بهترین کیس برای کامپیوتر [دی ۱۴۰۳]
کیس کامپیوتر، یکی از مهمترین اجزای سیستم دسکتاپ به حساب میآید؛ چرا که فارغ از ارزش ظاهری که به میز کامپیوتر شما میبخشد، بهدلیل ایجاد جریان هوا و کارکرد خنککنندگی قطعات، تأثیر بسزایی روی عملکرد سیستمتان هم خواهد داشت.
فرایند خرید یک کامپیوتر دسکتاپ، معمولاً با انتخاب CPU و مادربرد شروع میشود، به کارت گرافیک میرسد و بعد از انتخاب سایر جزئیات مانند پاور و فضای ذخیرهسازی به سراغ انتخاب کیس مناسب میرویم. در انتخاب یک کیس مناسب، نخستین معیاری که اهمیت پیدا میکند، انتخاب محصولی با ابعاد مناسب است تا تمام این قطعات بدون مشکل درون آن قرار بگیرند.
ابعاد مادربورد، یکی از اولین پارامترهایی است که حین انتخاب کیس باید به آن توجه داشته باشید؛ اینکه مادربوردی که استفاده میکنید E-ATX ،ATX ،microATX یا mini-ITX باشد، فرمفکتور کیس شما را تعیین میکند. البته حتی با بررسی مادربورد و انتخاب کیس مناسب با آن، این احتمال وجود دارد که قطعاتی چون کارت گرافیک بزرگتر از ابعاد کیس باشد؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم اندازه و تعداد تمام قطعات را با ابعاد کیس کامپیوتری که قصد تهیهی آن را دارید، با دقت چک کنید.
رعایت تمام ملزوماتی که در ابتدای مقاله به آنها اشاره کردیم، نیاز به اندکی آشنایی با مشخصات کیسها و مشخصات فنی مهم آنها دارند. در این مقاله ابتدا با در نظر داشتن نیازهای کاربری مختلف، تعدادی از بهترین کیسهای موجود در بازار را معرفی میکنیم؛ سپس برای آشنایی بیشتر با فرمفکتورهای مختلف کیسها و ملزوماتی که باید پیشاز خرید کیس کامپیوتر بدانید، در نکات انتهای مقاله، توضیحات تکمیلی را ارائه خواهیم کرد؛ پس تا انتهای مقاله با زومیت همراه باشید.
بهترین کیس ها برای کاربریهای مختلف
بد نیست یادآوری کنیم که انتخاب کیس همانقدر که به پارامترهای فنی بستگی دارد، به سلیقه نیز کاملاً وابسته است؛ بنابراین شاید نتوان بهصورت مطلق در مورد «بهترین کیسهای بازار» نظر داد. بههمیندلیل در لیست پیش رو، سعی کردهایم بهترین نمونههایی که پارامترهای فنی مدنظر برای هر کاربری را پوشش میدهند معرفی کنیم تا شما با در نظر داشتن این گزینهها و سپس اعمال سلیقهی خودتان، راحتتر برای انتخاب مدل مناسب اقدام کنید.
بهترین کیس مینی تاور
بهترین کیس مید تاور
بهترین کیس فول تاور
نکات مهم پیش از خرید کیس
پیش از انتخاب و خرید کیس، باید به نکاتی همچون فرمفکتور و ابعاد، ظرفیت نصب سیستم خنککننده، ظرفیت قرارگیری قطعات مختلف همچون پاور و فضای ذخیرهسازی، اتصالات و البته، ظاهر کیس توجه داشته باشید. در ادامهی مقاله در مورد هرکدام از موارد یادشده، اندکی توضیح خواهیم داد.
انتخاب فُرمفکتور
در وهلهی اول و بلافاصله پس از انتخاب قطعات داخل کیس و بررسی ابعاد آنها، وقت انتخاب فرم فکتوری با ابعاد مناسب خواهد بود. بهطور کلی Full-Tower ،Mini-Tower و Mid-Tower، فرم فکتورهایی هستند که هنگام خرید کیس کامپیوتر با آنها مواجه خواهید شد.
فول تاور
کیسهای فول تاور، بزرگترین و سنگینترین کیسهای موجود در بازار هستند که ارتفاعشان به حدود ۵۵ تا ۷۵ سانتیمتر میرسد؛ بنابراین اگر قصد دارید یک کیس با فرم فکتور فول تاور تهیه کنید، باید فضای قابل توجهی برای قرارگیری آن روی میز یا زیر میزتان در نظر بگیرید.
معمولاً کاربرانی که کاربری حرفهای مانند وظایف رندرینگ سنگین یا کاربری گیمینگ دارند به سراغ گزینههایی با فرم فکتور فول تاور میروند؛ این کیسها عمدتاً فضای کافی برای کارت گرافیکهای بزرگ بههمراه پاور با ظرفیت بالا و امکان قرارگیری ماژولهای ذخیرهسازی متعدد را دارند. از سوی دیگر، اگر فرم فکتور مادربورد شما E-ATX یا ATX است، کیسهای فول تاور بهترین گزینه برای شما خواهند بود.
مید تاور
کیسهای مید تاور، شباهت زیادی به کیسهای فول تاور دارند و با اینکه ابعاد کوچکتری دارند، فضای کافی برای مادربوردهایی با فرم فکتور ATX را دراختیار قرار میدهند؛ حتی برخی مدلهای میدتاور میتوانند از مادربوردهای E-ATX نیز میزبانی کنند.
البته در نظر داشته باشید که مادربورد تنها قطعهی بزرگی نیست که باید درون کیس آن را جای دهید؛ بنابراین پیش از انتخاب نهایی یک کیس میدتاور، اگر با بررسی ابعاد قطعات و ابعاد کیس، مغایرتی پیدا نکردید و ترجیح میدادید کیستان فضای کمتری از میز کارتان را اشغال کند، کیسهای میدتاور گزینههای جذابی هستند.
مینی تاور
همانطور که میتوانید حدس بزنید، کیسهایی که فرم فکتور مینی تاور دارند، برای مادربوردهای mini-ITX مناسباند؛ این کیسها ابعاد جمعوجورتری دارند و برای کاربریهای خانگی و اداری بسیار مناسباند.
توجه داشته باشید که اگر انتخاب نهایی شما یک کیس مینی تاور باشد، فضای زیادی برای ریختوپاش قطعات نخواهید داشت؛ مثلاً باید از خرید قطعاتی مانند واترکولینگ دست بکشید و در انتخاب کارت گرافیک و فنها بیش از پیش دقت کنید.
خنککنندگی
گرما، یکی از اصلیترین دلایل افت عملکرد کامپیوترهای دسکتاپ میتواند باشد؛ بنابراین برای اینکه بتوانید بهترین عملکرد را از سیستم دسکتاپتان دریافت کنید و مطمئن باشید که تمام قطعات از نظر دمایی در وضعیت بهینه کار میکنند، باید به سیستم خنککننده و جایگیری آن در کیس توجه ویژهای داشته باشید.
هنگام خرید کیس، باید به ابعاد و نحوهی جایگیری اجزای سیستم خنککننده درون کیس توجه ویژه داشته باشید. بهعنوان مثال، اگر قصد دارید حرارت سیستم دسکتاپتان را به وسیلهی سیستمهای خنککنندهی مایع مانند AiO یا Open Loop مدیریت کنید، احتمالاً تعدادی از کیسهای Full-Tower امکان میزبانی از سیستم خنککننده شما را نخواهند داشت.
معمولاً کیسهای کامپیوتر و بهویژه کیسهای گیمینگ و حرفهای، با حداقل یک الی دو فن همراه خود عرضه میشوند؛ اما بهطور کلی در نظر داشته باشید که فنهای بیشتر، همواره در خنک نگه داشتن سیستم شما و در نتیجهی آن، بهبود عملکرد تأثیر مستقیمی خواهد گذاشت.
از طرفی اگر بنابر هر دلیلی، کیسی که تهیه میکنید از همان ابتدا با فن به دستتان نمیرسد، حتماً توجه کنید که روی بدنهی کیس، به مقدار کافی فضا برای نصب فن در نظر گرفته شده باشد.
فضای ذخیرهسازی
فضای ذخیرهسازی یکی دیگر از موارد مهمی است که کیس از آن میزبانی میکند و با توجه به نیاز فعلی و حتی نیاز آیندهی شما، میتواند یک عامل تعیینکنندهی مهم در خرید کیس کامپیوتر باشد.
این روزها عمدهی کاربران ترجیح میدهند از فضای ذخیرهسازی SSD با رابط NVMe استفاده کنند، اما نمیتوان انکار کرد که اساسدی بهدلیل تکنولوژی جدیدتر و سرعت بالاتر، گرانتر است و در این مواقع معمولاً با توجه به بودجهای که دارید باید بین سرعت وسوسهانگیز SSDها و ظرفیت بالای هارد دیسکها انتخاب کنید.
راه حل بهینهای که عموم کاربران به آن روی میآورند، ترکیبی از SSD و HDD است؛ یعنی شاید بهتر باشد که برای اجرای سیستمعامل و امور روزمره نظیر اجرای نرمافزارها، سراغ SSD و برای ذخیرهسازی سایر اطلاعات کماهمیتتر، سراغ انتخاب HDD بروید تا با برقراری تعادل بین قیمت، فضای در دسترس و سرعت، بتوانید بهینهترین راه حل را در اختیار داشته باشید.
بعد از اینکه تکلیفتان با انتخاب نوع فضای ذخیرهسازی مشخص شد، باید در مورد اینکه کیس انتخابی شما از چه نوع فضای ذخیرهسازی و به چه تعداد پشتیبانی میکند، اطلاعات کافی بهدست بیاورید. اساسدیهای NVMe بهطور مستقیم به مادربورد متصل میشوند مگر اینکه آنها را داخل قابهای ۲٫۵ اینچی استفاده کنید. بنابراین هنگام انتخاب کیس بررسی کنید که کیس مورد نظر شما، حداقل از یک و ترجیحاً دو سینی درایو ۲٫۵ اینچی و یک سینی درایو ۳٫۵ اینچی پشتیبانی کند.
اتصالات
با اینکه درگاههای ورودی/خروجی معمول در بخش پشتی کیس، بخشی از مادربورد هستند و کیسی که انتخاب میکنید صرفاً مکانی برای میزبانی این درگاهها خواهد بود، اما شاید بد نباشد که خود کیس هم به تعدادی از پورتهای ضروری مجهز باشد.
بسته به ظاهر و طراحی، شرکتهای سازنده، تعدادی درگاه در بخش جلویی یا در پنل بالایی کیس قرار میدهند؛ درگاه USB Type-A، درگاه USB Type-C و جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون، معمولاً ضروریترین درگاهها در کاربریهای روزمره هستند.
فارغ از درگاهها، سیمها و کابلها نقش کلیدی در اتصالات کامپیوتر دسکتاپ شما ایفا میکنند و اگر سیمها و کابلهای داخل کیس را بهدرستی مدیریت نکنیم، شاید در خنککنندگی کیس و در نتیجهی آن، عملکرد کامپیوتر، اشکال ایجاد کنیم. اگر قصد دارید کیس کامپیوتری را انتخاب کنید که پنل کناری آن شیشهای است، اهمیت مدیریت کابلها برای شما دوچندان میشود؛ چرا که کابلها بخشی از ظاهر کیس به شمار میروند و بهمریختگی آنها، حتماً از جذابیت ظاهر کیس کامپیوترتان میکاهد.
برخی از کیسهای کامپیوتر، در سینی مادربوردشان به بریدگیها و حفرههای مجهز شدند تا کاربر به کمک این بخشها، با عبور دادن سیمهایی که به مادربورد متصل هستند آنها را مدیریت کند؛ بنابراین بد نیست نیمنگاهی به این بخشها بیندازید که مطمئن شوید شرکت سازندهی کیس کامپیوتر مورد نظرتان، بستر خوبی برای مدیریت سیمها فراهم کرده باشد.
ویژگیهای ظاهری
روزهایی که کیسهای کامپیوتر جعبههایی زشت و معمولی بودند که زیر میز کامپیوتر پنهانشان میکردیم، سپری شدهاند و این روزها شرکتهای تولیدکنندهی کیسهای کامپیوتر با طراحی دقیق و استفاده از نورهای زیبا، نهفقط دل گیمرها را به دست میآورند، بلکه گزینههای جذابی برای مینیمالپسندها نیز ارائه میکنند تا هر سلیقهای بتواند بسته به دکوراسیون اتاق و میز کارش، بهترین گزینهی ممکن را انتخاب کند.
بهطور کلی طراحی و ظاهر یک مسئلهی کاملاً سلیقهای است؛ اما اگر گیمر هستید و دوست دارید کیس کامپیوترتان هم نشاندهندهی کاربریتان باشد، حتماً باید بهسراغ کیسهایی بروید که نورپردازی RGB دارند. از سوی دیگر، کیسهایی با نورپردازی مینیمال و تکرنگ، میتوانند برای طرفداران طراحیهای مینیمال هم گزینههای جذابی باشند.
فراموش نکنید که اگر انتخاب شما کیسی با نورپردازی RGB است، بد نیست که به وجود دکمهی تغییر نورپردازی که معمولاً در نزدیکی دکمهی پاور قرار میگیرد هم توجه داشته باشید.