بازگشت معنادار اینتل؛ تیم آبی از رشد چشمگیر فروش محصولاتش خبر داد

جمعه 2 مرداد 1405 - 09:23
مطالعه 2 دقیقه
اوگو اینتل زئون روی تراشه در دیتاسنتر و نمودار آبی هوش مصنوعی
اینتل پیش‌بینی سود و درآمد سه‌ماهه‌ی سوم خود را فراتر از انتظارات تحلیلگران اعلام کرد و سهامش در معاملات بورس ۵٫۲ درصد افزایش یافت.

اینتل پیش‌بینی سود و درآمد سه‌ماهه‌ی سوم خود را «فراتر از انتظارات وال‌استریت» اعلام کرد. این گزارش مثبت که ناشی از افزایش تقاضا برای پردازنده‌ی مرکزی (CPU) در دیتاسنترهای هوش مصنوعی است، سهام شرکت را در معاملات بورس ۵٫۲ درصد افزایش داد.

بر اساس گزارش رویترز، اینتل انتظار دارد درآمد سه‌ماهه‌ی سوم بین ۱۵٫۸ تا ۱۶٫۸ میلیارد دلار باشد، در حالی که میانگین برآورد تحلیلگران، ۱۵٫۱ میلیارد دلار بود. سود تعدیل‌شده، ۳۸ سنت به ازای هر سهم پیش‌بینی شده است که در مقایسه با برآورد ۲۷ سنتی تحلیلگران، افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد.

اینتل از رونق حوزه‌ی هوش مصنوعی عامل‌محور (Agentic AI) سود می‌برد؛ جایی که عامل‌های خودمختار وظایفی مانند کدنویسی را از طرف کاربران انجام می‌دهند. ارزش سهام اینتل از زمان ثبت بالاترین رکورد تاریخی بیش از ۲۵ درصد کاهش یافته، اما این شرکت همچنان رشد سالانه‌ی بیش از ۱۷۰ درصدی را ثبت کرده است.

نتایج مالی، استراتژی لیپ-بو تان، مدیرعامل اینتل، برای بازیابی رهبری فناوری و رقابت با شرکت‌هایی مانند انویدیا و ای‌ام‌دی در بازار پررونق تراشه‌های هوش مصنوعی را تأیید می‌کند. تان در جلسه با تحلیلگران گفت: «از شتاب فزاینده در جذب مشتری برای فناوری 14A اینتل خرسندم و به‌طور فزاینده‌ای مطمئن هستم که 14A یک فرایند تولید بسیار رقابتی خواهد بود.»

برای سه‌ماهه‌ی دوم منتهی به ۲۷ ژوئن (۶ تیر)، فروش اینتل با ۲۵٫۴ درصد افزایش به ۱۶٫۱۳ میلیارد دلار رسید و سود تعدیل‌شده، ۴۲ سنت به ازای هر سهم بود. این اعداد در مقایسه با برآورد ۱۴٫۴۲ میلیارد دلاری فروش و ۲۱ سنت سود، عملکردی فراتر از انتظار را نشان می‌دهد. حاشیه‌ی سود ناخالص تعدیل‌شده به ۴۱٫۸ درصد رسید، در حالی که برآوردها ۳۸٫۸ درصد بود.

درآمد بخش دیتاسنترها و هوش مصنوعی اینتل در سه‌ماهه‌ی دوم ۶٫۲۶ میلیارد دلار بود، در حالی که برآوردها ۵٫۳۷ میلیارد دلار را نشان می‌دادند. فروش بخش تراشه‌های لپ‌تاپ و کامپیوترهای رومیزی با ۸٫۸۸ میلیارد دلار، از برآورد ۷٫۸۹ میلیارد دلاری فراتر رفت.

کسب‌وکار تراشه‌سازی اینتل با فروش ۵٫۷۷ میلیارد دلاری، بالاتر از برآورد ۵٫۵۵ میلیارد دلاری ظاهر شد. این واحد، تسلا به رهبری ایلان ماسک را به عنوان مشتری فرایند نسل بعدی 14A برای پروژه‌ی تراشه‌ی هوش مصنوعی «ترافب» جذب کرده است.

نظرات

از دیگر اعضاء خانواده قلم