موفقیت در استارتاپ به عنوان کارآفرین پیشگام

دوشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۵
مطالعه 4 دقیقه
کارآفرینان پیشگام وارد صنعتی می‌شوند که کاملا بکر بوده و آموزشی برای پیشرفت در آن ندارند. در این حالت باید نکاتی پیچیده برای موفقیت رعایت شود.
تبلیغات

برخی از استارتاپ‌ها در بازاری شروع به فعالیت می‌کنند که تا پیش از آنها هیچ کسی به آن وارد نشده است. آنها برخی اوقات بازار یا صنعت را ایجاد می‌کنند و باید به عنوان پیشگام آن، با تمام موانع اولیه روبرو شوند. به بیان دیگر آنها راه را برای بقیه باز می‌کنند.

کارآفرینان پیشگام هیچ راهنما یا آموزشی در صنعت مورد نظرشان ندارند. آنها اولین هستند و کسی نیست که از او پیروی کنند. چالش این نوع از استارتاپ، علاوه بر ایجاد صنعت جدید و حل موانع آن، راضی کردن بقیه به خرید محصولات و خدماتی است که تا پیش از آنها وجود نداشته‌اند. در ادامه‌ی این مقاله‌ی زومیت نکاتی را از زبان کارآفرینان پیشگام بیان می‌کنیم که در پیشرفت اولیه مفید خواهند بود.

از افراد منفی‌باف دور شوید

نانی دلاپِنا موسس و مدیرعامل استارتاپ Emblematic، از شرکت‌های پیشگام در زمینه‌ی واقعیت افزوده و مجازی در این مورد می‌گوید: «من روزهای اولیه‌ی کارم را به یاد می‌آورم که اطرافیان، به من انرژی منفی می‌دادند. آنها می‌گفتند که من هیچ‌گاه موفق نخواهم شد. من آنها را نادیده گرفتم و به تلاش برای تاسیس استارتاپم ادامه دادم. ابتدا شغلم را ترک کردم و سپس به دنبال راهی برای ساخت محصولم گشتم. امروز تنها یک جمله در خاطر من مانده و آن اینکه همیشه راهی برای حل کردن مسائل وجود دارد.»

نانی دلا پنا

افراد را با خود همراه کنید

نانی در ادامه‌ی صحبت‌هایش به این نکته اشاره می‌کند که هنر اصلی موسس استارتاپ پیشگام، همراه کردن دیگران و علاقه‌مند کردن آنها به طرح و محصول استارتاپ است. شما باید تلاش کنید با مهارت رهبری خود، دیگران را همراه کنید. این مهارت نیز تنها با صحبت‌های قاطعانه یا تحکمی به‌دست نمی‌آید. بلکه باید لحن مناسب و انگیزشی را برای آن پیدا کنید.

ساده‌سازی و برون‌سپاری کنید

از دیگر توصیه‌های نانی، برون‌سپاری وظایف است. او معتقد است برخی کارها مانند امور مالی، بیمه و مدیریت نیروی انسانی نباید در داخل کسب و کار پیشگام انجام شوند. برون‌سپاری این سبک از وظایف در نگاه اول برای شرکت هزینه دارد اما در نهایت به آزاد شدن وقت موسس استارتاپ و هدفمند شدن تلاش‌های او منجر می‌شود.

خودتان را بازطراحی کنید

چارلز نونی، موسس و مدیر عامل استارتاپ MobiTV است. شرکت او از پیشگامان صنعت پخش محتوای رسانه‌ای زنده برای گوشی‌های هوشمند است. او اعتقاد دارد که پس از شروع کار استارتاپ و موفقیت‌های اولیه، بازار تغییر کرده و شرکت آنها نیز مجبور به تغییرات اساسی شده است. او در توصیه‌ی خود بیان می‌کند که حتی اگر در صنعتی پیشگام هستید، پس از مدتی باید با نیازهای همان صنعت همراه شده و تغییرات لازم را در شرکت، خدمات و محصولاتتان ایجاد کنید.

چارلز نونی

مراقب موانع باشید

به هر حال شما اولین فردی هستید که در مسیر قدم می‌گذارید. نونی معتقد است افراد پیشگام باید دقت بالایی در کشف موانع ناشناخته داشته باشند. از نظر او ابتدا باید نقاط قوت تیم را شناسایی کرده و در مواقع مواجهه با موانع، افراد مناسب را برای حل آنها انتخاب کنیم. انتخاب مسیر نیز از دشوارترین چالش‌های یک کارآفرین پیشگام است. مسیری که کمترین موانع را داشته و از حداکثر پتانسیل افراد تیم برای موفقیت استفاده کند.

اولین پیروزی را کسب کنید

نونی در این باره می‌گوید: «در روزهای اولیه‌ی شروع کار استارتاپ پیشگام، شک و تردید از جانب همه‌ی افراد شما را فرا می‌گیرد. مخاطبان، سرمایه‌گذاران و حتی کارمندان با شکی زیاد به محصول و هدف نگاه می‌کنند. بهترین راه حل برای رهایی از این وضعیت، به‌دست آوردن اولین پیروزی و رسیدن به هدف اولیه (هرچند کوچک) است. فراموش نکنید که وظیفه‌ی شما به عنوان رهبر تیم، ایجاد روحیه‌ی اعتماد به نفس در اعضا و هرکسی است که شما را دنبال می‌کند. هر چقدر هم که آماده باشید، به هر حال موانع ناشناخته در مسیر شما قرار خواهند گرفت. برای آنها آماده باشید و از همان روز اول به دنبال پیروزی‌های کوچک و بزرگ باشید. با این کار انرژی و تفکر مثبت را از روز اول در تیم و سرمایه گذاران ایجاد می‌کنید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات