پلمب کورش‌کمپانی؛ بساط کلاهبرداری پانزی با آیفون ۲۰ میلیون تومانی برچیده می‌شود؟

یک‌شنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۵
مطالعه 4 دقیقه
آیفون ۱۳ در دست
یکی از شرکت‌های فروشنده آیفون ۲۰ میلیون تومانی پلمب شد تا خریداران دیگر در دام کلاه‌برداری پانزی فروشندگان گرفتار نشوند.
تبلیغات

روزی که درهای واردات قانونی به‌روی گوشی‌های شرکت اپل از آیفون ۱۴ به‌بعد بسته شد، بسیاری از کارشناسان و واردکنندگان و حتی فروشندگان درباره تبعات منفی این تصمیم هشدار دادند. افزایش قیمت آیفون ۱۳ و مدل‌های قبل از آن کمترین اتفاقی بود که با اعمال این ممنوعیت رخ داد.

پس‌از‌آن، قاچاق و ورود غیرقانونی آیفون ۱۴ و آیفون ۱۵ بود که باعث شد چندصدهزار دستگاه از این مدل‌ها به‌صورت غیرقانونی روانه بازار شود که با مشکل رجیسترنشدن کاربرانی را به دردسر ‌انداخت که می‌خواستند گوشی‌های به‌روز شرکت اپل را استفاده کنند.

رفته‌رفته مشکلات ممنوعیت واردات گوشی‌های جدیدتر آیفون مشکلات بزرگ‌تری را پیش آورد. بدیهی بود که وقتی چند سال از تولید گوشی‌های آیفون ۱۳ و مدل‌های قدیمی‌تر بگذرد، تولید آن‌ها محدود یا متوقف می‌شود. به‌دنبال کاهش تولید، عرضه این گوشی‌ها به بازار کمتر می‌شود.

در هر کشور دیگری، مصرف‌کنندگان گوشی برندهای مختلف با عرضه مدل‌های جدید برند محبوبشان با مدل قدیمی‌تر خداحافظی و گوشی‌ جدید را جایگزینش می‌کنند؛ اما با وجود ممنوعیت در واردات و رجیستر‌نشدن، مصرف‌کننده آیفون در ایران چاره‌ای ندارد جز اینکه برای داشتن آیفونی که آنتن داشته باشد، آخرین مدلی را تهیه می‌کند که بتواند بدون دردسر از آن استفاده کند.

این موضوع باعث شده است تا کسانی که به خرید گوشی‌های شرکت اپل تمایل دارند، گزینه‌ای جز خرید یکی از اعضای خانواده آیفون ۱۳ نداشته باشند. محدودیت‌های تولید و عرضه این مدل از گوشی‌های آیفون امکان خرید و استفاده از آیفون ۱۳ را هم برای مصرف‌کنندگان این گوشی در ایران سخت کرده است.

موضوع آیفون‌های ریپک و ریفربیشد وجود دارد که به اسم گوشی اورجینال و آکبند به خریدار فروخته و باعث می‌شود تا مردم برای گوشی آنپکدشده به‌اندازه‌ی گوشی دست‌اول و بازنشده هزینه کنند. اکثر گوشی‌های آیفون‌ ۱۳ و آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرومکس که امروز در بازار عرضه می‌شوند، به‌جز این موضوع ایرادات دیگری هم دارند که خریداران این گوشی را به‌دردسر می‌اندازد و زومیت پیش‌از‌این در گزارش و ویدئویی این موضوع را بررسی کرده است:

آشفته‌بازار آیفون؛ وقتی ممنوعیت واردات به سودجویان فرصت جولان می‌دهد
آشفته‌بازار آیفون؛ وقتی ممنوعیت واردات به سودجویان فرصت جولان می‌دهد
مطالعه '7

این آشفتگی در بازار موبایل پایان ماجرا نبود. کاهش تولید و عرضه آیفون ۱۳ و افزایش قیمت آیفون ۱۳ در ایران که هم تأثیر ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ بود و هم نتیجه نوسان‌ها نرخ ارز، زمینه را برای سودجویی و کلاه‌برداری به اسم فروش آیفون ۱۳ با قیمت ۲۰ میلیون تومان فراهم کرد.

کلاه‌برداران برای مردم کیسه دوختند

در یکی‌دو ماه گذشته، افراد یا فروشگاه‌ها تبلیغاتی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کردند که به‌ظاهر آیفون ۱۳ را به قیمت ۲۰ میلیون تومان با تحویل چندماهه به خریداران عرضه می‌کردند؛ اما واقعیت ماجرا چیزی جز «خالی‌فروشی» یا همان کلاه‌برداری پانزی نبود.

در روزها و هفته‌های ابتدایی فروش این آیفون‌های ارزان‌قیمت، کلاه‌برداری‌بودن این پروژه اثبات‌کردنی نبود. وب‌سایت بعضی از این فروشگاه‌ها اینماد و صفحه‌شان در شبکه‌های اجتماعی چندصدهزار دنبال‌کننده داشت و حتی چهره‌های مشهور و معروف هم این شیوه فروش را تبلیغ می‌کردند.

در همان روزها هم بعضی کارشناسان درباره‌ی کلاه‌برداری و سودجویی افراد و فروشگاه‌ها در این مدل فروش هشدار داده بودند. نگاهی به تفاوت قیمت ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومانی آیفون‌های ۱۳ که در بازار یا فروشگاه‌های آنلاین معتبر فروخته می‌شدند، نشان می‌داد که خرید آیفون ۱۳ با قیمت ۲۰ میلیون تومان نمی‌تواند کار عاقلانه‌ای باشد.

درکنار این مسائل، رویه‌های واردات تجاری آیفون ۱۳ و عوارض گمرکی و هزینه رجیستری گوشی‌هایی که با رویه مسافری وارد کشور می‌شوند، نشان می‌داد طبق منطق تجارت و مناسبات اقتصادی برای هیچ واردکننده و فروشنده‌ای به‌صرفه نیست که آیفون ۱۳ را به قیمت ۲۰ میلیون تومان بفروشد.

حالا انتشار تصویر پلمب‌شدن «کورش کمپانی»، یکی از شرکت‌هایی که فروشنده همین گوشی‌های آیفون ۲۰ میلیون تومانی بود، کلاه‌برداری‌بودن پروژه‌ها را روشن کرد. دراین‌بین، برخی شیوه‌های تبلیغ، به‌ویژه نمایش‌دادن خریدارانی که با همین مبلغ آیفون ۱۳ خریده بودند، باعث شده بود تا عده‌ای به این فروشندگان اعتماد کنند.

حکم پلمب کورش کمپانی

این اعتمادکردن درنهایت به سرانجام خوشی ختم نشد؛ عده‌ای از کسانی که ۲۰ میلیون تومان به این شرکت‌های فروشنده آیفون ۲۰ میلیون تومانی داده بودند تا مدتی بعد گوشی‌شان را تحویل بگیرند، بعد از گذشت چند ماه رنگ گوشی خریده‌شده را ندیدند و پیگیری‌هایشان از شرکت فروشنده به جایی نرسید.

هفته‌ی گذشته، افرادی که در دام کلاه‌برداری این فروشنده‌ها گرفتار شده بودند، با هدف اعتراض به پروژه کلاه‌برداری مقابل همین شرکتی که امروز پلمب شد، تجمع کردند. احتمالاً همین اعتراض‌ها به شکایت خریداران از این شرکت و در‌نهایت پلمب‌شدن آن منجر شده است.

ناگفته نماند که این شرکت فقط یکی از فروشنده‌های آیفون ۱۳ با قیمت ۲۰ میلیون تومان است و تعداد فروشندگان خالی‌فروش کم نیست. باوجوداین، پلمب‌شدن یکی از این شرکت‌ها می‌تواند کلاه‌برداری‌بودن این پروژه را ثابت کند و باعث شود تا تعداد کمتری از مردم خام وعده آیفون ارزان‌قیمت شوند و فریب کلاه‌برداران را بخورند.

به‌روزرسانی، نهم بهمن ماه:

کورش‌کمپانی، به‌عنوان یکی از بزرگترین فروشنده‌های آیفون ۱۳ با قیمت ۲۰ میلیون تومانی که هشتم بهمن ماه پلمب شده بود، در مدت زمان کمتر از ۲۴ ساعت فک پلمب شد.

داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات