باقری‌اصل: اقتصاد دیجیتال ایران در آستانه چشم‌انداز تازه با دولت چهاردهم قرار دارد

پنج‌شنبه 27 شهریور 1404 - 15:02
مطالعه 2 دقیقه
باقری اصل در فیناپ گلد
باقری‌اصل در فیناپ‌گلد وعده داد اقتصاد دیجیتال ایران پس از محدودیت‌های اخیر، با دولت چهاردهم در آستانه چشم‌اندازی تازه قرار گرفته است.
تبلیغات

رضا باقری‌اصل، دبیر کارگروه اقتصاد دیجیتال، در سخنرانی خود در رویداد فیناپ‌گلد گفت محدودیت‌های سال‌های اخیر رشد اکوسیستم را کند کرده و فضای ناامیدی ایجاد کرده بود، اما با تغییر رویکرد دولت چهاردهم و همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی، می‌توان به باز شدن فضا و آغاز فصل تازه‌ای برای اقتصاد دیجیتال ایران امیدوار بود.

به گزارش زومیت رضا باقری‌اصل، دبیر کارگروه اقتصاد دیجیتال، در سخنرانی خود در فیناپ‌گلد با مروری بر تحولات یک دهه گذشته، دهه نود را «دوران طلایی» اکوسیستم استارتاپی ایران توصیف کرد؛ دوره‌ای که با توسعه اینترنت نسل سوم و چهارم، رفع برخی ترس‌های حاکمیتی و حمایت نسبی دولت یازدهم، استارتاپ‌ها مجال رشد پیدا کردند و اقتصاد دیجیتال به‌عنوان یک فرصت ملی مطرح شد.

او در ادامه یادآور شد که از سال ۱۴۰۰ به بعد، فضای سیاست‌گذاری تغییر کرد و محدودیت‌های تازه به بازار تحمیل شد؛ نتیجه، کندی رشد و ایجاد فضای ناامیدی در میان بازیگران این حوزه بود. باقری‌اصل گفت: «نه بازار تقاضا مثل قبل بود و نه شرایط کشور کمافی‌السابق. اکوسیستم با فشارها و نااطمینانی‌های بیشتری روبه‌رو شد.»

با این حال، وی تأکید کرد که همزمان برخی رگولاتورها تجربه بیشتری به‌دست آوردند و نگاهشان به اقتصاد دیجیتال عمیق‌تر شد. یکی از ثمرات این روند، گنجاندن مفادی در قانون هفتم توسعه از جمله «پذیرش دارایی دیجیتال» بود که به گفته او، نخستین‌بار توانست بخشی از دغدغه‌های پلتفرم‌ها را در سطح قانون‌گذاری به رسمیت بشناسد.

دبیر کارگروه اقتصاد دیجیتال افزود: «سرمایه اجتماعی و منابع عمومی دولت آنقدر محدود است که تاب حوادث و شوک‌های جدید را ندارد؛ بنابراین نیازمند تدوین چشم‌انداز دقیق و تقویت اعتماد متقابل هستیم.» او تصریح کرد رگولاتورها همچنان با احتیاط و گاه بدون هماهنگی عمل می‌کنند، اما نشانه‌هایی از تغییر نگرش دیده می‌شود.

به گفته باقری‌اصل، دولت چهاردهم در هفته‌های اخیر با کمک وزیر ارتباطات و معاونت علمی ریاست‌جمهوری نگاه بازتری نسبت به اکوسیستم دیجیتال نشان داده است. او خبر داد که احتمال برگزاری جلسه‌ای درباره آینده اقتصاد دیجیتال با رئیس‌جمهور وجود دارد و تأکید کرد: «می‌توان گفت اتفاق‌های خوبی در راه است و بهتر است فعالان این حوزه خودشان پیشنهادهایی مشخص تدوین و به دولت ارائه کنند تا مسیر هموارتر شود.»

این سخنان نشان می‌دهد پس از سال‌هایی پرچالش ممکن است که امید به چشم‌انداز تازه‌ای برای اقتصاد دیجیتال ایران در حال شکل‌گیری باشد؛ چشم‌اندازی که تحقق آن به تعامل سازنده میان دولت و بازیگران بخش خصوصی بستگی دارد و باید دید در شرایط کنونی کشور چطور پیش خواهد رفت.

تبلیغات
تبلیغات

نظرات