هشت نقشه که دید شما را نسبت به کره زمین تغییر می‌دهد

دوشنبه ۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
مطالعه 5 دقیقه
نقشه‌ها می‌توانند ساعت‌ها شما را غرق خود کنند. با توجه به این که نقشه‌ها ریشه در نسل‌های بشر دارند، توانسته‌اند نقشی اساسی در رشد و تحول فرهنگ و جوامع انسان‌ها ایفا کنند. حال در عصر اطلاعات به نظر نامحدود، نقشه‌ها پیشرفته‌تر و شگفت‌انگیزتر از قبل شده‌اند. در ادامه با زومیت همراه باشید تا نگاهی به ۱۰ نقشه‌ی عجیب بیاندازیم.
تبلیغات

نقشه‌ها یکی از نقش‌های مهم در رشد جوامع بشری را ایفا کرده‌اند. نقشه‌هایی که در ابتدا بسیار ساده بودند اما حالا بسیار پیشرفته‌تر از قبل شده‌اند. در ادامه به ۱۰ مورد از زیباترین نقشه‌ها که ممکن است دید شما را به دنیا عوض کند، خواهیم پرداخت.

کپی لینک

نقشه‌ی گود همولوزین

1 6ae49

معمول‌ترین نوع نقشه‌ها، نقشه‌ی مراکتور نام دارد که به طرز عجیبی دقت پایینی نیز دارد. نقشه‌هایی که در سال‌های تحصیل با آن‌ها روبرور بودیم هیچ گاه دقت کافی را نداشته‌اند. مشکل زمانی پدیدار می‌شود که زمین سه بعدی را در یک نقشه‌ی دو بعدی تصویر می‌کنیم. در نتیجه نواحی که از خط استوا دورتر هستند، بر روی نقشه فواصل بیشتری نیز خواهند داشت. نقشه‌های گود همولوزین برای رفع این مشکل معرفی شده‌اند.

کپی لینک

نگاهی جدید به آفریقا

2 d4fba

شاید تصور کنید که قاره‌ی آفریقا ابعادی در حد و اندازه‌ی آمریکای شمالی دارد. اما طراح گرافیکی، کای کراوس نشان داده است که در واقع کشورهای چین، هند، آمریکا، ژاپن و بسیاری از کشورهای قاره‌ی اروپا را می‌توان در اراضی قاره‌ی آفریقا جا داد.

کپی لینک

در این نواحی تنها ۵ درصد از مردم کره‌ی زمین زندگی می‌کنند

3 d5e2b

بخش قرمز رنگ نقشه جنوب آسیا را که در آن ۵ درصد مردم کره‌ی زمین زندگی می‌کنند به نمایش می‌گذارد. در بخش‌های آبی رنگ ۵ درصد دیگر مردم کره‌ی زمین سکونت دارند و بخش‌های سفید نیز ۹۰ درصد جمعیت کره‌ی زمین را به خود اختصاص داده‌اند. مکس گالا، طراح این نقشه می‌گوید:

به نظر من تراک زیاد جمعیت در جنوب آسیا نکته‌ی مثبتی است. زندگی در نواحی با تراکم جمعیت بالا از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی بسیار بهتر است. همچنین مهاجرت از روستاها به شهرها در تمامی نقاط دنیا در حال به وقوع پیوستن است، حتی در هند و بنگلادش. از این دیدگاه می‌توان جنوب آسیا را جلوتر از بقیه‌ی نقاط دنیا دانست.
کپی لینک

افزایش مقیاس نقشه‌ی دنیا براساس میزان جمعیت

4 33c70

برای آن که شگفت آور بودن میزان جمعیت در جنوب آسیا را بیشتر درک کنید، می‌توانید نگاهی به نقشه‌ی بالا داشته باشید. در این اینفوگرافیک، هر منطقه از دنیا با توجه به میزان جمعیت آن منطقه بزرگنمایی شده است که هر مربع نشان‌دهنده‌ی ۵۰۰ هزار نفر است.

همان طور که انتظار می‌رفت، هند و چین مانند یک بالن بزرگ شده‌اند. نکته‌ی جالب دیگر این است که بین جمعیت کشور اول پرجمعیت دنیا، چین و کشور دوم در آن لیست یک میلیارد نفر اختلاف وجود دارد. هند نیز از کشور سوم یعنی آمریکا یک میلیارد نفر جمعیت بیشتری دارد.

کپی لینک

مرزهای مدرن در دنیای قبل از تاریخ

51 0ddee

پانگه‌آ قاره‌ی بزرگی بود که در حدود ۲۰۰ میلیون سال قبل شروع به تکه تکه شدن کرد. ماسیمو پیتروبورن نقشه‌ای ساخته است که مرزهای مدرن را در این قاره به نمایش می‌گذارند.

کپی لینک

چه کسانی دسترسی به اینترنت دارند؟

6 1e62a

این نقشه تعداد افرادی که در هر ناحیه به اینترنت دسترسی دارند را به نمایش می‌گذارد. هر چه بخشی قرمزتر باشد، یعنی تعداد افرادی که در آن ناحیه دسترسی به انترنت دارند بیشتر است.

برای ساخت این نقشه، بنیان‌گذار موتور جستجوی شودان، جان مترلی، یک سیگنال پینگ به هر آی‌پی موجود در دنیا ارسال و پاسخ را ضبط کرد. کل این فرآیند تنها ۵ ساعت طول کشید.

ذکر این نکته ضروری است که نقشه‌ی بالا در سال ۲۰۱۴ ساخته شده است.

کپی لینک

نقشه‌ای از بیماری‌های قابل پیش‌گیری که شیوع یافته‌اند

7 e0610

نقشه‌ بالا توسط گروه ارتباطات خارجی آمریکا با توجه‌ به داده‌های بدست آمده از سازمان بهداشت و خبرگزاری‌ها تهیه شده است. نقاط آبی مربوط به گوشک، سبز برای سیاه سرفه، نارنجی فلج اطفال، زرد برای سایر بیماری‌ها، صورتی برای سرخجه و ارغوانی روشن برای سرخک است.

نکته‌ی دردآور در مورد نقشه این است که تنها با یک واکسیناسیون ارزان قیمت می‌توانستیم از این بیماری‌ها پیش‌گیری کنیم. با این حال مشکلات اقتصادی و باورهای غلط فرهنگی مانند حرکت علیه واکسیناسیون باعث شدند که این بیماری‌ها شیوع پیدا کنند.

کپی لینک

نقشه‌ای از کهکشان‌های شناخته شده

8 67354

برای این که موردی متفاوت را بررسی کنیم، به نقشه‌ای در زمینه‌ی نجوم می‌پردازیم. با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده از فاصله‌ی ۲ میلیارد سال نوری از زمین، فیزیکدانان دانشگاه واترلو نقشه‌ای مفصل از جهان هستی ساخته‌اند.

بر روی نقشه، رنگ آبی به معنای وجود کهکشان‌ها، آبی کمرنگ مایل به سفید، نشان از تجمع زیاد کهکشان‌ها دارد و نقاط قرمز رنگ تجمع بسیار زیادی از کهکشان‌ها هستند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات