تکذیب سناریو ترسناک: درصورت حمله چین به تایوان، آمریکا کارخانه‌‌های تراشه‌سازی TSMC را منفجر نمی‌کند

چهارشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
منابعی آگاه گفته بودند درصورت حمله‌ی چین به تایوان، ایالات متحده مهندسان TSMC را تخلیه و کارخانه‌های تراشه‌سازی این شرکت را منفجر می‌کند. یکی از مقام‌های تایوان وجود چنین طرحی را تکذیب کرده است.
تبلیغات

در ماه‌های اخیر، چین تنش‌های زیادی با تایوان ایجاد کرده و بارها مستقیم و غیرمستقیم گفته است که قصد دارد این جزیره‌ی مهم را به سرزمین اصلی خود ملحق کند. تایوان ازطریق شرکت TSMC، بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی قراردادی تراشه در دنیا‌، یکی از بازیگران مهم‌ صنعت قطعات نیمه‌هادی است.

دولت ایالات متحده با وضع تحریم‌هایی شدید تلاش می‌کند تا از دسترسی چین و ارتش این کشور به فناوری‌های روز جلوگیری کند. آمریکا اخیراً تحریم‌های بیشتری علیه چین اعمال کرده است که به‌موجب آن‌ها، این کشور آسیایی اجازه‌ی دسترسی به فناوری‌ها و تجهیزات آمریکایی موردنیاز برای ساخت تراشه را ندارد.

ملحق‌شدن احتمالی تایوان به چین زنگ‌خطری برای آمریکا است؛ چون احتمال دارد چین کنترل کامل TSMC را به‌دست بگیرد و مشکلاتی جبران‌نشدنی برای صنعت تراشه و شرکت‌های بزرگی مثل اپل ایجاد کند. در همین زمینه، گفته شد که ایالات متحده برنامه دارد درصورت حمله‌ی چین به تایوان،‌ مهندسان TSMC را به مکان‌هایی امن منتقل و کارخانه‌های این شرکت را منفجر کند.

به‌گزارش بلومبرگ، رئیس امنیت تایوان گفته است که درصورت حمله‌ی چین به این کشور، نیاز نیست صنعت نیمه‌هادی تایوان نابود شود. چن مینگ‌تانگ، مدیرکل دفتر امنیت ملی تایوان، در گفت‌و‌گویی با قانون‌گذاران این کشور اعلام کرد TSMC زنجیره‌ی تأمین بزرگی در سراسر دنیا دارد و با تأمین‌کننده‌هایی مثل شرکت هلندی ASML کار می‌کند؛ بنابراین، ایالات متحده می‌تواند بدون ازبین‌بردن کارخانه‌های TSMC، فعالیت‌های تولیدی را متوقف کند.

چن مینگ‌تانگ می‌گوید:

اگر اکوسیستم TSMC را بشناسید، به این نتیجه می‌رسید که دیدگاه‌های مطرح‌شده واقع‌بینانه نیستند. TSMC پیش از تولید تراشه‌های پرچم‌دار از منابع متعددی در سراسر دنیا استفاده می‌کند. TSMC بدون قطعات اولیه یا تجهیزات شرکت‌هایی مثل ASML هیچ راهی برای تولید تراشه ندارد.

به‌ادعای مینگ‌تانگ، TSMC ازطریق همین اکوسیستم بزرگ توانسته است در صنعت تراشه جایگاه بهتری از شرکت‌های سامسونگ و اینتل برای خود فراهم کند؛ به‌همین‌دلیل، اینتل نمی‌تواند در صنعت تراشه به TSMC برسد.

بلومبرگ در گزارشی اختصاصی گفته بود دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، پس از حمله‌ی روسیه به اوکراین، شروع‌ به برنامه‌ریزی کرد تا برای حمله‌ی احتمالی چین به تایوان آمادگی بیشتری داشته باشد. بلومبرگ به‌نقل از افرادی آگاه گفت حمله‌ی مستقیم چین به تایوان فعلاً ایده‌ای فرضی است؛ اما سیاست‌مداران آمریکایی از همین‌حالا برنامه‌هایی برای تخلیه‌ی مهندسان TSMC درصورت حمله‌ی چین دارند.

منابعی به بلومبرگ اعلام کردند که شماری از مقام‌های پیشین آمریکا توصیه کرده‌اند دولت این کشور صراحتا به چین بگوید که درصورت حمله به تایوان، آمریکا از توان نظامی خود برای نابود‌کردن تأسیسات TSMC استفاده می‌کند. ظاهراً آمریکا فعلاً برنامه‌ای برای بررسی جدی این ایده ندارد؛ ولی چنین تاکتیکی در عین بازدارنده‌بودن، می‌تواند به آمریکا کمک کند که از سلطه‌ی چین بر صنعت تراشه جلوگیری کند.

دیدگاه شما کاربران زومیت درباره‌ی این موضوع چیست؟

داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات