فعلی احداث شود.
تا به امروز، پروژهی خورشیدی نور ابوظبی در امارات متحدهی عربی با مجموع ظرفیت ۱,۱۷۷ مگاووات، بزرگترین سایت نیروگاه خورشیدی در حال فعالیت جهان بهشمار میآید. باید توجه کرد مفهوم این نوع سایتهای متمرکز با اصطلاح پارکهای خورشیدی کمی متفاوت است؛ چراکه پارکهای خورشیدی عموما به محلهایی اطلاق میشوند که صرفا برای نصب تجهیزات خورشیدی در نظر گرفته شده و از قبل تجهیزات اتصال به شبکه را نیز دارند. در این پارکها، برای چندین و چند پروژهی مجزای خورشیدی با یک عنوان مشخص تأمین بودجه و نهایتا بهمرور و در مراحل مختلف راهاندازی میشود.
پروژهی نور در ابوظبی با بودجهی دولتی احداث نشده و حاصل سرمایهگذاری کنسرسیومی مشترک میان شرکت برق ابوظبی و شرکت ژاپنی ماروبنی (Marubeni) و کارخانهی ساخت پنل خورشیدی جینکو (Jinko Solar) است.
خطوط فشار قوی برق در نزدیک شهر زاید، ابوظبی، امارات متحدهی عربی
این پروژه ۸۷۰ میلیون دلار ارزش دارد و برق حاصل از آن با قیمتی حدود ۲.۴ سنت در ازای هر کیلوواتساعت به شرکت آب و برق امارات (EWEC) فروخته میشود. این قیمت خود رکوردی برای کمترین هزینهی تولید برق در میان تمام نیروگاههای خورشیدی جهان است. پیمانکار این پروژه شرکتی هندی با نام Sterling & Wilson است که تعداد کارمند مشغول به کار در اوج روزهای کاری این شرکت، گاهی به ۳۰۰۰ نفر نیز میرسید. عثمان جمعه آلعلی، مدیرعامل شرکت آب و برق امارات میگوید:
نور ابوظبی با تولید انرژی تجدیدپذیر این امکان را برای ما فراهم میکند که استفاده از منابع ملی خود را بهینه کنیم. این واقعیت که پروژهای با این مقیاس توانسته مطابق برنامهی زمانی و سقف بودجه مقرر به اتمام برسد، خود نشاندهندهی تعهد ما برای تضمین آیندهی انرژیهای تجدیدپذیر و نیز گواهی بر توانایی امارات در اجرای پروژههای انرژی در کلاس جهانی است.
یوشیاکی یوکوتا، سرپرست اجرایی بخش کسبوکار برق در شرکت ماروبنی میگوید:
این پروژه دستاوردی واقعی نهتنها برای امارات متحدهی عربی و منطقه، بلکه برای کل صنعت جهانی انرژی خورشیدی و آیندهی انرژیهای تجدیدپذیر است. ماروبنی بهعنوان عضو مدیریتی این پروژه، در مرحلهی اجرایی آن با استراتژی انرژی امارات متحدهی عربی همکاری خواهد کرد و ما نقش خود را بهعنوان پیشگام ارائهدهندهی راهکارهای نوین انرژی در بخش جهانی نیز همچنان ادامه خواهیم داد.
در صنعت انرژی خورشیدی، رکوردها خیلی زود شکسته میشوند. اوایل سال جاری میلادی، شرکت آب و برق امارات متحدهی عربی مناقصهای برای واگذاری اجرای پروژهای دو گیگاواتی برگزار کرد. پس، دور از انتظار نیست که رکورد فعلی در بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان نیز تا چند وقت دیگر دوباره شکسته شود.
افزونبراین، موافقتنامهی اولیهی دیگری نیز برای احداث نیروگاه ۲.۶ گیگاواتی خورشیدی در مکهی عربستان در دست بررسی است. انتظار میرود منطقهی خلیجفارس با داشتن ثبات اقتصادی، تقاضای روبهرشد برای انرژی برق، اراضی وسیع و دسترسی به تابش فراوان بتواند برای مدتی رکورد بزرگترین نیروگاههای خورشیدی جهان را برای خود نگاه دارد.
نظرات