یک طرح، یک نگاه: مزرعهای در آشپزخانه
این ایدهی جالب توجه که "Parasite Farm" نام دارد، متشکل از یک سیستم تولید و استفاده از کود آلی است که در دو بخش مجزا در منزل جاسازی خواهد شد. قسمت اول روی میز آشپزخانه سوار میشود، جایی که اغلب در حال خرد کردن سبزیجات و آماده کردن آن برای تهیهی انواع خوراکها هستیم. بخش دوم جعبههای مخصوص کشت گیاه است که به راحتی در قفسه بندی کتاب جای میگیرند، جایی که میتوان سبزیجات مورد نظر را با بهترین کیفت کشت و پرورش داد.
بخشی که در آشپزخانه قرار میگیرد، دارای یک تختهی خرد کن است. در اینجا میتوان دور ریز و بخشهای اضافی سبزیجات را داخل محفظهای که در دستگاه تعبیه شده، ریخت. این اضافات طی فرآیندی به کودی آلی و مقوّی تبدیل میشود. عوامل انگلی با استفاده از موّاد غذایی که شما در اختیارشان قرار میدهید، اقدام به تولید کودی مفید و مغذّی میکنند. این کود بعداً در جعبههای مخصوص به عنوان خاک تولید شده مورد استفاده قرار میگیرد، خاکی که بستری مناسب و غنی برای تولید انواع سبزیجات را در اختیار فرد قرار میدهد. روندی که حتی در زندگی شهرنشینی و در آپارتمان نیز به راحتی امکان کشت سبزیجات را برای افراد فراهم میکند، ضمن آنکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.
این دور ریزها بعد از ورود به محفظه، به واسطهی فعل و انفعالات خاص و حضور عواملی دیگر، به کود آلی تبدیل میشوند، در اینجا تنها کافیست دستیگرهی مخصوص را گرفته و اندکی تکان دهید تا این کود به شکل خاکی غنی در ظرف پایینی جمع شده و سپس به جعبههای کاشت گیاه افزوده شود.
به همین منظور و در قالب این ایده، تلاش شده تا ضمن در نظر گرفتن امکانات و شرایط زندگی شهرنشینی و البته توجه به عناصر زیباشناختی، طرحی ارائه شود که امکان تولید محدود سبزیجات را در منزل فراهم کند. شاید به این طریق مردم ضمن درک لذت تولید بخشی از مواد غذایی روزانهی خود، بیش از پیش در مورد روند فعلی تولید مواد غذایی و کشاورزی صنعتی تفکر کرده و ضمن سبک و سنگین کردن شرایط، راهها و انتخابهای دیگر را نیز با دقت بیشتری مورد بررسی قرار دهند.
مگسهای میوه اغلب روی بقایای در حال تجزیهی میوه و سبزیجات تجمع میکنند، به همین دلیل دریچهای مخصوص روی این دستگاه تعبیه شده که از خروج مگسهای میوه و پخش شدن آنها در فضای آشپزخانه جلوگیری میکند.
به علاوه آب اضافی موجود در میوه و سبزیجات، در محفظهی دیگری در پایینترین بخش این دستگاه ذخیره شده و بعداً میتوان در صورت تمایل آن را در جهت بهبود کیفیت به سیستم آب دهی گیاهان اضافه نموده و مواد غنی بیشتری به آنها رساند.
این روزها اکثریت قریب به اتفاق جمعیت جهان رو به زندگی شهرنشینی آوردهاند، در این میان تنها معدودی از کشورها اقدام به ساخت و استفاده از مزارع سنتی و کشت به صورت طبیعی و ارگنیک نمودهاند. این در حالی است که میوه و سبزیجاتی که در تمام فصول سال در اختیار ما قرار دارند، در بیشتر موارد محصول مزارع صنعتی هستند، مواد غذایی که نمیدانیم دقیقاً چگونه کشت شده و پرورش یافتهاند. سبزیجاتی که شاید بیش از آنکه برای سلامت بدن ما مفید باشند، خطرناک و ناسالم به حساب آیند. اینجاست که تولید دست کم بخشی از نیاز روزانه از طریقی سالم و کنترل شده، بیشتر به چشم میآید.
امیدواریم این طرح نیز مورد توجه شما قرار گرفته باشد.