D1-lg

ماجرای توکن وطن چیست و چرا به کلاهبرداری مشکوک است؟

دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
مطالعه 3 دقیقه
کلاه برداری ارز دیجیتال
در چند روز اخیر، توکنی به نام «وطن» منتشر شده که مشکوک به کلاهبرداری است.
تبلیغات
D4-mcid4

در سال‌های اخیر، بازار ارزهای دیجیتال رشد قابل‌ توجهی در بین جوامع سراسر دنیا داشته است. روز‌به‌روز بر تعداد توکن‌ها اضافه می‌شود و هر شخص برای خود توکنی به‌وجود می‌آورد؛ مسئله‌ای که نیاز به احتیاط و دقت بسیار زیاد در سرمایه‌گذاری را افزایش می‌دهد.

توکن‌های زیادی وجود دارند که قصدشان کلاهبرداری یا همان اسکم است و با سوءاستفاده از سرمایه‌ی افراد موجب ضررهای هنگفت به کاربران می‌شوند؛ بدین ترتیب قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری باید از اهداف یک پروژه، نفرات پشت آن و اقتصاد توکنی‌اش مطلع شویم.

چند روز اخیر، توکنی به نام «وطن» منتشر شده که مشکوک به کلاهبرداری است. اطلاعات مفیدی از نحوه‌ی عملکرد و ویژگی‌های فنی توکن در دست نیست و تمامی نشانه‌ها و عوامل موجود حکایت از مشکوک‌بودن آن دارند.

کپی لینک

ماجرای توکن وطن چیست؟

به‌نوشته‌ی نوبیتکس، چند روزی می‌شود که یکی از اینفلوئنسرهای ایرانی با سابقه‌ی فعالیت در زمینه راه‌اندازی سایت‌های غیرقانونی شرط‌بندی، اقدام به ساخت و تبلیغ توکنی به‌نام وطن (Vatan) کرده است. سازندگان این توکن سابقه‌ی بدی در زمینه‌ی کلاهبرداری دارند و زیان‌های مالی هنگفتی را به بسیاری از افراد وارد کرده‌اند.

طبق ادعای سازندگان توکن وطن، می‌توان از آن برای تسهیل خدمات پرداخت در پلتفرم شرط‌بندی سازندگانش استفاده کرد. گردانندگان توکن افراد را به شرکت در ایردراپ و استفاده از یک ربات تشویق می‌کنند؛ اما با توجه به سابقه‌ی گردانندگان، احتمالاً نه خبری از اکوسیستمی جدی است و نه ایردراپ قابل‌ قبولی در کار خواهد بود.

ربات مذکور احتمالاً ابزاری آسان برای کلاهبرداری است. به‌علاوه، اطلاعات، ویژگی‌های فنی و نحوه‌ی عملکرد توکن وطن و به‌اصطلاح اکوسیستمش منتشر نشده؛ دلیل دیگری که توکن وطن را می‌توان پروژه‌ای مشکوک به کلاهبرداری معرفی کرد. این مسئله از سوی کارشناسان برجسته‌ی حوزه‌ی جرایم سایبری و رمزارز نیز عنوان می‌شود.

کپی لینک

نظر کارشناسان در مورد توکن وطن

کارشناسان و فعالان حوزه‌ی جرایم سایبری و رمزارز از همان ابتدا به ایجاد توکن وطن واکنش نشان دادند و همگی آن را یک مورد مشکوک به کلاهبرداری عنوان کردند.

محمد جرجندی، یکی از کارشناسان مطرح در حوزه‌ی جرایم سایبری، در حساب خود در شبکه‌ی اجتماعی ایکس شایعات ارتباط خود و جادی میرمیرانی، فعال مطرح حوزه‌ی تکنولوژی و برنامه‌نویسی، با توکن وطن را رد کرد و گفت این پروژه‌ها با هدف کلاهبرداری طراحی می‌شوند.

در ربات تلگرامی وابسته به توکن وطن از محمد جرجندی و جادی میرمیرانی به‌عنوان عضوی از پروژه یاد شده بود؛ اما با تکذیب جرجندی، می‌توان تا حدی به میزان اعتبار توکن پی برد.

فعالان دیگر بازار نیز از روش‌های مختلف و در پلتفرم‌های گوناگون در رابطه با توکن وطن هشدار داده‌اند و تأکید کردند این توکن بسیار مشکوک به کلاهبرداری است.

اسکم‌مایندر یک پلتفرم هوش مصنوعی محسوب می‌شود که از آن برای بررسی میزان مورد اعتمادبودن پروژه و احتمال کلاهبرداری‌بودنش استفاده می‌شود. اسکم‌مایند با در نظر گرفتن عوامل مختلف، به سنجش میزان اعتبار یک پروژه می‌پردازد و نتیجه‌گیری خود را اعلام می‌کند.

اسکم‌مایندر به توکن وطن نمره‌ی ۱۲ از ۱۰۰ را اختصاص داده؛ بدین معنی که این پروژه به‌هیچ‌وجه قابل اعتماد نیست و به کلاهبرداری مشکوک است.

با توجه به رشد روزافزون موارد کلاهبرداری در فضای ارزهای دیجیتال به‌خصوص کلاهبرداری از طریق انتشار توکن، لازم است تا پیش از هرگونه سرمایه‌گذاری، بررسی‌های لازم را انجام دهید و در مورد توکنی که قصد سرمایه‌گذاری روی آن را دارید، اطلاعات کسب کنید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
آخرین پوستر فصل سوم اسکویید گیم در بازی جدید
پوستر فصل آخر سریال اسکویید گیم منتشر شد

نتفلیکس آخرین پوستر سریال فوق‌العاده محبوب اسکویید گیم را به‌نمایش گذاشت.

39
2 روز پیش
نمایی از موتور کولر آبی
برای حل ناترازی انرژی؛ فروش اقساطی موتورهای فوق‌کم‌مصرف کولر آغاز شد

صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، طرح فروش اقساطی موتورهای فوق کم‌مصرف کولرهای آبی را آغاز کردند.

99
یک روز پیش
طرح هوش مصنوعی از ایستگاه اتوبوس به شکل سفینه‌فضایی در محیط برفی
راز معماری سورئال شوروی: ایستگاه‌های اتوبوسی که از آینده آمده‌اند

در نظامی که به یکسان‌سازی معروف بود، این ایستگاه‌های اتوبوس کوچک و «بی‌اهمیت» چگونه به شاهکارهای هنری و تجلی مقاومت خاموش تبدیل شدند؟

40
یک روز پیش
منوی اپلیکیشن‌های گلکسی A36
زمان‌بندی آپدیت One UI 7 سامسونگ اصلاح شد؛ لیست جدید را ببینید

به‌احتمال زیاد اکثر گوشی‌های سامسونگ تا ماه میلادی آینده به رابط کاربری One UI 7 مجهز خواهند شد.

429
2 روز پیش
خرموش پشمی زیرآلپی  در دست پژوهشگر
گونه‌ای خرموش که فقط در موزه‌ها دیده شده بود، برای اولین‌بار در طبیعت مشاهده شد

پژوهشگر اهل جمهوری چک موفق شده است برای نخستین بار از خرموش پشمی زیرآلپی در زیستگاه طبیعی‌اش عکس بگیرد.

57
2 روز پیش
مستربیست با هودی مشکی و دلار در گوش
یوتیوبر ۲۷ ساله معروف حالا جوان‌ترین میلیاردر خودساخته دنیا است

مستر بیست با ترکیب خلاقیت و جسارت و استفاده از مزایای دنیای دیجیتال، به‌جمع میلیاردرهای خودساخته‌ی جهان راه یافت.

79
یک روز پیش
تصویرسازی از سیاره‌ای به رنگ آبی و جسمی کوچیک‌تر در پس‌زمینه
معمای سیاره نهم پیچیده‌تر شد؛ دانشمندان جرم فرانپتونی بزرگی را در لبه منظومه شمسی یافته‌اند

پژوهشگران یک سیاره کوتوله احتمالی را با مدار بسیار کشیده در ناحیه‌ی فراتر از نپتون شناسایی کرده‌اند که فرضیه سیاره نهم را به چالش می‌کشد.

19
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات