D1-lg

دومین گزارش کیفیت اینترنت منتشر شد؛ ایران، قهرمان اینترنت بی‌کیفیت

دوشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۴
مطالعه 12 دقیقه
قطع اینترنت - سایت باز نمی‌شود
کندی و اختلال اینترنت کشور خودخواسته است، نه از سر توسعه‌نیافتگی. این وضعیت خطرناک قلمداد می‌شود و رئیس جمهور باید به مردم پاسخ بدهد.
تبلیغات
D4-mcid4

دومین گزارش کیفیت اینترنت در ایران، وضعیت اینترنت کشور را خطرناک خوانده و می‌گوید مشکلات و اختلالات شبکه، وضعیتی تجویزی و خودخواسته است، نه از سر توسعه‌نیافتگی.

ادامه این روند در حالی است که رئیس جمهور با داشتن بیشترین اختیارات در این حوزه، باید پاسخگوی کیفیت اینترنت به مردم باشد.

دومین گزارش تحلیلی اختلال‌ها، محدودیت‌ها و سرعت اینترنت در ایران که گزارش کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران ۶ ماه پس از اولین گزارش خود در این‌ مورد منتشر کرده است، نشان می‌دهد کیفیت اینترنت ایران نسبت به اولین گزارش تغییر محسوسی نداشته و همچنان در وضعیت خطرناکی قرار دارد. این گزارش که در نامه‌ای رسمی به اطلاع ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارتخانه‌های مرتبط دیگر رسیده است، وضعیت خطرناک اینترنت را اینطور وصف می‌کند:

خطرناک به این معنی که همچنان استفاده از اینترنت برای ایرانی‌ها، بدون فیلترشکن ممکن نیست و منطق استفاده از فیلترشکن، علاوه بر تحمیل هزینه‌ی ماهانه چندهزار میلیاردی از سبد معیشتی کل خانواده‌های ایرانی، موجب افزایش آسیب‌پذیری برروی تجهیزات دیجیتال کاربرها، نفوذ و نشت اطلاعات کسب‌وکارها و افزایش آزارهای دیجیتال شده است.
- ، دومین گزارش کیفیت اینترنت در ایران
کپی لینک

مرگ رؤیای توسعه دیجیتال و خشم اجتماعی

بر اساس این گزارش اعمال محدودیت‌های گسترده، غیرشفاف و بدون پاسخگویی در اینترنت کشور تبدیل به مهمترین مانع بهره‌مندی ایرانی‌ها از حرکت سریع فناوری و در نتیجه رشد چشمگیر اقتصادی و توسعه کسب‌وکارهای مدرن شده است؛ وضعیتی خودخواسته که به تداوم ناامیدی نیروی انسانی، خشم اجتماعی، خروج متخصصان و درنهایت خشکیدن ریشه درخت اقتصاد دیجیتال کشور منجر می‌شود.

این گزارش با طرح این سؤال که چه کسی باید پاسخگوی کیفیت پایین اینترنت باشد، بر این تأکید می‌کند که رسانه‌ها، افکار عمومی و از همه مهم‌تر «مجلس شورای اسلامی» می‌تواند مطالبه‌گری دقیق‌تری در این‌ مورد داشته باشند و در ادامه با توضیح قدرت رئیس جمهور می‌گوید که او «از اختیارات و کنترل کافی برای بهبود کیفیت اینترنت کشور برخوردار است و بیش از هر کس دیگر باید پاسخگوی کیفیت اینترنت به مردم باشد.»

کپی لینک

ایستاده در صدر کشورهای با بدترین کیفیت اینترنت

انجمن تجارت الکترونیک که این گزارش را براساس «داده‌های مراجع بین‌المللی و تحلیل کارشناسان خبره زیرساخت اینترنت کشور» تهیه کرده، با بررسی سه شاخص اختلال، محدودیت و سرعت، اینترنت ایران را با ۵۰ کشور مختلف مقایسه کرده است و می‌گوید ایران در صدر کشورهایی با بدترین کیفیت اینترنت قرار دارد.

رتبه کیفیت اینترنت ایران
با توجه به رتبه ایران در شاخص اختلال (۵۰/۴۷)، محدودیت (۵۰/۴۹) و شاخص‌های سرعت (۵۰/۵۰)، ایران در مجموع با کسب ۱۴۶ امتیاز منفی (از مجموع ۱۵۰ امتیاز ممکن) در صدر کشورهای با بدترین کیفیت اینترنت قرار دارد و بار دیگر از عنوان قهرمانی خود در اینترنت بی‌کیفیت دفاع می‌کند. چین با ۱۳۵ و اندونزی با ۱۳۱ امتیاز منفی در رتبه‌های پس از ایران در این فهرست قرار گرفتند.
- ، دومین گزارش کیفیت اینترنت در ایران

طبق این بررسی، اگرچه نسبت به گزارش پیشین، ایران در مجموع امتیاز منفی کمتری دریافت کرده است، روشن است که همچنان وضعیت کیفیت اینترنت ایران در جایگاه خطرناک قرار دارد.

طرح موسوم به صیانت و وضعیت ناپایدار کیفیت اینترنت یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت عنوان شده است

کیفیت پایین اینترنت ایران در کنار رتبه بد کشور در شاخص‌های اکوسیستم ابری و شاخص‌های اقتصاد دیجیتال در نهایت منجر به قرار گرفتن بیش از ۵۰ درصد از فعالان کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان کشور در مسیر مهاجرت شده است. طبق نتایج پیمایش‌های افکارسنجی درباره پیشران‌های مهاجرت فعالان اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور مشخصاً طرح موسوم به صیانت و وضعیت ناپایدار کیفیت اینترنت یکی از مهم‌ترین دلایل مهاجرت عنوان شده است.

این گزارش درنهایت تأکید می‌کند که اگر ایران بخواهد دست‌کم در مسیر تجارت مبتنی بر اینترنت و فناوری‌های نوظهور حضوری ثابت داشته باشد باید درباره بحران‌هایی مانند شرایط اقتصادی پرنوسان، محدودیت‌های متعدد و روزافزون و همچنین نفوذ سیاست‌های بازدارنده و آسیب‌زا نسبت به زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال، اقدامات ریشه‌ای و مداومی انجام دهد چرا که یکی از بدیهی‌ترین مؤلفه‌های اقتصاد دیجیتال ایجاد امنیت پایدار برای فعالیت‌های اقتصادی است.

سیاست‌ها و مقررات مبتنی بر فیلترینگ از سوی داخل و فیلترینگ و تحریم شرکت‌های زیرساختی این حوزه از خارج، نهایتاً موجب ناامیدی از تعریف کسب‌و‌کار دیجیتال و ناامیدی نیروی انسانی و کاهش رفاه اجتماعی می‌شود.

از نگاه تحلیلگران این گزارش، به نظر می‌رسد آنچه بتواند آب رفته از جوی اعتماد و سرمایه اجتماعی در این زمینه را برگرداند، حمایت جدی از فعالان کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان و اکوسیستم نوپای فناوری است؛ حمایتی که نه صرفاً با تزریق سرمایه و بازتولید اکوسیستم گلخانه‌ای بلکه با فراهم‌کردن زیرساخت‌های عادی و بدیهی مانند اینترنت باکیفیت برای تمام مردم ایران و اهتمام جدی به امنیت عمومی مردم تحقق خواهد یافت.

کپی لینک

رتبه اختلال: ۴۷ از ۵۰

جایگاه اینترنت ایران در این ماه‌ها وضعیتی نوسانی اما روبه‌بهبود داشته است. با‌این‌حال در آذر ۱۴۰۲ با ثبت اختلال ۱۱ درصدی، ایران در میان ۵۰ کشور در رتبه ۴۷ قرار گرفت. بر اساس این گزارش به‌جز بهبود جایگاه اینترنت در این رتبه‌بندی در مقایسه با گزارش اول، اختلال‌های گسترده در اینترنت «اسراییل» که به احتمال زیاد می‌تواند با جنگ در سرزمین فلسطین مرتبط باشد، قابل توجه است.

اختلال‌های اینترنت در این گزارش به دو دسته مقطعی و مستمر تقسیم شده است:

اختلال‌های مقطعی به‌دلایل طبیعی یا فنی و به‌صورت موردی رخ می‌دهد. علت این اختلال‌ها از قطع لینک‌های ارتباطی در شبکه اینترنت بر اثر حوادث طبیعی تا مواردی چون حملات سایبری، قطع برق، خطای پیکربندی و موارد مشابه است.

اختلال‌های مکرر در ماه‌های گذشته، وضعیت پایداری اینترنت کشور را در شرایط نگران‌کننده قرار می‌دهد. شاید در حالت عادی بتوان اختلال در شبکه بر اثر حوادث خارج از کنترل را یک امر عادی و اجتناپ‌ناپذیر دانست اما زمانی که یک شرکت به‌تنهایی انحصار اینترنت کشور را در دست داشته باشد، دیگر نمی‌توان به اختلال‌های آن به چشم یک اختلال عادی نگاه کرد و مسئولان آن باید بیشتر از همیشه نسبت به حوادثی که بر اثر ضعف‌های طراحی، اجرا و نگهداری شبکه رخ می‌دهد، پاسخ‌گو باشند.
- ، دومین گزارش کیفیت اینترنت در ایران
فهرست اختلالات اینترنت ایران

اختلا‌ل‌های مستمر گروه دوم اختلال‌ها هستند که اختلال‌های تقریباً دائمی شبکه به‌خصوص در ساعت اوج مصرف (۲۰:۰۰ تا ۲۳:۰۰) را شامل می‌شوند.

در این گزارش برای سنجش وضعیت اختلال مستمر اینترنت ایران به شکل تجمیعی از تاریخ فروردین تا آبان ۱۴۰۲ صد دامنه اینترنتی (انتخاب‌شده بر اساس SimilarWeb) از صد کشور را از پایگاه داده ooni.com بررسی شده است. نتایج این بررسی نشان داد که اختلالات ( ۱۰ تا ۵۰ درصدی) در اینترنت ایران که در اردیبهشت ۱۷ درصد دامنه‌ها را شامل می‌شد با روند رو‌به‌بهبودی در آبان و آذر ۱۴۰۲ به ۱۱ کاهش پیدا کرد؛ روندی که باعث می‌شود به تأثیرگذاری اقدامات و نقدهای کارشناسی و همچنین تلاش وزارت ارتباطات برای بهبود وضعیت کیفیت اینترنت امیدوار شد.

نمودار اختلال اینترنت

جدول زیر نشان می‌دهد ایران با میانگین حدود ۴۸ درصد وب‌سایت دارای اختلال، پس از چین با میانگین حدود ۴۷ درصد به‌عنوان اولین کشور با اختلال اینترنت در ۹ ماه اخیر است.

خط تیره در این جدول، به معنی قرارنگرفتن کشورهای منتخب درمیان پایین‌ترین کشورهای این‌ رتبه‌بندی است؛ به‌این‌معنا که حتی همین کشورهای انتهای جدول نیز در تمامی ماه‌ها جزو کشورهای با اختلال بسیار زیاد نبوده‌اند، حال آن که ایران در این ماه‌ها صدرنشین این جدول است.

جدول اختلال‌های اینترنت
کپی لینک

بیشترین خاموشی مطلق اینترنت دنیا برای ایرانی‌ها است

در ادامه این بررسی به ضلع دوم کیفیت اینترنت یعنی محدودیت پرداخته شده است. در این بخش محدودیت اینترنت ایران به چهار سطح «قطع کامل/کنترل‌شده اینترنت»، «فیلترینگ»، «تحریم» و «مقررات داخلی» طبقه‌بندی شده است. این گزارش با اشاره به رتبه ۴۹ ایران در میان ۵۰ کشور ادامه می‌دهد:

ایران، هند و پاکستان سه کشور اول از حیث بیشترین قطعی و اختالل سراسری خودخواسته (سیاسی) اینترنت در نیمه اول سال ۲۰۲۳ قرار گرفتند. براساس بررسی‌های وب‌سایت surfshark، اغلب این قطع شدن‌های اینترنت ایران در روزهای جمعه و در رابطه با حوادث سیاسی-اجتماعی زاهدان رخ داده است. ایران با قطع (۱۴ بار)، هند (۹ بار) و پاکستان (۳ بار) به‌ترتیب محدودترین اینترنت‌های جهان در نیمه اول سال ۲۰۲۳ بودند.

اغلب قطع شدن‌های اینترنت ایران در روزهای جمعه و در رابطه با حوادث سیاسی-اجتماعی زاهدان رخ داده است

کشورهای دارای قطع اینترنت
کپی لینک

فیلترینگ بدون توجه به پروتکل‌ها

در این بررسی به موضوع خسارت جانبی به وب‌هایست‌هایی با محتوای غیرمجرمانه در سیاست فیلترینگ پرداخته شده و با بررسی یک نمونه تصادفی که به‌اشتباه و با «سازوکار غیرشفاف و غیرحرفه‌ای» فیلتر شده است، می‌گوید: «در چنین وضعیتی دسترسی به اینترنت بدون فیلترشکن به شرایطی ناگریز برای کاربران ایرانی تبدیل می‌شود و طبعاً این یعنی تجربه همیشگی اینترنت کند و ناامن.»

در ادامه با اشاره به محدودیت‌های گسترده و بی‌اساس به مواردی از فیلترینگ بی‌منطق و تبعات آن برای کاربران پرداخته شده است:

۱. با فیلترینگ گوگل‌پلی، به روزرسانی خودکار اپلیکیشن‌ها بر روی میلیون‌ها موبایل، تبلت و TV هوشمند متوقف شده است؛ امری که تجهیزات دیجیتال را به‌شدت ناامن و آسیپ‌پذیر می‌کند.

۲. گروهی از کاربران برای نصب اپلیکیشن‌های خود مجبور به نصب مستقیم اپلکیشن‌ها از وب‌سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی می‌شوند که خلاف فروشگاه اصلی گوگل، کنترل امنیتی ندارند.

۳. ارسال خودکار میلیاردها درخواست از سمت گوشی‌های اندروید به گوگل‌پلی و بی‌پاسخ ماندن آن، باعث کاهش کیفیت شبکه، افزایش مصرف باتری و اختلال در تلفن‌های همراه می‌شود.

انجمن تجارت الکترونیک تهران در عین حال می‌گوید نبود سامانه‌ای برای استعلام و اعتراض به وضعیت IP یا وب‌سایت فیلتر‌شده، نقصی جدی است.

سازوکار فیلترینگ

انجمن تجارت الکترونیک از سوی دیگر فیلتر کردن فیلتر کردن سـایت‌های داخلی بـرای كاربران خارج از کشور را عجیب خوانده و می‌گوید:

در بررسی انجام‌شده از بین ۱۰۰ وب‌سایت برتر دولتی ایران، ۵۷ وب‌سایت از خارج از کشور در دسترس نیستند؛ وب‌سایت‌های مهم کشور از جمله مجلس، وزارتخانه‌ها، سازمان‌های بزرگ کشور، شاپرک و… بـرای کاربران غیرایرانی در دسترس نیست. پس از بررسی‌ها مشخص شد که عمده خدمات این وب‌سایت‌ها به‌ترتیب شامل نهادها و وزارتخانه‌های دولتی، خدمات عمومی (امور مرتبط با بیمه و آموزش) و مؤسسات مالی و بانکی است.
- ، دومین گزارش کیفیت اینترنت در ایران
کپی لینک

ایران در قعر جدول آزادی دسترسی به اینترنت

گزارش تحلیلی کیفیت اینترنت نشان می‌دهد ایران در انتهای جدول شاخص آزادی‌های دسترسی به اینترنت قرار دارد و از میان ۷۰ کشور در رتبه ۶۸ است.

دسترسی آزاد به اینترنت

بررسی وضعیت دسترسی به شبکه‌های اجتماعی همچنین حاکی از صدرنشینی ایران، چین و ترکمنستان در اعمال محدودیت است.

دسترسی به شبکه‌های اجتماعی
وضعیت محدودیت شبکه های اجتماعی در سال ۲۰۲۳
کپی لینک

سهم قابل توجه رئیس جمهور در سانسور اینترنت

این گزارش تحلیلی در بخشی دیگر مصاحبه‌ها و اظهارنظرهای مسئولان کشور از جمله وزیر ارشاد، وزیر ارتباطات و رئیس جمهور را بررسی کرده و می‌گوید اظهارات آن‌ها شامل این موارد است:

۱. گفته‌هایی دور از واقعیت و معنازدایی

۲. واگذاری مسئولیت به دیگری غیرپاسخگو

۳. محول کردن مسئولیت فیلترینگ به پلتفرم‌های خارجی که برای تأسیس شعبه در ایران اقدام نمی‌کنند.

۴. دستور به بازنگری و رفع محدودیت‌ها بدون پیگیری دقیق و زمان‌بندی مشخص

وقتی موضوعی در اختیار چندین کمیته و نهاد موازی و غیرشفاف قرار می‌گیرد، بازی‌های سیاسی نقشی جدی در نتایج آن ایفا می‌کنند

برخلاف موضع‌گیری‌های متناقض اعضای کابینه سیزدهم، رییس جمهور با انتصاب نیمی از اعضای کمیته تعیین مصادیق مجرمانه اگر نگوییم اختیار کامل، باید بگوییم سهم قابل توجهی در سانسور اینترنت در ایران دارد. اما درنهایت قابل پیش‌بینی است که وقتی یک موضوع به جای یک نقطه تصمیم‌گیری و پاسخگویی، در اختیار چندین کمیته و نهاد موازی و غیرشفاف قرار می‌گیرد، بازی‌های سیاسی نقش جدی‌ای در نتایج آن ایفا می‌کنند.
کپی لینک

سرعت کند همیشگی اینترنت

ضلع سوم این بررسی، سرعت اینترنت در ایران است و از استقرار ایران در جایگاه آخرین رتبه سرعت اینترنت در میان ۵۰ کشور خبر می‌دهد.

رتبه سرعت اینترنت ایران

طبق این بررسی، وضعیت سرعت اینترنت ایران در پایگاه داده cloudflare، ماه‌های اردیبهشت تا آذر ۱۴۰۲ روندی روبه‌بهبود، اما رشدی حداقلی داشته است.

نمودارهای اینترنت
روند سرعت (DNS) اینترنت ایران
نمودارهای اینترنت
روند تغییر سرعت (Latency) اینترنت ایران
نمودارهای اینترنت
روند تغییر سرعت (Bandwith) اینترنت
کپی لینک

اینترنتی گران‌تر از کشورهای توسعه‌یافته

گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران با انتقاد از قیمت بالای پهنای باند انحصاری شرکت ارتباطات زیرساخت می‌گوید ایران اگرچه اینترنتی ارزان‌تر از برخی کشورهای همسایه (مثل امارات) دارد اما در قیمت این اینترنت، چندین برابر قیمت کشورهای توسعه‌یافته است.

قیمت بالای پهنای باند

همچنین برپایه این گزارش وضعیت پهنای باند ‌بین‌الملل ایران در پایان دولت دوازدهم، ۸ ترابیت‌برثانیه گزارش شده اما اکنون وزارت ارتباطات گزارش شفافی در این مورد نمی‌دهد. بااین‌حال طبق تخمین کارشناسان اینترنت، این عدد در مهر ۱۴۰۱ به ۳ ترابیت‌برثانیه کاهش و در حال حاضر تنها به ۶ ترابیت‌برثانیه رسیده است.

کپی لینک

گزارش یک بی‌عدالتی؛ سرعت اینترنت در همه شهرها یکسان نیست

اگرچه شواهد مشخص و دقیقی از هزینه تمام‌شده تجهیزات فیلترینگ در ایران وجود ندارد، بنا به برخی از گزارش‌ها از افراد متخصص در این زمینه، اپراتورها برای توسعه 10gbps در شبکه خود باید حدود ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیزات فیلترینگ پرداخت کنند.

این عدد شامل هزینه های تأمین سخت افزار مورد نیاز، ایجاد زیرساخت برای استقرار سامانه های مربوطه و لایسنس می‌شود و بخش عمده آن بابت تمدید لایسنس‌ها به‌صورت سالانه پرداخت می‌شود که این مسئله در بسیاری از نقاط کشور به‌تنهایی خود به گلوگاه توسعه تبدیل شده و بسیاری از اپراتورها به‌دلیل نبود تجهیزات کافی فیلترینگ در آن استان مجبور به انتقال ترافیک اینترنت به تهران هستند. این موضوع خود باعث افزایش هزینه و کاهش کیفیت می‌شود.

به همین دلیل این توسعه نامتوازن زیرساخت در کشور موجب ایجاد نوعی بی‌عدالتی سرزمینی در دسترسی به اینترنت، دست‌کم با یک سرعت واحد برای همه ایرانی‌ها شده است؛ به این معنی که شهرستان‌های مختلف کشور، سرعت برابری نسبت به کاربران تهرانی تجربه نمی‌کنند.

به همین دلیل به نظر می‌رسد یک ایرانی ساکن غیرتهران، تاحدودی اینترنت کندتری - به علت صرف زمان ارسال داده به تهران و بازگشت به شهرستان - و در نهایت گران‌تری را تجربه می‌کند.

نکته عجیب‌تر سیاست جدید وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم است که به توسعه تجهیزات فیلترینگ در لایه اکسس و بین اپراتورهای همراه نیز پرداخته و برنامه‌ریزی توسعه و اجرای آن در اپراتورهای ثابت را هم آغاز کرده است. به عبارتی ترافیک‌های داخل کشور نیز از این پس از تجهیزات فیلترینگ عبور خواهند کرد و قابل پیش‌بینی است اختلالات ذکرشده در شبکه داخلی ایران هم در آینده نزدیک بیشتر نمود پیدا کند.
- ، دومین گزارش کیفیت اینترنت در ایران

براین‌اساس، در حال حاضر مردم نه‌تنها باید بابت تجهیزاتی که باعث کاهش کیفیت اینترنت و فیلترینگ آن می‌شود هزینه پرداخت کنند که باید بدون هیچ دلیل کارشناسی و فنی، حداقل دو برابر بیشتر از نیاز اینترنت کشور این هزینه را پرداخت کنند.

درخواست‌ها و راهکارهای عملی بهبود کیفیت اینترنت ایران
خلاصه درخواست‌ها و راهکارهای عملی بهبود کیفیت اینترنت ایران
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
تایر
لاستیک به‌طور طبیعی سفید است؛ پس چرا تایر خودروها را به رنگ سیاه می‌سازند؟

امروزه تایر سیاه به‌عنوان استاندارد برای خودروها پذیرفته شده است، اما نخستین تایرهای لاستیکی در واقع رنگ سفید داشتند.

41
یک روز پیش
چک صیادی
آموزش استعلام چک برگشتی صیادی

استعلام وضعیت اعتباری چک یا به‌اصطلاح استعلام چک برگشتی از مدتی پیش در سیستم بانکی کشور فعال شده است. د‌رحال‌حاضر، چند روش برای این کار وجود دارد.

5
یک روز پیش
اینترنت 5G
ورود رسمی اپراتورهای ایرانی به نسل پنجم ارتباطات؛ همراه اول و رایتل برندگان مزایده 5G شدند

همراه اول و رایتل، مجوز بهره‌برداری از فناوری نسل پنجم ارتباطات (5G) را گرفتند.

142
2 روز پیش
رابط کاربری پوکو X7 پرو
آپدیت HyperOS 2.2 تقریبا آماده ورود به این ۱۷ گوشی شیائومی است

شیائومی آپدیت HyperOS 2.2 را برای دست‌کم ۱۲ گوشی خود به‌زودی منتشر خواهد کرد.

50
13 ساعت پیش
ماژول دوربین گلکسی A73 سامسونگ
گلکسی A73 آپدیت One UI 7 را دریافت کرد و حالا برای بازنشستگی آماده می‌شود

آخرین عضو خانواده‌ی گلکسی A7x به‌روزرسانی اندروید ۱۵ را دریافت کرد.

259
یک روز پیش
گلکسی A25 از نمای روبه‌رو
یک گوشی اقتصادی سامسونگ به One UI 7 آپدیت شد

آپدیت One UI برای گوشی اقتصادی محبوب گلکسی A25 در دسترس قرار گرفت.

208
یک روز پیش
زن جوانی در ساحل درحال تمرین مدیتیشن
مدیتیشن چیست؛ راهنمای جامع انواع مدیتیشن برای مبتدی ها

مدیتیشن استرس‌های روزانه را از بین می‌برد و آرامش درونی را به همراه می‌آورد. شما می‌توانید به‌راحتی نحوه انجام مدیتیشن را یاد بگیرید.

39
10 ساعت پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه! از ترجمه فارسی تا عینک واقعیت ترکیبی 🥽✨
رویداد گوگل I/O در ۱۸ دقیقه!
00:18:44
زومکست با جاب ویژن
هوش مصنوعی، جایگزین نیروی انسانی؟
01:04:35
عکس گلکسی اس ۲۵ اج در تمام رنگ‌ها
آنباکس گلکسی اس ۲۵ اج؛ باریک و سبک و دوست داشتنی
00:12:54
عکس تبلت‌های گلکسی تب S10 FE و گلکسی تب S10 FE Plus
بررسی گلکسی تب S10 FE و FE پلاس
00:14:14
زومکست فضاهای اشتراکی
گفتگو زومیت با مدیران انجمن فضاهای اشتراکی
00:44:45
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
یک شب دو گوشی؛ گلکسی اس۲۵ اج و اکسپریا ۱ مارک ۷ معرفی شد
00:07:40
عکس بهزاد در حال ساختن اپل اکانت
آموزش جامع ساخت اپل آیدی؛ قدم به قدم
00:25:22
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
پادشاه جدید عکاسی موبایل؟ بررسی شیائومی ۱۵ اولترا 🐲📸
00:15:17
عکس سعیده اسلامیه در کنار سحر بختیاری از دیجی‌کالا
صفر تا صد دیجی‌کالا ادز؛ مصاحبه با سحر بختیاری
00:41:20
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑 با این قیمت ارزش خرید داره؟
بررسی بلندمدت آیفون ۱۶ پرو مکس 🤑
00:09:06
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
تغییرات باورنکردنی در راه اندروید! 🤯🔥
00:14:52
کاور زومکست اسنپ فود
گفتگو مفصل زومیت با رئیس هیأت مدیره اسنپ‌فود
00:55:58
بررسی لپ‌تاپ دانشجویی Asus Vivobook S14
بهترین لپ‌تاپ دانشجویی وجود ندار... بررسی Asus Vivobook S14
00:11:41
عکس گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ در کنارهم
بررسی گوشی‌های گلکسی A26 و A36 سامسونگ
00:16:53
گفتگو زومیت با مدیرعامل فیلمنت
گفتگو با مدیرعامل فیلم‌نت؛ از نتفلیکس بهتر خواهیم شد!
00:57:47
تصویر ماشین‌ لباسشویی LG WT1310YJ
خشک‌شویی رو بیار خونه‌! ماشین لباس‌شویی Wash Tower LG
00:05:50
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت 👀
جنجالی‌ترین ویژگی ویندوز ۱۱؛ نگاه نزدیک به Recall مایکروسافت
00:13:09
عکس گوشی شیائومی ۱۵ اولترا در کنار جعبه دستگاه
آنباکس و نگاه نزدیک شیائومی ۱۵ اولترا
00:12:44
عکس گوشی آیفون ۱۶ ای در دست
بررسی آیفون ۱۶ ای؛ ارزون‌ترین آیفون سال
00:13:37
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
پرچمدار میان‌رده‌های سامسونگ؛ بررسی گلکسی A56
00:12:58
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟ 🌡️
کولر بادی یا واترکولینگ؟ بهترین راه خنک کردن پردازنده کدومه؟
00:16:44
عکس بهزاد با آیکون‌های گرد شده iOS19
iOS19 قراره چه فرقی کنه؟ نگاهی به تمام تغییرات احتمالی
00:10:59
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
00:07:04
آیفون ۱۷ این شکلیه؟
سری آیفون ۱۷ اینجاست! 🔥 داغ داغ از پرینترسه‌بعدی درومده
00:17:17
زومکست مصاحبه با معاون ارشد فروشگاه مرکزی لنوو و مدیرعامل شرکت الماس پهنه رایانه پایتخت
لنوو در ایران؛ همه‌چیز درباره لپ‌تاپ‌های لنوو و خدمات آن
00:17:54
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
00:27:52
جعبه گشایی آیفون ۱۶ ای اپل
ارزون‌ترین آیفون اپل اینجاست! 😏 جعبه‌گشایی iPhone 16e
00:12:01
مقایسه دوربین بزرگ زومیت
بزرگ‌ترین مقایسه دوربین زومیت 🔥 کی حرف آخرو می‌زنه؟
00:16:44
زوم کست آچاره
آچاره؛ داستان استارتاپی که همه کارات رو انجام می‌ده!
00:42:40
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
00:26:47
با Kling AI ویدیو بساز
آموزش جامع ساخت ویدیو و عکس با هوش مصنوعی Kling AI
00:31:26
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
بررسی آل این وان گرین مدل GT624
00:35:45
عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
بررسی گوشی پوکو X7 پرو
00:10:50
عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
00:36:29
عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
00:11:29
عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
00:47:42
عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
00:07:27
58 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
42 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
47 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A36 سامسونگ

از23,199,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ سبز نعنایی / Samsung Galaxy A36
3.6
گلکسی A26 سامسونگ

از18,240,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از27,499,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
4
پوکو X7 شیائومی

از20,770,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از26,099,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.4
گلکسی اس 25 سامسونگ

از95,699,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.5
آیفون 16 اپل

از61,820,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.7
آیفون 16 پرو مکس اپل

از98,700,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از84,736,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plusپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پلاس اپل صورتی / Apple iPhone 16 Plus
3.6
آیفون 16 پلاس اپل

از71,060,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4.1
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از9,489,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از24,291,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.3
گلکسی A15 سامسونگ

از12,590,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از24,850,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از21,995,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
4.6
پوکو F6 شیائومی

از30,999,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از38,091,000تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.2
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از22,499,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.9
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از41,320,000تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از82,999,000تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از75,999,000تومان

موبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 blackموبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 black
4
آیفون 12 اپل

از37,890,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4.1
آیفون 13 پرو اپل

از68,721,300تومان

Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستریXiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
3.7
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از17,999,000تومان

آیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Maxآیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Max
4
آیفون 11 پرو اپل

از44,060,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات