عادات همیشگی افرادی که از ذهن قوی برخوردارند

شنبه ۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰
مطالعه 7 دقیقه
افرادی که به لحاظ روحی بسیار قوی و پایدار هستند، چه ویژگی‌ها و عادات متمایزی دارند و چگونه با چالش‌ها مواجه می‌شوند؟
تبلیغات

بدون شک تابه‌حال میلیون‌ها بار شنیده‌اید که باید ورزش کنید. ولی تابه‌حال چند نفر به شما توصیه کرده‌اند که ذهنان را قوی‌تر کنید؟

ما به دنبال واژه‌ی مترادف زوال عقل در یک جدول متقاطع نمی‌گردیم، بلکه به دنبال راهکارهایی هستیم که به تقویت روحیه و ذهنیت ما کمک کند. در این صورت می‌توانیم افکارمان را منظم کنیم، احساسات خود را کنترل کنیم و بهره‌وری‌مان را افزایش دهیم. در این مطلب از ویژگی‌ها شخصیتی افرادی صحبت می‌کنیم که از ذهنیت منسجم و قدرتمندی برخوردارند:

practice gratitude

قدردانی را تمرین می‌کنند

این افراد به‌جای متمرکز شدن روی محدودیت‌ها و ناتوانایی‌ها، انرژی خود را روی بهترین مواردی می‌گذارند که در اختیار دارند. راه‌های مختلفی برای تمرین قدردانی وجود دارد، اما ساده‌ترین راه برای شروع، فکر کردن به ۳ موردی است که هرروز از داشتن آن‌ها سپاسگزارید. شما همچنین می‌توانید همه‌ی اتفاقات خوبی را که در یک روز تجربه می‌کنید، در یک ژورنال بنویسید.

به‌راحتی می‌گویند نه!

به گفته‌ی دکتر تراویس بردبری، تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا (سانفرانسیسکو) نشان می‌دهد که هرچه برای شما «نه» گفتن سخت‌تر باشد، استرس، خستگی و حتی افسردگی بیشتری را تجربه می‌کنید.

برای برخی از مردم، پاسخ منفی دادن کار سختی است، ولی نه برای افرادی که از ذهنیت قوی برخوردارند. آن‌ها به‌جای پذیرش هر دعوت اجتماعی یا پروژه‌ی پیشنهادی، فقط می‌گویند«نه». به‌این‌ترتیب می‌توانند وظایف خودشان را تکمیل کنند و مسئولیتی بیش از توانشان نپذیرند.

overcome their inner critic

بر انتقادات درونی خود غلبه می‌کنند

اگر فکر کنید انسان بدشانس یا ناموفقی هستید، نهایتاً شکست می‌خورید. در حقیقت خود شما این پیش‌بینی را برای سرنوشت خود محقق می‌کنید.

در عوض از مزایای این نیرو استفاده کنید و باور داشته باشید که موفق می‌شوید. شاید این کار کمی چالش‌برانگیز باشد. افکار منفی خود را نادیده نگیرید و آن‌ها را تصدیق کنید. سپس کار مثبتی انجام دهید تا ذهنتان را از این محدوده خارج کنید.

به شواهد هر دو طرف، نگاهی داشته باشید، یعنی خوب و بد هر اتفاق را در نظر بگیرید. متوجه می‌شوید که بسیاری از افکار منفی، نامعقول هستند. سپس تعادل افکارتان را دوباره پیدا کنید: به‌جای اینکه دائماً خودتان را سرزنش کنید، نقاط ضعف شخصی را راهی برای پیشرفت ببینید.

خودشان را در معرض درد قرار می‌دهند

محمدعلی کلی زمانی گفته بود که او تعداد دراز و نشست‌های خود را نمی‌شمارد و تنها زمانی شروع به شمردن می‌کند که درد را حس می‌کند.

افرادی که ازنظر روحی قوی هستند، تا زمانی که هدفی را دنبال می‌کنند، درد را تاب می‌آورند. از طرف دیگر فقط برای اثبات سرسختی خود نیز به پیشواز چالش‌ها نمی‌روند. این ضرب‌المثل قدیمی، واقعیت دارد: نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود. بدون تحمل هیچ دردی، دستاوردی هم نخواهید داشت.

خودشان موفقیت را تعریف می‌کنند

جان رمپتون، کارآفرین سریالی توضیح می‌دهد که در آغاز سفر حرفه‌ای خود، با چالش‌های سختی روبرو شده بود و حتی اولین کسب‌وکارش هم شکست خورد. در همین زمان، او همسایگان را می‌دید که اتومبیل‌های جدید می‌خرند و دوستان دوره‌ی دبیرستان، مدام عکس سفرهای خود را به اشتراک می‌گذارند. همه‌ی این افراد در ذهن خود به موفقیت رسیده بودند. اما رمپتون نیز باوجود شکست کسب‌وکارش، هنوز احساس موفقیت می‌کرد. امروز او واقعاً یک کارآفرین بسیار موفق است.

نکته‌ی این داستان، این است که افراد قوی، تعریف خودشان را از واقعیت دارند. به‌عنوان‌مثال بسیاری از افراد، درآمدزایی شگفت‌انگیزی ندارند اما خود را موفق می‌دانند، چراکه با یک برنامه‌ی منعطف، کار موردعلاقه‌ی خود را دنبال می‌کنند.

realistic optimism

لذت‌ها را به تأخیر می‌اندازند

در یکی از مطالعات مشهور دانشگاه استنفورد، یک مدیر، کودکی را فقط با یک عدد مارشمالو، به مدت ۱۵ دقیقه تنها رها کرد. او پیش از اینکه از اتاق خارج شود، به کودک گفت که می‌تواند مارشمالو را بخورد، ولی اگر تا زمان بازگشت او صبر کند، یک مارشمالوی دیگر هم دریافت می‌کند.

محققان بعد از ۴۰ سال تحقیق متوجه شدند کودکانی که منتظر می‌مانند، در زندگی خود دستاوردها و نتایج بهتری کسب می‌کنند. مثل نمرات دانشگاهی بهتر، موفقیت‌های شغلی بزرگ‌تر و حتی شاخص سلامتی بهتر.

نکته این است که به تأخیر انداختن لذت و خشنودی، مهم‌ترین کلید رسیدن به موفقیت است. به همین دلیل افرادی که از ذهن و روحیه‌ی مستحکمی برخوردارند، از بسیاری از لذت‌ها صرف‌نظر می‌کنند. آن‌ها می‌دانند که بهترین نتایج، مستلزم زمان و تلاش کافی هستند.

دیگران را سرزنش نمی‌کنند

این افراد هرگز و به معنای واقعی هرگز، دیگران را به خاطر اشتباهات و کاستی‌های خود سرزنش نمی‌کنند. آن‌ها مسئولیت کامل اعمال خود را به عهده می‌گیرند. درنتیجه، آن‌ها کنترل مسائل خود را به دست دیگران نمی‌سپارند و به‌تبع، درمانده و منفی نگر هم نمی‌شوند.

realistic optimism

خوش‌بینی واقعی را تمرین می‌کنند

گرچه این افراد، انسان‌های مثبتی هستند، ولی درعین‌حال می‌دانند که نباید بیش‌ازحد خوش‌بین باشند. دکتر مارا کارپل می‌گوید:

اگر با خوش‌خیالی باور داشته باشیم که چالش‌ها به‌طور معجزه‌آسایی ناپدید می‌شوند، یا اهداف بدون هیچ اقدام و تلاشی محقق می‌شوند، نهایتاً هیچ بازدهی خاصی نخواهیم داشت.

افرادی که روحیه و ذهن قدرتمندی دارند، خوش‌بینی واقع‌بینانه را تمرین می‌کنند. این بدان معنی است که آن‌ها، چالش‌های پیش رو را در نظر می‌گیرند و روی کارهای مؤثر، متمرکز می‌شوند.

محدودیت‌های خود را می‌پذیرند

گرچه این افراد برای حرکت روبه‌جلو تلاش می‌کنند، ولی می‌دانند چه زمانی باید تسلیم شوند. آن‌ها از نقاط ضعف خود آگاه‌اند و از کمک خواستن، نمی‌ترسند.

درحالی‌که برخی از رهبران، در نشان دادن آسیب‌پذیری خود مردد هستند، ولی با در پیش گرفتن این رویه، نکات بیشتری یاد می‌گیرند و موفقیت بیشتری نسبت به دیروز خواهند داشت. درواقع ارتقای مهارت‌های فردی، بسیار مهم‌تر از حفظ غرور است.

 don’t compare themselves to other

خودشان را با دیگران مقایسه نمی‌کنند

به یاد داشته باشید که افراد موفق، در مورد زمان و انرژی خود سختگیر هستند. پس چرا با نگرانی در مورد افکار و اقدامات دیگران، این دو منبع مهم را هدر بدهند؟ احساساتی نظیر حسادت و رنجش، نه‌تنها طاقت‌فرسا، بلکه بی‌معنی هستند.

در عوض آن‌ها از دیگران قدردانی می‌کنند و موفقیت خود را در کنار سایرین جشن می‌گیرند. این امر به خوش‌بینی منجر می‌شود و همه را منتفع می‌کند. همان‌طور که یکی از مطالعات دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد، خوش‌بینی ریسک مرگ ناشی از بیماری‌هایی مختلفی ازجمله بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

از احساس ترس لذت می‌برند

اغلب مردم از ترس‌های خود اجتناب می‌کنند، ولی افراد باروحیه و پرانگیزه این‌طور نیستند. آن‌ها نه‌تنها از ترس‌های خود فرار نمی‌کنند، بلکه از آن استقبال هم می‌کنند.

شاید عجیب به نظر برسد، ولی این افراد می‌دانند که احساس ترس، آن‌ها را از منطقه‌ی امن بیرون می‌کشد. درنتیجه کارهای جدیدی را تجربه می‌کنند، با افراد جدیدی آشنا می‌شوند و نکات بیشتری در مورد خودشان یاد می‌گیرند.

به‌علاوه، رویارویی با ترس برای سلامتی هم مفید است، زیرا مغز انسان را هوشیار نگه می‌دارد، تعادل برخی از کارکردهای بدن مثل سیستم ایمنی را حفظ می‌کند و برای رسیدن به اهداف، به شما انگیزه می‌دهد.

به رقبای خود احترام می‌گذارند

انسان‌هایی که از ذهن و روحیه‌ی قدرتمندی برخوردارند، نه به رقیبان خود حسادت می‌کنند و نه مرعوب می‌شوند. در حقیقت این افراد به رقیبان خود احترام می‌گذارند و حتی آن‌ها را دوست دارند.

آن‌ها می‌دانند که رقبا، می‌توانند بزرگ‌ترین معلمان انسان باشند. زمانی که به رقابت جاری نگاه می‌کنند، امور درست و نادرست را درک می‌کنند. از نکاتی که باعث تمایز و برتری رقیبان شده، الهام می‌گیرند تا قدم‌های بعدی خود را بهتر بردارند.

رابطه‌ی بیل گیتس و استیو جابز به‌عنوان دو رقیب، توأم با عشق و نفرت بود. بااین‌حال هر دو به یکدیگر احترام می‌گذاشتند و از هم حمایت می‌کردند. بیل گیتس زمانی گفته بود که حاضر است هزینه‌ی زیادی بکند تا سلیقه‌ی استیو جابز را داشته باشد. جابز نیز در مورد بیل گیتس گفته بود: «من او را به خاطر شرکتی که ساخته، تحسین می‌کنم. کار او واقعاً تأثیرگذار است و من از همکاری با او لذت بردم. گیتس انسان درخشانی است و حس شوخ‌طبعی خوبی دارد.»

ما نمی‌توانیم یک‌شبه، به لحاظ روحی بسیار قدرتمند شویم. ولی ارزش نهایی این تلاش‌ها بسیار بالا است. در این صورت نه‌فقط خود ما، بلکه کسب‌وکارمان هم در برابر هر پیشامدی مقاوم خواهد بود.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات