گفتگو زومیت با علی خانی، هم‌بنیان گذار استارتاپ ویدئو کیک در الکامپ ۲۴

چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۵
مطالعه 4 دقیقه
رشد روز افزون فناوری‌های مبتنی بر راهکار‌های ابری یکی از دلایل پیشرفت استارتاپ ویدئو کیک است که در نمایشگاه الکامپ ۲۴ حضور پیدا کردند.
تبلیغات

ایده اولیه سرویس از کجا شروع شد؟

ما حدود ۱۰ سال است که در حوزه ارتباطات سازمانی فعالیت داریم. در ابتدا به سراغ پیاده‌سازی راهکارهای خارجی رفتیم اما با این‌حال بعضی از دغدغه‌ها و مشکلات کاربران ایرانی بی‌پاسخ‌ مانده و این باعث عدم استقبال کاربران از ابزارهای نوین در ارتباطات سازمانی شده بود. ایده اولیه با توجه به نیاز بازار که به‌صورت کامل برطرف نشده بود، شکل گرفت. تحقیق و توسعه بسیار کاملی صورت گرفت و با کانسپت اولیه توانستیم رتبه سوم جشنواره خوارزمی را کسب کنیم.

سرویس اتاق ابری ویدئو کیک دقیقاً چه‌کاری انجام می‌دهد؟

ویدئو کیک (شرکت طرح و توسعه اتصال یکپارچه) به کاربران که بیشتر مدیران هستند کمک می‌کند تا مثل اتاق جلسه فیزیکی که دارند، یک اتاق مجازی مبتنی بر پردازش ابری ایجاد کنند و شرکت‌کنندگان را با هر وسیله‌ای و در هر بستری بدون محدودیت به آن دعوت نمایند. داشتن هر وسیله‌ای که قابلیت انتقال صدا و تصویر را داشته باشد برای ورود به اتاق ابری ویدئو کیک کافی است و هیچ‌گونه وابستگی به نرم‌افزار یا سخت‌افزار خاص وجود ندارد.

وضعیت استفاده سازمان‌ها از راهکارهای مشابه‌ چگونه است؟

برخلاف روند موجود در کشورهای توسعه‌یافته، در حال حاضر بیشتر جلسات در کشور به‌صورت سنتی یعنی فیزیکی و حضوری برگزار می‌گردد و درصد پایینی نیز که از ابزارهای نوین استفاده می‌شود در اختیار سرویس شرکت‌های خارجی مثل Adobe, Cisco, Microsoft هست. به نظر می‌رسد مهم‌ترین علت آن عدم اطمینان به کارایی این ابزارها در شرایط عملیاتی ایران باشد.

ویدئو کیک در این زمینه چه کمکی کرده؟

ما با درک این فاصله و بررسی دقیق علل و عوامل سعی کردیم سرویس ارائه دهیم که کاملاً بر اساس نیاز مشتریان باشد. درواقع جمعی از کاربران نهایی سرویس از ابتدای مراحل طراحی و توسعه در کنار تیم ما بوده و مشارکت فعال داشتند. درنتیجه توانستیم چالش‌های اصلی را شناسایی و برای آن‌ها راه‌حل ارائه دهیم

مشارکت فعالانه کاربران نهایی در مراحل طراحی سرویس یکی از علل پاسخگویی به تمام نیاز‌ها بوده است

در حال حاضر سرویس شما در کدام سازمان‌ها مورداستفاده قرارگرفته است؟

سازمان‌های پیش رو در کشور به طرح ما ملحق شده‌اند. همانند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان فناوری و اطلاعات ایران و وزارت صنعت و معدن، تجارت و شرکت ملی پست. پیش‌بینی ما این است که پس از رونمایی کامل، بخش اعظمی از سازمان‌ها تا پایان سال به سرویس اتاق ابری ویدئو کیک ملحق شوند.

این سرویس تا چه میزان هزینه‌های یک سازمان را کاهش می‌دهد؟

علی خانی مدیرعامل استارتاپ ویدیو کیک

برای مثال زمانی که یک سازمانی با پراکندگی کشوری جلسه‌ای را برگزار می‌کند، بین ۳ تا ۶ میلیون برای هر نفر هزینه دارد. به عبارتی یک جلسه ۳۰ نفرِ هزینه زیادی را متحمل می‌کند. جدای از این، زمانی که هدر می‌رود بسیار زیاد است و احتمال حوادث غیرمترقبه نیز وجود دارد. استفاده از فناوری‌های نوین ضمن کاهش هزینه‌ها باعث افزایش سرعت تصمیم‌گیری و کاهش بروکراسی می‌گردد همچنین برخی سازمان‌ها که از راهکارهای مشابه استفاده می‌کنند هزینه‌های زیادی را بابت توسعه و نگهداری سامانه‌های مختلف می‌پردازند که با الحاق با اتاق ابری ویدئو کیک بخش زیادی از آن صرفه‌جویی می‌گردد.

راه‌اندازی اولیه هزینه دارد؟ و دسترسی به سرویس چگونه است؟

خیر، نیاز به هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری نیست. با تهیه اشتراک اتاق ابری ویدئو کیک هر سازمان می‌تواند اتاق ابری اختصاصی خود را در بستر کلاد توزیعی ویدئو کیک ایجاد کند. در حال حاضر این سرویس در بسترهای اینترنت، شبکه ملی اطلاعات،MPLS و شبکه دولت در دسترس هست.

با توجه به وضعیت زیرساخت کشور، مصرف پهنای باند سرویس چگونه است؟

یکی از کارهای خوبی که در این سرویس صورت گرفته، مدل ویژه پردازش صدا و تصویر است ما به گونه برنامه‌ریزی کرده‌ایم که تمامی تصاویر را میکس و به‌صورت یک استریم به کاربران ارسال شود. به زبان دیگر ۳۰ ویدئو در یک قاب به‌عنوان یک ویدئو ارسال می‌شود. به خاطر همین پهنای باند مصرفی بسیار پایین خواهد بود. ۵۱۲ تا ۱ مگ حداکثر پهنای باند مصرفی توسط سرویس ما خواهد بود.

کیفیت استریم در چه حد است؟

در حال حاضر تا 4k پشتیبانی می‌شود. 

آیا این سرویس به بخش خصوصی هم ارائه خواهد شد؟

هدف ما این است که با بسترسازی مناسب به‌زودی این سرویس در اختیار بخش خصوصی نیز قرار بگیرد.

و صحبت پایانی

مأموریت ما کمک به کسب‌وکارها و سازمان‌ها است تا جلسات خود را سریع‌تر، ساده‌تر و مقرون‌به‌صرفه تر برگزار نمایند. در ابتدای مسیری پر چالش قرار داریم و امید داریم با همراهی مشتریان و پتانسیل پژوهشی کشور سرویسی در استانداردهای بین‌المللی ارائه نماییم. نوآوری‌های گروه ما ادامه دارد و در تلاش هستیم هوش مصنوعی مدیریت جلسات را به‌زودی معرفی و به بازار ارائه نماییم.

در ادامه گزارش ویدیویی از این سرویس را خواهیم دید:

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات