D1-kifpool

اجرای آزمایشی طرح تجمیع کارت‌های بانکی با وجود مخالفت مجلس

شنبه 8 مهر 1402 - 10:57
مطالعه 2 دقیقه
کارت بانکی
بانک مرکزی در حالی طرح تجمیع کارت‌های خدماتی در کارت ملی را به‌صورت آزمایشی به مرحله اجرا رسانده است که اخیراً مجلس با انجام این طرح مخالفت کرده بود.
تبلیغات
D4-mcid4

بند الحاقی ۱ برنامه هفتم توسعه به موضوع پیاده‌سازی قابلیت‌های کارت هوشمند ملی و تجمیع کارکردهای این کارت اشاره کرده بود. یکی از این موارد تجمیع کارت‌های خدماتی روی کارت ملی به شمار می‌رود که بانک مرکزی از ماه‌ها پیش آن را مد نظر قرار داده است. در این بند آمده که:

به منظور پیاده‌سازی قابلیت‌های کارت هوشمند ملی، کاهش هزینه‌ها، ارتقای بهره‌وری و جلوگیری از تعدد صدور کارت‌های گوناگون در خدمات عمومی دولت، سازمان ثبت احوال کشور مکلف است با ایجاد بستر لازم و تعامل با دستگاه‌های اجرایی، نهادهای عمومی و سایر اشخاص حقوقی متولی ارائه خدمات نسبت به تجمیع کارکردها روی کارت هوشمند ملی اقدام نماید؛ به نحوی که تمامی گواهی‌ها، مجوزها و مالکیت‌های متناظر با هر شخص حقیقی از طریق کارت هوشمند ملی و یا خدمات الکترونیکی متناظر آن قابل اجرا و احراز باشد.
- ، از متن برنامه هفتم توسعه

پیش از این، در مرداد ماه سال جاری، سازمان ثبت احوال و بانک ملی با امضای یک تفاهم‌نامه همکاری مشترک نخستین گام برای اجرای طرح تجمیع کارت‌های خدماتی در کارت هوشمند ملی را برداشته‌ بودند.

با وجود این، سه‌شنبه هفته گذشته (چهارم مهر ماه) مجلس پس از بررسی این طرح با اجرایی شدن بند الحاقی ۱ و تبصره‌های ۱ و ۲ این بند به ماده ۵ مخالفت کردند. بنابراین، به نظر می‌رسید اجرای طرح تجمیع کارت‌های خدماتی در کارت هوشمند ملی منتفی شود.

البته اظهارات مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت نشان می‌دهد با وجود مخالفت مجلس با این طرح، بانک مرکزی در حال اجرای آزمایشی این طرح است. محمدرضا مانی یکتا، مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت، در این خصوص اعلام کرد:

برای کاهش حجم تعداد کارت‌های بانکی و ارائه خدمات نوین پرداخت، یک کد منحصربه‌فرد الکترونیکی ایجاد خواهیم کرد. این پروژه در کل شبکه شتاب و نظام پرداخت کشور اجرا خواهد شد و در مراحل آزمون است.
- محمدرضا مانی یکتا، مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت

به گفته او، «بیش از ۴۰۰ میلیون کارت بانکی در اختیار مردم است که به‌صورت میانگین، ماهانه حدود ۱۲۰ میلیون از این تعداد کارت فعال هستند.» یکتا توضیح داده که یکی از اهداف اجرای طرح تجمیع کارت‌های خدماتی کاهش رشد تعداد کارت‌های بانکی است.

مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت تعدد کارت‌های بانکی را یک آسیب تلقی کرده و گفته است: «هزینه صدور بانکی در کشوهای دیگر بسیار بالا است اما در ایران صدور کارت هزینه ناچیزی دارد؛ البته از بعد سیاستگذاری این مسئله یک آسیب تلقی می‌شود.»

به‌همین دلیل، با وجود مخالفت مجلس با این طرح اجرای آزمایشی طرح تجمیع کارت‌های بانکی روی کارت هوشمند ملی آغاز شد و به گفته یکتا، این طرح به‌زودی گسترش پیدا کرده و در تعداد بیشتری از بانک‌ها اجرایی خواهد شد.

در حال حاضر، اجرای آزمایشی طرح مذکور با اقدام مشترک بانک مرکزی و سازمان ثبت احوال در پنج بانک کشور آغاز شده و در بانک ملی امکان استفاده کارت ملی هوشمند فراهم شده است. محمدرضا مانی یکتا در خصوص اجرای این طرح در بانک ملی اعلام کرد:

کسانی که در بانک ملی حساب دارند می‌توانند در شعب بانک ملی و دستگاه‌های خودپرداز این بانک از کارت ملی هوشمند خود استفاده کنند. استفاده از کارت ملی اکنون در یک بانک امکان‌پذیر است اما استفاده از آن در دستگاه‌های شتاب امکان‌پذیر نیست.
- محمدرضا مانی یکتا، مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت

این طرح به‌مرور زمان و پس از گذراندن مراحل آزمایشی در خصوص بانک‌های دیگر هم اجرا می‌شود و امکان استفاده از آن گسترده‌تر خواهد شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
محدودیت اینترنت ایران
محدودیت‌های اینترنت در برخی نقاط کشور کمتر شد

کاهش نسبی محدودیت‌های اینترنت در برخی نقاط کشور؛ اتصال به سایت‌های بین‌المللی آسان‌تر شده است

932
1 روز قبل
عمر باتری گلکسی A35
چه کار کنیم گوشی سامسونگ کمتر شارژ مصرف کند؟

اگر نگران سریع خالی‌شدن باتری گوشی سامسونگ خود هستید، این ترفندها را امتحان کنید تا شارژدهی دستگاهتان افزایش یابد.

61
حدود 20 ساعت قبل
پیامرسان داخلی
اطلاعیه وزارت ارتباطات؛ برقراری تماس ایرانیان خارج با داخل کشور از طریق پیام‌رسان‌های داخلی / محدودیت‌ها «مقطعی» است

وزارت ارتباطات در اطلاعیه‌ای اعلام کرد ایرانی‌های خارج از کشور می‌توانند با پیام‌رسان‌های داخلی از آشنایان خود در ایران با خبر شوند.

253
1 روز قبل
قطع اینترنت / قطعی اینترنت / Internet Outage
«بله» و «ایتا» از دسترس خارج شدند

بله و ایتا از دسترس خارج شدند.

1187
1 روز قبل
تلگرام پاول دورف
مدیرعامل تلگرام: بیش از ۱۰۰ فرزند دارم و از همین‌حالا وصیت‌نامه‌ام را نوشته‌ام

مدیرعامل ۴۰ ساله‌ی تلگرام بیش از ۱۰۰ فرزند بیولوژیکی دارد و می‌خواهد به همه‌ی آن‌ها ارث بدهد.

419
1 روز قبل
بهترین دستگاه های فشار خون دیجیتال
بهترین دستگاه‌های فشارسنج دیجیتال [بهار و تابستان ۱۴۰۴]

فشارسنج، دستگاهی بسیار ارزشمند است که به‌ شما کمک می‌کند بدون رفتن به مراکز درمانی، وضعیت سلامتتان را در خانه زیر نظر داشته باشید.

10
حدود 20 ساعت قبل
قطع اینترنت - سایت باز نمی‌شود
نت‌بلاکس: اینترنت ایران دوباره در حال محدود شدن است

داده‌های نت‌بلاکس نشان می‌دهد اینترنت ایران دوباره در حال محدود شدن است.

1148
حدود 20 ساعت قبل
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات