Bzigo به کمک هوش مصنوعی محل حضور پشه‌ها را تشخیص می‌دهد

چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۳
مطالعه 4 دقیقه
استارتاپ Bzigo در نمایشگاه CES محصولی معرفی کرده است که حضور پشه‌ها را در اتاق تشخیص می‌دهد و سپس با نشانگر لیزری، مکان آن را به کاربر نشان می‌دهد.
تبلیغات

استارتاپ سه‌ساله‌ی Bzigo با ترکیب‌کردن هوش مصنوعی و نشانه‌گیر لیزری و دوربین مادون‌قرمز، دستگاهی ساخته است که پشه‌های داخل خانه را به‌طور خودکار ردیابی می‌کند. Bzigo به‌کمک بینایی رایانه‌ای، پشه‌ها را به‌محض ورود به اتاق از فاصله‌ی هشت‌متری تشخیص می‌دهد. این دستگاه بعد از تشخیص پشه، نشانه‌گر لیزری را به‌سمت آن هدف‌گیری و از‌طریق وای‌فای برای گوشی کاربر، اعلان ارسال می‌کند.

این دستگاه فقط در محیط خانه کار می‌کند و محل پشه‌ها را به کاربر نشان می‌دهد. البته از‌بین‌بردن پشه به‌عهده‌ی خود کاربر است و دستگاه این کار را انجام نمی‌دهد. این محصول که در نمایشگاه 2020 CES لاس‌وگاس به‌معرض نمایش درآمده، پیداکردن و از‌بین‌بردن پشه‌ها را در نیمه‌شب و زمانی آسان می‌کند که انسان با صدای پشه از خواب بیدار می‌شود. Bzigo قصد دارد فناوری خود را در آینده پیشرفت دهد و پهپادهای کوچکی بسازد که بعد از تشخیص و پیداکردن پشه‌ها به پرواز درآید و بعد از ازبین‌بردن آن‌ها دوباره روی دستگاه پایه برگردند تا شارژ شوند.

سار ویلف، رئیس استارتاپ Bzigo، درباره‌ی دلیل ساخت این محصول می‌گوید: «هیچ‌کس علاقه‌ای ندارد نیمه‌شب با صدای پشه‌ها از خواب بیدار شود و ۱۵ دقیقه دنبال آن‌ها بگردد». ناداو بندک، مدیرعامل شرکت، نیز می‌گوید: «پشه‌ها به‌اندازه‌ای ماهر هستند که از چشم انسان دور می‌مانند و سپس زمانی‌که مراقب آن‌ها نیستیم به ما حمله می‌کنند». او همچنین توضیح داد ایده‌ی ساخت این محصول به خاطرات بچگی و زمانی بازمی‌گردد که پدرش هر شب ۱۰ دقیقه قبل از خواب دنبال پشه‌ها می‌گشته است و خودش نیز همیشه از گزش پشه از خواب بیدار می‌شده است. او این شرکت را در سال ۲۰۱۶ راه‌اندازی کرد و تیم او بعد از سه سال تحقیق و توسعه موفق شده است دستگاهی مبتنی‌بر هوش مصنوعی برای پیداکردن محل پشه‌ها بسازد.

Bzigo

دستگاه چگونه کار می‌کند؟

دفع‌کننده‌های حشرات معمولا به‌صورت منطقه‌ای از ورود پشه‌ها جلوگیری می‌کنند و به‌طور مداوم به استفاده‌ی مجدد نیاز دارند؛ اما دستگاه Bzigo می‌تواند در هر اتاقی قرار بگیرد و در هر لحظه محل پشه‌ها را تشخیص دهد. دوربین مادون‌قرمز Bzigo دید منحصربه‌فردی دارد و به‌کمک الگوریتم‌های بینایی رایانه‌ای، اتاق را اسکن می‌کند و پشه را از سیگنال‌های کوچک و گردوخاک و نویز حسگر تشخیص می‌دهد.

محصول اولیه‌ی Bzigo فقط در محیط خانه کاربردی است؛ اما این شرکت قصد دارد فناوری خود را برای مصارف صنعتی مانند از‌بین‌بردن آفات و حشرات در گلخانه‌ها و مزارع بزرگ و دورکردن سایر موجودات مانند کبوترها گسترش دهد. بدین‌صورت که محصول اولیه مسئولیت مکان‌یابی پشه‌ها را برعهده خواهد داشت و میکروپهپادها وظیفه‌ی از‌بین‌بردن آن‌ها را دارند.

کاربران می‌توانند دستگاه را روی سطح افقی یا روی دیوار نصب کنند تا دستگاه اتاق را برای پیداکردن پشه‌ها اسکن کند. سپس به‌محض نشستن پشه، محل آن را به‌کمک نشانه‌گر لیزری نشان می‌دهد و به کاربر اعلان ارسال می‌کند. نشانه‌گری لیزری به‌کار برده‌شده در دستگاه انرژی کمی دارد و برای چشم انسان مضر نیست.

Bzigo

دستگاه پشه‌ها را براساس الگوی پرواز آن‌ها تشخیص می‌دهد و سپس حرکت آن‌ها را دنبال می‌کند. همچنین می‌تواند چند پشه را به‌صورت هم‌زمان ردیابی کند. پشه‌ای که روی سطحی می‌نشیند، به هدف لیزر تبدیل و کاربر با دریافت اعلان از حضور آن مطلع می‌شود. اگر چند پشه در اتاق وجود داشته باشند، لیزر محل پشه‌ای را مشخص می‌کند که دیرتر از سایر پشه‌ها روی سطح فرود آمده است.

اغلب مردم گمان می‌کنند پشه‌ها دائم در حال پرواز هستند؛ به‌همین‌دلیل، متوجه حضور آن‌ها می‌شویم؛ اما پشه‌ها موجودات ضعیفی هستند که بیشتر اوقات در حال استراحت هستند. پشه‌ها معمولا روی سقف می‌نشینند؛ اما میدان دید ۱۲۰ درجه‌ای در ۸۰ درجه‌ای Bzigo به آن کمک می‌کند محل پشه را به‌راحتی تشخیص دهد. به‌گفته‌ی شرکت سازنده، اعضای تیم در حال بهبود تمامی جوانب دستگاه هستند؛ اما محصول فعلی نیز به‌خوبی تمام نقاط را پوشش می‌دهد.

Bzigo

چرا ساخت چنین دستگاهی اهمیت دارد؟

طبق گفته‌ی سازمان بهداشت جهانی، پشه‌ها بدترین ناقل بیماری هستند که مالاریا و تب دنگی و تب زرد را شیوع می‌دهند و سالانه میلیون‌ها انسان جان خود را دراثر ابتلا به این بیماری‌ها از دست می‌دهند. به‌عبارت‌دیگر، مردم دنیا دائم با بیماری‌هایی تهدید می‌شوند که پشه‌ها ناقل آن هستند.

مصرف‌کنندگان سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای خریدن از بین‌برنده‌های پشه‌ها هزینه می‌کنند و تحقیقات نشان داده است پشه‌ها تنها ۰/۲ درصد حشراتی هستند که از‌بین‌برنده‌های الکترونیکی حشرات آن را از بین می‌برند. این محصولات کارایی مقبولی برای پشه‌ها ندارند؛ زیرا پشه‌ها به‌سمت نور جذب نمی‌شوند. همچنین، این دستگاه‌ها معمولا مگس‌ها و پروانه‌ها و حتی حشراتی را از بین می‌برند که پشه‌ها را می‌خورند. البته استفاده از پشه‌بند نیز کارآمد است؛ اما در تمام اتاق‌ها امکان نصب آن نیست.

محصولات این شرکت در سال ۲۰۲۱ به مشتریان تحویل داده می‌شود و هزینه‌ی رزرو محصول فقط ۹ دلار است. قیمت تخمینی محصول ۱۶۹ دلار است و مشتریانی که از الان محصول را سفارش می‌دهند، ۳۰ دلار تخفیف می‌گیرند و محصول را زودتر از تاریخ عرضه‌ی عمومی دریافت خواهند کرد. ناگفته نماند امکان مرجوع‌کردن محصول نیز در هر زمان تا پیش از تحویل وجود دارد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات