اوبر مجوز فعالیت تاکسی‌های خودران در لندن را دریافت کرد

جمعه 16 مرداد 1405 - 09:00
مطالعه 2 دقیقه
نمای داشبورد و نمایشگرهای هدایت خودکار در خودروی تاکسی خودران
اوبر و استارتاپ بریتانیایی Wayve موفق به دریافت مجوزهای لازم برای راه‌اندازی سرویس تاکسی خودران در لندن شدند.

مسافران لندنی به‌زودی برای نخستین‌بار امکان استفاده از تاکسی‌های خودران را پیدا می‌کنند. سازمان حمل‌ونقل لندن مجوزهای لازم برای وسایل نقلیه‌ی کرایه خصوصی را صادر کرد که به خودروهای خودران شرکت Wayve اجازه می‌دهد مسافران را در سطح شهر جابه‌جا کنند. این اقدام، اوبر و این استارتاپ بریتانیایی را در رقابت با غول‌هایی نظیر ویمو و بایدو پیش می‌اندازد.

به‌ روایت بلومبرگ، خودروهای مورد استفاده در این طرح همچنان یک ناظر انسانی روی صندلی راننده خواهند داشت که دست‌های خود را از روی فرمان برمی‌دارد و تنها در شرایط اضطراری دخالت می‌کند.

دریافت مجوز برای عملیات کاملا بدون سرنشین به تاییدیه‌ی نهادهای نظارتی بیشتری نیاز دارد. بریتانیایی‌هایی که پیش‌تر ثبت‌نام کرده‌اند، می‌توانند در تابستان سال جاری و پیش از آغاز طرح عمومی، این سرویس را آزمایش کنند.

شرکت‌های فعال در حوزه‌ی سفرهای اشتراکی در تلاش هستند تا خدمات تاکسی بدون راننده را در سراسر جهان گسترش دهند و برای این کار گاهی با رقبای خود شریک می‌شوند.

اوبر، ویمو و بایدو همگی برای راه‌اندازی خدمات خود در لندن رقابت سختی را آغاز کرده‌اند. اوبر پیش‌تر اعلام کرده بود که قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی با همکاری شرکای خود از جمله ویو و نورو، خدمات خودران را در بیش از ۱۰ شهر جهان ارائه دهد.

الکس کندال، مدیرعامل ویو، می‌گوید: «این سرویس در لندن با استفاده از شاسی‌بلندهای برقی فورد موستانگ Mach-E مجهز به دوربین، حسگرهای رادار و نرم‌افزار خودران ارائه می‌شود.»

او همچنین اشاره کرد که برنامه‌ریزی‌هایی برای ارائه تجربه‌ی کاملا بدون راننده در خودروهای نیسان پس از کسب مجوزهای قانونی لازم در دستور کار قرار دارد.

ویمو در حال حاضر آزمایش تاکسی‌های خودران خود را در خیابان‌های لندن دنبال می‌کند و قصد دارد امسال خدمات خود را بدون حضور راننده پشتیبان ارائه دهد. از سوی دیگر، بایدو چین نیز آزمایش تاکسی‌های آپولو گو را در لندن آغاز کرده است.

نظرات

از دیگر اعضاء خانواده قلم