D1-kifpool

تراشه کوانتومی Borealis رایانش نیازمند به ۹ هزار سال زمان را در کسری از ثانیه انجام می‌دهد

پنج‌شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۰
مطالعه 3 دقیقه
محققان به‌تازگی واحد پردازش کوانتونی (QPU) جدیدی توسعه داده‌اند که می‌تواند محاسباتی که در رایانش کلاسیک برای انجامشان ۹۰۰۰ سال زمان نیاز است، فقط در چند میلی‌ثانیه انجام دهد.
تبلیغات
D4-mcid4

زانادو (Xanadu)، شرکت مستقر در تورنتو کانادا‌، واحد پردازش کوانتومی جدیدی توسعه داده است که سرعت اجرای محاسبات آن از سیستم‌های محاسباتی کلاسیک بسیار سریع‌تر است. تفاوت عملکرد این پردازنده‌ی کوانتومی با تراشه‌های امروزی بسیار زیاد است. این QPU با نام Borealis شاخته می‌شود و فرایند محاسباتی را که روی نمونه‌‌ برداری از بوزون گاوسی (GBS) می‌چرخد، فقط در ۳۶ میلی‌ثانیه تکمیل کرد.

این فرایندی است که براساس مقاله‌ی منتشرشده در Nature، برای انجامش با استفاده از جدیدترین الگوریتم‌ها و قدرتمندترین اَبَررایانه‌ها به ۹۰۰۰ سال زمان نیاز است. این ویژگی همان مزیت کوانتومی است که تیم سازنده‌ی Borealis به آن افتخار می‌کند. نمونه‌ برداری بوزون گاوسی (GBS) فرایندی است که در ان فوتون‌ها در حالت گاوسی بسیار درهم‌تنیده اندازه‌گیری می‌شوند و رویکردی پیشرو برای ارائه‌ی مزیت‌های رایانش کوانتومی است. به‌گزارش Tomshardware، واحد اصلی محاسبات کوانتومی موسوم به کیوبیت می‌تواند هم‌زمان ۰ و ۱ را نشان دهد.

متأسفانه کاربردی عملی برای حجم کاری GBS وجود ندارد. این یکی از معیارهای ممکن برای آزمایش عملکرد راهکارهای پردازش کوانتومی دربرابر رایانه‌های کلاسیک است. Borealis Xanadu به حوزه‌ی فوتونیک مرتبط است؛ حوزه‌ای که در محاسبات کاربرد دارد. تراشه‌های محاسباتی کوانتومی خاص از کیوبیت‌های حاصل از نقاط کوانتومی سیلیکونی، اَبَررساناهای توپولوژیکی، یون‌های به‌‌دام‌افتاده و سایر فناوری‌ها استفاده می‌کنند و برخی از آن‌ها قبلاً از فوتونیک به‌عنوان مکانیزم‌های مقیاس‌بندی برای ایجاد QPU به‌هم‌پیوسته استفاده می‌کنند.

تراشه‌ی کوانتومی Borealis مبتنی‌بر فوتونیک است و محدودیت‌های سرعت نور را ازمیان برمی‌دارد و ازطریق کیوبیت‌های مبتنی‌بر فوتون عمل می‌کند. محققان انتظار دارند راهکارهای محاسبات کوانتومی مبتنی‌بر فوتونیک درنهایت مؤثرترین روش را برای مقیاس‌سازی عملکرد رایانه‌های کوانتومی ارائه دهند. این امر عمدتاً به‌دلیل مزایای مالتی‌پلکس‌شدن دامنه و زمانی است که به جریان‌های داده‌های متعدد و مستقل اجازه می‌دهد تا هم‌زمان به‌عنوان سیگنال منفرد و پیچیده‌تر حرکت کنند.

محققان موفق شدند حداکثر ۲۱۹ کیوبیت مبتنی‌بر فوتون را روی Borealis فشرده کنند؛ اگرچه ماهیت برنامه‌ریزی‌پذیر دروازه‌ها این عدد ثابت نیست و میانگین تعداد فعال فوتون‌ها ۱۲۹ بود. این رقم همچنان بیشتر از رکورد فعلی IBM است. Eagle QPU از ۱۲۷ کیوبیت بهره می‌برد؛ اما نقشه‌‌راه این شرکت برنامه‌هایی برای معرفی Osprey QPU دارد. Osprey QPU تراشه‌ای است که ۴۳۳ کیوبیت دارد و IBM آن را اواخر سال جاری ارائه خواهد داد.

