D1-lg

گوگل سیستم عامل فیوژا را مبتنی بر کرنل اختصاصی خود توسعه می‌دهد

سه‌شنبه 19 اردیبهشت 1396 - 18:45
مطالعه 4 دقیقه
گوگل در حال توسعه‌ی سیستم‌عاملی با نام فیوژا است که در آن خبری از لینوکس نیست و مبتنی بر میکروکرنل اختصاصی گوگل با نام مگِنتا توسعه می‌یابد.
تبلیغات
D4-mcid4

یکی از شاخصه‌های اصلی کمپانی گوگل را باید در اختیار داشتن چندین محصول برای رقابت در بازار عنوان کرد. اطلاعات ارائه‌شده نشان از این دارد که گوگل در حال توسعه‌ی سیستم عامل جدیدی ورای اندروید و سیستم عامل کروم است. سیستم‌عامل جدید گوگل نیز متن باز و بر اساس شنیده‌ها ،نام آن فیوژا (Fuchsia) است. اولین شواهد مبنی بر توسعه‌ی این سیستم‌عامل در آگوست سال ۲۰۱۶ منتشر شده بود؛ حال بنا بر اطلاعات جدید، گوگل رابط کاربری جدیدی برای سیستم‌عامل خود توسعه داده است.

برخلاف اندروید و سیستم‌عامل کروم، فیوژا مبتنی بر لینوکس نیست و هسته‌ی آن میکروکرنلی اختصاصی است که توسط گوگل توسعه یافته و مگِنتا (Magenta) نام دارد. با استفاده از هسته‌ی مگنتا، نه‌تنها گوگل لینوکس را کنار می‌گذارد، بلکه دیگر متعهد به GPL نیز نخواهد بود. بر اساس مستندات گوگل در مورد مگنتا، این هسته برای گوشی‌های هوشمند مدرن و رایانه‌های شخصی مجهز به پردازنده‌های سریع با حافظه‌ی رم اندک تدارک دیده شده است. گوگل هنوز به‌صورت عمومی اطلاعاتی در رابطه با سیستم‌عامل فیوژا ارائه نکرده است، از این‌رو فعلا باید بر اساس حدس و گمانه‌زنی‌ها در مورد امکانات و هدف این سیستم عامل سخن گفت.

البته زمانی که از فیوژا سخن می‌گوییم، باید به سایر پروژه‌های گوگل نیز اشاره کنیم که در مسیر توسعه‌ی این سیستم‌عامل نقش‌هایی بر عهده گرفته‌اند. برای مثال، اینترفیس و اپلیکیشن‌های فیوژا مبتنی بر Flutter SDK توسعه یافته‌اند. این SDK یا کیت توسعه‌ی نرم‌افزاری برای تولید کد‌هایی با قابلیت اجرا روی اندروید و iOS توسط گوگل توسعه یافته است. اپلیکیشن‌های مبتنی بر فلاتر (Flutter) با استفاده از Dart توسعه می‌یابند که در واقع نسخه‌ای اختصاصی از جاوا اسکریپت، توسعه‌یافته توسط گوگل است. دارت با هدف توسعه‌ی اپلیکیشن‌هایی با کیفیت بالا در اختیار توسعه‌دهندگان قرار گرفته است. فیوژا همچنین یک موتور رندر کننده‌ی مبتنی بر وولکان دارد که نام آن Escher است.

همان‌طور که اشاره کردیم، رابط کاربری فیوژا مبتنی بر کیت توسعه‌ی نرم‌افزاری فلاتر توسعه یافته است و از این‌رو می‌توان آن را در پلتفرم‌های دیگری نظیر اندروید نیز مورد استفاده قرار داد؛ چراکه کراس پلتفرم یا چند سکو (چند سکویی اصطلاحی است که در فارسی جایگزین Cross Platfrom شده است. چند سکویی به این معنا است که یک اپلیکیشن یا نرم‌افزار قادر است در چند سکو یا به بیان بهتر در چند سیستم‌عامل مختلف اجرا شود) است. اطلاعات موجود نشان از این دارد که نام رابط کاربری فیوژا، آرمادیلو (Armadillo) است. با توجه به اینکه رابط کاربری آرمادیلو با استفاده از دارت توسعه یافته، می‌توان سورس کد آن را دانلود کرد و آن را در قالب یک اپلیکیشن اندروید ساخت و در نتیجه روی اندروید نصب کرد. هرچند در عمل این اپلیکیشن کاربرد خاصی روی اندروید ندارد ولی می‌توان رویکرد طراحی آرمادیلو را مشاهده کرد. در تصاویر زیر می‌توانید نحوه‌ی چینش المان‌های رابط کاربری آرمادیلو را مشاهده کنید

رابط کاربری آرمادیلو سیستم عامل فیوژا

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده که برگرفته از سخنان توسعه‌دهنده‌ی فیوژا است، به نظر نمی‌رسد این سیستم عامل یک پروژه‌ی تحقیقاتی یا غیر جدی باشد که در میانه‌ی راه رها شود. گوگل امروزه با مشکلات بسیاری در رابطه با سیستم‌عامل اندروید دست و پنجه نرم‌ می‌کند. از جمله‌ی چالش‌های گوگل، عدم بروزرسانی سریع سیستم‌عامل با وجود تولیدکنندگانی است که محصولاتی مبتنی بر اندروید راهی بازار کرده‌اند. همچنین باید به ضعف اندروید در اجرای بهینه‌ و روان در کنار مصرف پایین انرژی اشاره کرد. با توجه به اینکه فیوژا مبتنی بر دارت توسعه یافته، عملکرد سریع و روان یکی از اصلی‌ترین اهداف توسعه‌ی این سیستم‌عامل است. گوگل با بهره‌گیری از یک کرنل جدید که مبتنی بر کیت توسعه‌ی نرم‌افزاری خود است، می‌تواند لینوکس، جی‌پی‌اِل و مشکلات ناشی از به‌کارگیری جاوا و شکایات اوراکل را به‌یک‌باره پشت سر بگذارد و فرایند توسعه‌ی سیستم‌عامل خود را کاملا وابسته به منابع خود کند.

شاید از خود بپرسید که ایجاد یک اکوسیستم اپلیکیشنی جدید بسیار سخت خواهد بود. نقطه‌ی قوت Flutter SDK، کراس پلتفرم  بودن این کیت توسعه‌ی نرم‌افزاری است. در صورتی که گوگل بتواند توسعه‌دهندگان را برای به‌کارگیری این SDK تشویق کند، می‌تواند اپلیکیشن‌هایی برای iOS، اندروید و فیوژا به‌صورت هم‌زمان داشته باشد و فرایند انتقال به سیستم عامل جدید را به‌راحتی طی کند. به نظر می‌رسد فیوژا همان سیستم‌عامل اندرومدا است که چندی پیش اخباری در رابطه با آن شنیدیم. با توجه به اطلاعات ارائه‌شده در رابطه با مگنتا که هسته‌ای با قابلیت اجرا روی کامپیوترهای شخصی است، به نظر می‌رسد پروژه‌ی ترکیب اندروید با سیستم‌عامل کروم را باید در فیوژا جستجو کرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران
بهترین گوشی مناسب برای بازی [تیر ۱۴۰۴]

اگر به‌‌دنبال گوشی هوشمند برای بازی می‌گردید، نیاز نیست حساب بانکی‌تان را خالی کنید. در این مقاله بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران را معرفی ...

1021
1 روز قبل
تصویر هوش مصنوعی بازی آنلاین
بهترین سایت‌ های بازی آنلاین بدون نیاز به نصب

در این مقاله بهترین سایت‌های بازی آنلاین بدون نیاز به نصب را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید با گوشی و کامپیوتر خود با دوستانتان بازی کنید.

53
1 روز قبل
اپلیکیشن ICEBlock
بالاتر از اینستاگرام و ایکس؛ این برنامه به‌شدت در آمریکا محبوب شده است

اعتراض کاخ سفید به اپلیکیشن ناشناخته، نتیجه‌ای غیرمنتظره داشت و موجی از محبوبیت بین کاربران آمریکایی به این اپ ایجاد شده است.

97
1 روز قبل
قبض تلفن ثابت
آبونمان ماهانه تلفن ثابت دو برابر شد [به‌روزرسانی: نامه شرکت مخابرات به سازمان بورس منتشر شد]

آبونمان ماهانه تلفن ثابت، به ۳۳ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

93
1 روز قبل
بهترین والت‌ های ارز دیجیتال
بهترین والت‌ های ارز دیجیتال ۲۰۲۵

کیف پول ارز دیجیتال یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که برای فعالیت در حوزه‌ی رمزارزها باید توجه ویژه‌ای به آن داشت.

23
1 روز قبل
طرح هوش مصنوعی از فرایند غنی سازی اورانیوم
قدرتمند‌ترین فلز جهان؛ اورانیوم چطور غنی‌سازی می‌شود؟

وابستگی عمیق اورانیوم به درصد غنا، این عنصر خاکستری را به یکی از استراتژیک‌ترین و مناقشه‌برانگیزترین منابع جهان تبدیل کرده است.

105
1 روز قبل
بیت کوین در کنار نماد صرافی کوینکس و نوبیتکس
بهترین صرافی های ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی

کاربران برای ورود به دنیای رمزارزها، نیاز به فعالیت در صرافی‌ها دارند. در این مقاله بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال برای ایرانیان را معرفی خواهیم کرد.

36
1 روز قبل
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات