جیم برایدنستاین، مدیر جدید ناسا، هفتهی گذشته به کارکنان این سازمان گفت قصد محدودسازی پژوهشهای علمی مربوط به تغییرات اقلیمی را ندارد و در پژوهشهای علمی تکمیلی دربارهی زمین سرمایهگذاریهایی انجام خواهد داد. برایدنستاین که در جلسهای با کارکنان ناسا این گفتهها را بیان کرد، در پاسخ به درخواست شفافسازی اظهارات پیشینش دربارهی نقش انسان در تغییرات اقلیمی، با لحنی محکمتر از قبل اذعان کرد که انسانها نقش قابل توجهی در گرمایش جهانی بازی میکنند. او در این باره گفت:
برایدنستاین در این جلسه اظهارات پیشین خود در رد پژوهشهای اقلیمی را تأیید نکرد. رئیس جدید ناسا بهعنوان نماینده ی ایالت اکلاهاما در کنگره، در گذشته یکی از منتقدان پژوهشهای اقلیمی دولت محسوب میشد و از اوباما درخواست کرده بود به خاطر صرف هزینهی زیاد در پژوهشهای اقلیمی از اعضای مجلس اکلاهاما پوزش بخواهد. وی در تالار شهر به این مسئله اشارهای کوتاه کرد؛ اما از اظهار نظر شفاف دربارهی اینکه انسان مسبب اصلی تغییرات اقلیمی است، اجتناب ورزید. این در حالی است که پژوهشگران ناسا سالها قبل نقش انسان در تغییرات آب و هوایی را اثبات کردند. با این حال، برایدنستاین که اولین سیاستمدار ادارهکنندهی ناسا محسوب میشود، گفت سیاست را از این سازمان دور نگاه خواهد داشت. وی گفت:
مدیر جدید ناسا گفت از پژوهشهای اقلیمی ناسا که بهطور مکرر در معرض قطع بودجه از سوی دولت ترامپ و مجلس جمهوریخواه قرار گرفته است، محافظت خواهد کرد. برایدنستاین گفت نظریات حاصل از بررسی ۱۰ ساله دربارهی زمین را که توسط آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی انجام شده است، خواهد پذیرفت. این نظریات شامل مجموعهای از مأموریتهایی میشوند که دربارهی تمام جنبههای تأثیرگذاری انسان بر دگرگونی زمین دیدی کلی ارائه میدهد. وی گفت:
این بررسی ۱۰ ساله بهمنظور تعیین مسیر برای پژوهشهای علوم زمین در ناسا، ادارهی ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) و سازمان زمینشناسی ایالات متحده طراحی شده است. نتایج حاصل از این بررسی به چندین سوال کلیدی از جمله چگونه گرمایش جهانی مردمزاد، آب و چرخههای طبیعی را تحت تأثیر قرار میدهد؛ سطح آب دریاها در دههی آینده تا چه مقدار بالا خواهد آمد و ورقههای یخ و ذخیرهی گرمای اقیانوسها چه نقشی در دگرگونی و تغییر زمین بازی میکنند، پاسخ میدهد. پژوهشگران همچنین خواستار کاهش عدم قطعیت پیشبینیهای مربوط به آیندهی اقلیم هستند.
برایدنستاین گفت نظریات مربوط به سه سامانهی مجزای کاوشگران زمین را که براساس برآورد دانشگاهیان نزدیک به یک میلیارد دلار هزینه خواهد داشت، دنبال خواهد کرد. این سامانهها با فراهم کردن برخی از مهمترین اطلاعات مربوط به تغییرات اقلیمی، بر سطوح گازهای گلخانهای اتمسفر نظارت و چگونگی دگرگونی زمین و اکوسیستمهای آبی را مستند میکنند. بدین منظور، سه پروژه هرکدام با بودجهی ۳۵۰ میلیون دلار توسعه خواهد یافت. برایدنستان گفت:
نظرات