بعد از تصمیم اپل برای خارج کردن خط تولید سختافزار خود از چین، مایکروسافت، گوگل، آمازون و اچپی در حال برنامهریزی برای خارج کردن خطوط تولید خود از چین هستند تا از پرداخت تعرفههایی که به خاطر جنگ تجاری بین چین و آمریکا به وجود آمده خودداری کنند. در کنار آنها سه غول دیگر فناوری سونی، دل و نینتندو هم قصد خارج کردن خطوط تولید سختافزار خود از چین به دلیل مشابه را دارند.
یکی از مقامات دولتی در صحبتهای خود در گزارش Nikkei گفته است:
بالا رفتن زیاد قیمت تولید در چین باعث کاهش جهانی تقاضا شده است. حال با بلاتکلیفی که جنگ تجاری به وجود آورده نیز ماجرا بغرنجتر شده است.
با توجه به گزارش Nikkei، شرکت اچپی تصمیم به انتقال ۲۰ تا ۳۰ درصد از تولیدات سختافزار خود خارج از چین دارد و هماکنون درحال برنامهریزی برای ساختن یک زنجیره تأمین جدید در یکی از کشورهای تایلند یا تایوان است.
شرکت دل نیز درحال برنامهریزی برای خارج کردن محل تولیدات خود خارج از چین و انتقال آن به تایوان، ویتنام و فیلیپین است.
مایکروسافت کشورهای تایلند و اندونزی را برای تولید سختافزار خود هدف گرفته و آمازون، دیگر غول فناوری تصمیم به انتقال خط تولید محصولات کیندل و بلندگو هوشمند اکو خود به ویتنام دارد.
در همین حال، غول فناوری چین، هواوی با دستور دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا در نشست سران ۲۰ کشور صنعتی جهان G20 که چند روز قبل برگزار شد و بهصورت رسمی ممنوعیت فعالیت این شرکت را برداشت، در فرایند بازگشت تجارت خود با شرکتهای آمریکایی است.
به عقیده دکتر دارسون چیو (Darson Chiu)، عضو مؤسسه تحقیقات اقتصادی تایوان که در گزارش Nikkei آمده است:
هیچ راه بازگشتی وجود ندارد. دیگر موضوع فقط تعرفهها نیست بلکه مسئلهی کاهش ریسک در درازمدت نیز وجود دارد [مانند افزایش قیمت دستمزدها].کشورهای جنوب شرق آسیا و هند در کنار یکدیگر بهزودی و طی سالهای آینده تبدیل به یک منطقه رقابتی جدید برای تولید قطعات الکترونیکی خواهند شد.
روزنامه Nikkei در ادامه گزارش خود گفت این شرکتها چند ماه قبلتر از اعلام شرکت اپل قصد برنامهریزی برای خروج از چین را داشتهاند. یکی از مجریان بخش زنجیره تولید که نخواست نامش فاش شود، گفت:
اپل آخرین شرکتی بود که تصمیم به خروج از چین گرفت و در روند برنامهریزی خروج بسیار آهستهتر از دیگران است، در حالی که دیگر شرکتها بسیار عجولانهتر و سریعتر از اپل در حال انجام این کار هستند.
با این حال منبع خبری mspoweruser اعلام کرده که هنوز بهصورت رسمی هیچ گزارشی از طرف شرکتهای یادشده در رد یا تأیید این اخبار دریافت نشده و هیچکدام یک از شرکتهای نامبرده، اظهارنظری درباره گزارش Nikkei ارائه نکردهاند.
بهگفتهی یکی از سخنگویان شرکت اچپی:
اچپی زنجیره تولید متنوعی در سرتاسر جهان دارد تا به کاهش ریسکهای مختلف در مواقع لازم کمک کند. سیاست شرکت به ما اجازه نمیدهد که درباره شایعات و گمانهزنیها درارتباطبا برنامهریزیهای آینده شرکت اظهارنظر کنیم. اچپی مانند دیگر صنایع نگران وضع تعرفههای گمرکی است که با زیاد شدن هزینههای لوازم الکترونیکی باعث آسیب زدن به مصرفکنندگان میشود. ما بهصورت فعال و از نزدیک شرایط را زیر نظر خواهیم داشت و به همکاری با مقامات رسمی دولتی ادامه خواهیم داد تا از منافع مشتریان، همکاران و مصرفکنندگان خود دفاع کنیم.
در گزارش Nikkei، شرکتهای ایسر و ایسوس هردو تأیید کردهاند که بهدنبال انتقال خطوط تولید خود از چین هستند؛ اما شرکت دل از اظهارنظر خودداری کرده است.
نظرات