از انزوا تا بازار ملی؛ چطور اینترنت زندگی عشایر آتشکده را تغییر داد؟
ساکنان روستای آتشکدهی استان فارس، در روز جهانی ارتباطات، از تاثیر توسعهی زیرساختهای اینترنت روی معرفی محصولات خود به ایران و افزایش گردشگری گفتند.
رویا قرباننژاد اصل، از عشایر روستای آتشکده استان فارس، در روز جهانی ارتباطات و در مراسم افتتاح طرحهای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت با گسترش اینترنت و زیرساختها، افراد این روستا توانستند محصولات و توانمندیهای خود را در سطح شبکههای اجتماعی معرفی کنند. به گفتهی او تا پیش از این، فقط در محدودهی شهرستانهای اطراف و افرادی که از آتشکده رد میشدند، از تولید، فرهنگ و سبک زندگی مردم آنجا اطلاع داشتند.
پیش از اتصال این روستا به اینترنت، عشایر از محصولات لبنی تولید خود کسب درآمد نمیکردند و بازار گستردهای نداشتند. علاوه بر این، فرصتهای شغلی کم بود و بسیاری از اهالی روستا، برای کار کردن به شهرهای دیگر مهاجرت کرده بودند.
با وجود اینکه روستای آتشکده یک روستای تاریخی و باستانی است و کاخ اردشیر بابکان در آن قرار دارد، افراد تا پیش از توسعهی زیرساختها اطلاعات زیادی دربارهی آن نداشتند. قرباننژاد که از ساکنان این روستا است اضافه میکند: «این فرصت برای ما فراهم شد که از سبک زندگی و تولیداتمان در صفحات مختلف، محتوا تولید کنیم. افرادی که محتوای ما را میدیدند دوست داشتند این سبک زندگی را تجربه کنند.»
به گفتهی او هممحلیهایش از این امکانات استفاده کرده و با ایجاد اقامتگاه بومگردی، سفرهخانه و سایر امکانات گردشگری، مکانهایی برای تورهای عشایری ایجاد کردهاند. این موضوع باعث شده گردشگری در این روستا افزایش پیدا کند و افرادی که به شهرهای دیگر مهاجرت کرده بودند، بهمرور به «آتشکده» برگردند.
این شهروند ضمن تشکر از مسئولانی که این زیرساختها را ایجاد کرده و گسترش دادهاند گفت: «در ۲۰ روز گذشته، ما که یک تولیدی کوچک بودیم توانستیم فقط برای محصولات لبنی ۷۰ سفارش از نقاط مختلف ایران ثبت کنیم. در حالی که پیش از این توسعه و پیشرفت، فقط شهرستانهای اطراف از محصولات ما خبر داشتند.»