آمازون با بودجه هنگفت ۱۰۰ میلیارد دلاری به استقبال هوش مصنوعی میرود
هوش مصنوعی، بهویژه مدلهایی مانند ChatGPT، سرمایهگذاری ارزان و کوچکی نیست. تخمینها نشان میدهند که توسعه و آموزش این مدلها صدها میلیون تا میلیاردها دلار هزینه دارد؛ اما به نظر میرسد که آمازون قصد دارد بدون محدودیت مالی، سرمایهگذاری عظیمی در این حوزه انجام دهد.
دیپسیک، استارتآپ نوپای چینی، اخیراً با بودجهای ادعایی و مقرونبهصرفه وارد صحنهی هوش مصنوعی شد؛ اما آمازون رویکردی کاملاً متفاوت اتخاذ کرده است. طبق گزارش TechRadar، این غول فناوری آمریکایی قصد دارد در سال جاری ۱۰۰ میلیارد دلار در هوش مصنوعی هزینه کند. در مقابل، دیپسیک مدعی است که آموزش مدل R1 تنها چند میلیون دلار هزینه داشته؛ هرچند صحت این ادعا هنوز تأیید نشده است.
درحالیکه شرکتهایی مانند گوگل و مایکروسافت دهها میلیارد دلار در پروژههای هوش مصنوعی خود هزینه کردهاند، آمازون در این رقابت چندان فعال به نظر نمیرسید. بااینحال، اکنون با این سرمایهگذاری عظیم، به یکی از بازیگران اصلی این حوزه تبدیل شده است.
در آخرین گزارش مالی آمازون، اندی جسی، مدیرعامل این شرکت، اشاره کرد که ممکن است سرمایهگذاری آنها در هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵ از ۱۰۰ میلیارد دلار فراتر رود. این احتمال وجود دارد که دستیار صوتی الکسا نیز بهزودی تغییرات و پیشرفتهای بزرگی را تجربه کند.
گزارشهای دیگری نیز میگویند که هند نیز در حال توسعهی مدل هوش مصنوعی اختصاصی خود برای رقابت با ChatGPT و دیپسیک است. در مقابل، دیپسیک در برخی بازارهای جهانی با مشکلاتی روبهرو شده است؛ چراکه برخی دولتها آن را تهدیدی چینی میدانند.
مستر بیست با ترکیب خلاقیت و جسارت و استفاده از مزایای دنیای دیجیتال، بهجمع میلیاردرهای خودساختهی جهان راه یافت.
در نظامی که به یکسانسازی معروف بود، این ایستگاههای اتوبوس کوچک و «بیاهمیت» چگونه به شاهکارهای هنری و تجلی مقاومت خاموش تبدیل شدند؟
پژوهشگران یک سیاره کوتوله احتمالی را با مدار بسیار کشیده در ناحیهی فراتر از نپتون شناسایی کردهاند که فرضیه سیاره نهم را به چالش میکشد.
نتفلیکس آخرین پوستر سریال فوقالعاده محبوب اسکویید گیم را بهنمایش گذاشت.
پژوهشگر اهل جمهوری چک موفق شده است برای نخستین بار از خرموش پشمی زیرآلپی در زیستگاه طبیعیاش عکس بگیرد.
بهاحتمال زیاد اکثر گوشیهای سامسونگ تا ماه میلادی آینده به رابط کاربری One UI 7 مجهز خواهند شد.
صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق، طرح فروش اقساطی موتورهای فوق کممصرف کولرهای آبی را آغاز کردند.