رئیس اوبر: توجیه هزینه‌های هوش مصنوعی روزبه‌روز سخت‌تر می‌شود

سه‌شنبه 5 خرداد 1405 - 15:29
مطالعه 1 دقیقه
اندرو مک دونالد رئیس اوبر در حال سخنرانی
اوبر در چهار ماه بودجه‌ی سالانه‌ی هوش مصنوعی خود را تمام کرد و حالا سؤالی بزرگ ذهن مدیران را درگیر کرده است: نتیجه‌ی آن همه پول چه شد؟
تبلیغات

رؤیای اوبر برای تبدیل‌شدن به یک غول بازار هوش مصنوعی، این روزها با یک مانع تلخ روبه‌رو شده است. این شرکت تنها چهار ماه پس از آغاز ۲۰۲۶ تمام بودجه‌ی سالانه‌ی اختصاص‌یافته به این حوزه را بلعیده و حالا با یک بن‌بست استراتژیک دست‌به‌گریبان است.

اندرو مک‌دونالد، رئیس و مدیر ارشد عملیاتی اوبر، به صراحت از نبود رابطه‌ای مستقیم میان افزایش مصرف توکن‌ها برای Claude Code و ارتقاء ویژگی‌های کاربردی برای مشتریان ابراز نگرانی کرده است.

اوبر سال گذشته ۳٫۴ میلیارد دلار صرف تحقیق و توسعه کرد که رشدی ۹ درصدی را نشان می‌دهد. با این حال، مدیرعامل شرکت، دارا خسروشاهی، اعتراف کرده که برای جبران این ولخرجی‌های سنگین، آن‌ها دست به کاهش استخدام نیروی انسانی زده‌اند.

مک‌دونالد معتقد است که هنوز خط قرمزی میان مصرف بی‌رویه‌ی هوش مصنوعی و تولید قابلیت‌های جدید ترسیم نشده است. او می‌گوید: «امروز سخت است که بگوییم آیا واقعاً ۲۵ درصد ویژگی‌های مفیدتری برای کاربران ساخته‌ایم یا نه.» مک‌دونالد ادامه داد: «اگر نمی‌توانید خط مستقیمی بین هزینه‌ها و قابلیت‌های ارائه‌شده به کاربر رسم کنید، توجیه این تجارت سخت‌تر می‌شود.»

اوبر اکنون در وضعیتی قرار دارد که باید میان تداوم عطش سیری‌ناپذیر خود برای هوش مصنوعی و حفظ پایداری مالی یکی را انتخاب کند. آینده روشن است؛ یا بهینه‌سازی هزینه‌ها، یا بازنگری در تمام ساختار توسعه‌ای که حالا بیش از هر زمان دیگری زیر ذره‌بین قرار گرفته است.

نظرات