مرکز کارآفرینی پارک علموفناوری شریف رونمایی شد
ساختمان قدیمی مرکز کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با افتتاح فضایی جدید برای جذب فعالان فناوری و استارتاپهای دانشجویی بازآفرینی شد. چهار ماه پس از امضای نخستین تفاهمنامه همکاری میان صنعت تبلیغات و دانشگاه، پروژه طراحی و توسعه این مرکز را هلدینگ شبکه آفتاب بهثمر نشاند. صبح امروز در افتتاح این مرکز که به پاسداشت نام و یاد رضا حداد ساخته شده است، مدالیون نقره ضرب بانک مرکزی به گروه شرکتهای ارتباطی شبکه آفتاب اهدا شد.
فضای جدیدی که به مرکز کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف اضافه شده است، براساس رویکردی نوین در معماری اکوسیستم کارآفرینی با سرمایهگذاری شبکه آفتاب طراحی و اجرا شد و امروز در قالب نخستین همکاری و تفاهم میان پارک علم و فناوری شریف و گروه شرکتهای ارتباطی شبکه آفتاب گشایش یافت.
بهگزارش «زومیت»، بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، در مراسم افتتاح پروژه نوسازی و بهسازی فضای مرکز کارآفرینی پارک علم و فناوری دانش شریف با تقدیر از مازیار حبیبینیا گفت: «شروع بسیاری از اتفاقاتی که در اکوسیستم نوآوری و فناوری دانشگاه شریف رقم خورده، از مرکز کارآفرینی بوده است. در سالهای گذشته، این مرکز بهدلیل بضاعت نیروی انسانی و تجربه محدودتر بود؛ اما رفتهرفته شاهد رشد و نمو آن بودیم. شروع بسیاری از استارتاپها و شرکتهایی که الان در اکوسیستم شریف فعالیت میکنند، از همینجا بوده است.»
در این مراسم سورنا ستاری، مشاور عالی امور توسعه دانشگاه صنعتی شریف، ابراز امیدواری کرد که دانشجویان با حضور در فضای جدید ارزشآفرینی کنند. مازیار حبیبینیا، مدیرعامل گروه شرکتهای ارتباطی شبکه آفتاب هم در این نشست گفت: «بدون اغراق باید بگویم که سازمان ما در این ۲۶ سال فعالیت تبلیغاتی و رسانهای، هیچوقت تا این حد به خودش افتخار نکرده بود. متأسفم که شریک و رفیق عزیزم، رضا حداد که شبکه آفتاب را با او تأسیس کردیم، درکنارمان نیست که این هیجان را با ما تجربه کند.»
او از رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شریف برای ایجاد فرصت این تجربه جدید در ارتباطات و دانشگاه و نوآوری تشکر کرد و خطاب به سورنا ستاری، از آمادگی شبکه آفتاب برای ایجاد مرکزی چندمنظوره در حوزه نوآوری خبر داد. حبیبینیا درباره این ایده توضیح داد: «این مرکز ساختمانی است که هم بخشهای آموزشی دارد و هم کارگاههای ساختوساز نمونه محصولهای جدید و هم استودیوهای تولید محتوا. این مجموعه نوآورانه ارتباطی تبلیغاتی میتواند به دانشگاه و شرکتهای دانشبنیانی که در حال نزدیکشدن به مرحله تجاریشدن هستند، کمک کند.»
مدیرعامل شبکه آفتاب با این گفتهها از گروه طراحی شبکه آفتاب و ابراهیم حقیقی، طراح گرافیک که اثری از خود را به این مرکز اهدا کرده است، قدردانی کرد.
درادامه، حسن حدادپور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، گفت که اجرای چنین پروژههایی میتواند مثل جریانی به دانشگاههای دیگر سرایت کند: «فضای دانشگاه شریف بهشکلی است که وقتی حرکت در آن انجام و به محصول تبدیل میشود، کل کشور آن را بهعنوان نمادی در نظر میگیرد تا در آن جهت حرکت کند. بنابراین، انتظار میرود که بهزودی در دانشگاههای دیگر کشور فضاهای کسبوکار و نوآوری ایجاد شود و کاری که در شریف انجام شد، به جریان تبدیل شود.»
او سپس از اثر این حرکت بر مجموعههای دیگر گفت: «گاه جوّ ناامیدی بر کشور غلبه میکند؛ اما اثر چنین حرکاتی این است که روحیه نشاط در فارغالتحصیلان و دانشجویان ایجاد شود. امیدوارم این کار بهنوعی سرمایهگذاری اولیه باشد و بتوانیم ماحصل این سرمایهگذاری بین دانشگاه و شبکه آفتاب را در ایجاد روحیه نشاط در ناحیه نوآوری شریف و ثمرهاش را در کل کشور ببینیم.»
اهدای یادبود ویژه شریف به شبکه آفتاب
درادامه، علیرضا جعفر، مدیر برنامهریزی پارک علموفناوری دانشگاه صنعتی شریف، با اهدای نشانی ویژه از مازیار حبیبینیا و شبکه آفتاب تقدیر کرد. او گفت: «آنچه امروز در مجموعه پارک علم و فناوری انجام شده، صرفاً بازسازی فضا نیست. اتفاقی که آفتاب رقم زد، خلق اثری جاودانه در فضای دانشگاه است که تا سالهای سال ماندگار و پابرجا خواهد بود. شما با استفاده از المانها، در این فضا آهنربایی طراحی کردید که محل جذب دانشجویان است.»
این نشست با اهدای یادبود ویژه دانشگاه شریف به شبکه آفتاب ادامه یافت. بهگفته مدیر مرکز کارآفرینی، این سکه نقره که بانک مرکزی بهصورت اختصاصی آن را ضرب کرده است، به مجموعهها و افرادی تعلق میگیرد که برای احیای فضای دانشگاه فعالیتی انجام داده باشند.
در جشن ۵۰ سالگی دانشگاه صنعتی شریف، بانک مرکزی تعداد محدودی سکه نقره به دانشگاه اهدا کرد تا به چهرهها و مجموعههای شاخصی اهدا شود که اثر بزرگی در فضای دانشگاه ایجاد کردند. این مدالیون بالاترین یادبودی است که دانشگاه صنعتی شریف به مجموعهها و افراد ویژه تقدیم میکند. ارزش اصلی این سکه که از نقره خالص است، این است که بانک مرکزی آن را ضرب کرده و این اعتبار را به این مدالیون داده است.- علیرضا جعفر، مدیر برنامهریزی پارک علموفناوری دانشگاه شریف
با تأسیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۹۵، مهمترین برنامه این مجموعه، یعنی هویتبخشی و توسعه زیستبوم شکلگرفته در مجاورت دانشگاه صنعتی شریف، با نام «ناحیهی نوآوری شریف» قرار داده شد که موجب شتاببخشی به روند شکلگیری و رشد کمّی و کیفی شرکتهای نوآور در این ناحیه شده است. هماکنون، بیش از ۶۰۰ شـرکت، ۱۹ شتابدهنده، ۱۵ صندوق و شرکت سرمایهگذاری و ۱۰ مرکز نوآوری در ناحیهی نوآوری شریف مستقر هستند.