دلیل دیگری که باعث افزایش عملکرد کوانتومی Borealis شد این است که محققان سیستم خود را با قابلیت برنامه‌ریزی پویا روی تمام دروازه‌های کوانتومی پیاده‌سازی‌شده طراحی کرده‌اند. این مدار پایه اجازه می‌دهد تا عملیات کوانتومی با استفاده از تعداد کیوبیت‌های مختلف انجام شود. جنبه‌ی برنامه‌ریزی‌پذیر دورازه‌های کوانتومی Borealis از معماری FPGA بهره می‌برد که می‌توان آن را براساس نیاز دوباره پیکربندی کرد. همچنین، محققان مطمئن شدند که راهکارهای محاسبه‌شده برای GBS باید ازنظر این‌ نیز بررسی شوند که مزیت کوانتومی ارائه می‌دهند یا خیر.

Xandadu اکنون موظف است به توسعه‌ی راهکارش ادامه دهد و نتایج بسیار امیدوارکننده‌ای به‌نمایش بگذارد. درنهایت، این شرکت باید ‌Borealis را به راهکار تجاری و دردسترس تبدیل کنند. محققان می‌توانند ازطریق خدمات ابری Xanadu و Amazon Braket از این QPU استفاده کنند؛ اما نتایج نه‌تنها برای آینده‌ی فوتونیک، بلکه برای محاسبات کوانتومی مبتنی‌بر فوتونیک نیز نوید‌بخش است. طبق پیش‌بینی‌ها، استفاده از رایانش کوانتومی در سال ۲۰۳۰ گسترش درخورتوجهی خواهد یافت و استفاده از راهکارهایی مثل Borealis تا آن زمان می‌تواند بهترین گزینه باشد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین شغل های ۱۰ سال آینده ایران
بهترین شغل های ۱۰ سال آینده ایران را از الان بشناسید

در این مقاله با نگاهی به روند تکنولوژی به بررسی مشاغلی می‌پردازیم که طی ۱۰ سال آینده در ایران بیشترین رشد و فرصت شغلی را خواهند داشت.

63
2 روز پیش
تخم بوقلمون
تخم مرغ همه جا هست؛ اما چرا تخم بوقلمون نمی‌خوریم؟

درحالی‌که همه ما احتمالاً تجربه خوردن تخم بلدرچین، اردک و البته مرغ را داریم، اثری از تخم بوقلمون سر سفره‌های ما نیست. علت چیست؟

82
2 روز پیش
بهترین گوشی‌های سامسونگ در بازار ایران
بهترین گوشی های سامسونگ [اردیبهشت ۱۴۰۴]

ارزان‌ترین گوشی سامسونگ و بهترین گوشی سامسونگ از نظر دوربین، پردازنده و باتری کدام است؟ با راهنمای خرید بهترین گوشی سامسونگ همراه زومیت باشید.

426
3 ساعت پیش
بهترین گوشی‌های میان‌رده سامسونگ
بهترین گوشی میان رده سامسونگ [اردیبهشت ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌‌رو با در نظر گرفتن امکانات مناسب در مقابل قیمت مقرون‌به‌صرفه، بهترین گوشی‌های میان‌رده‌ی سامسونگ را معرفی می‌کنیم.

139
6 ساعت پیش
بهترین گوشی های سامسونگ از نظر دوربین
بهترین گوشی سامسونگ ازنظر دوربین [اردیبهشت ۱۴۰۴]

اگر قصد دارید یکی از گوشی‌های سامسونگ را برای عکاسی بخرید، در این مقاله با بهترین گوشی‌های سامسونگ ازنظر دوربین براساس قیمت‌های مختلف آشنا خواهید شد.

119
یک روز پیش
بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران
بهترین گوشی مناسب برای بازی [اردیبهشت ۱۴۰۴]

اگر به‌‌دنبال گوشی هوشمند برای بازی می‌گردید، نیاز نیست حساب بانکی‌تان را خالی کنید. در این مقاله بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران را معرفی ...

887
یک روز پیش
نمایشگر شیائومی ۱۳ اولترا
با این ۳ روش‌ گوشی شیائومی را به تلویزیون وصل کنید

روش وصل کردن گوشی شیائومی به تلویزیون به‌صورت بی‌سیم و باسیم انجام می‌شود که در ادامه آن را آموزش می‌دهیم.

23
23 دقیقه پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات