سامسونگ و اس‌کی هاینیکس احتمالا دادگاهی می‌شوند

دوشنبه 8 تیر 1405 - 13:34
مطالعه 2 دقیقه
حافظه فلش NAND سامسونگ از نمای پشت روی میز
سه شرکت سامسونگ، اس‌کی هاینیکس و مایکرون به اتهام تبانی برای ایجاد کمبود در بازار رم و افزایش قیمت‌ها تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند.
تبلیغات

از سامسونگ، اس‌کی هاینیکس و مایکرون به اتهام تبانی برای ایجاد اخلال در بازار رم و افزایش قیمت شکایت شد. در این شکایت که ۵ تیر در دادگاهی در کالیفرنیا ثبت شده، گفته می‌شود که سه شرکت یادشده با استفاده از تمرکز بر تراشه‌های رم مخصوص دیتاسنتر هوش مصنوعی، تولید رم‌های معمولی DRAM مورد استفاده در لپ‌تاپ‌ها و گوشی‌های هوشمند را به‌طور هماهنگ کاهش داده‌اند.

قیمت DRAM طی چهار سال گذشته حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ درصد افزایش یافته است. شاکیان پرونده معتقدند تعطیلی برند کروشیال متعلق به مایکرون در اوج سودآوری، اقدامی غیرمنطقی است که تنها در صورت وجود یک تبانی هماهنگ توجیه‌پذیر خواهد بود.

پرونده به افزایش قیمت محصولات اپل از جمله آیپد و مک به عنوان نشانه‌ای از آسیب مستقیم به مصرف‌کنندگان اشاره می‌کند. شرکت‌های سامسونگ، اس‌کی هاینیکس و مایکرون در حال حاضر بخش عمده‌ای از عرضه‌ی جهانی رم را در اختیار دارند.

هزینه‌ی ساخت کارخانه‌ی جدید تولید رم بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که ورود رقبای جدید به این بازار را دشوار کرده است. سابقه‌ی آن شرکت‌ها در پرونده‌های مشابه بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲ میلادی، زمانی که به دلیل تشکیل کارتل قیمت‌گذاری محکوم شدند، در متن شکایت مورد توجه قرار گرفت.

تحلیلگران انتظار دارند قیمت رم در سه ماهه‌ی آینده ۴۰ تا ۵۰ درصد و در سه‌ماهه‌ی پس از آن ۳۰ تا ۴۰ درصد دیگر افزایش یابد. پیش‌بینی می‌شود روند صعودی قیمت‌ها تا سال ۲۰۲۸ میلادی ادامه داشته باشد.

نظرات