در رویداد روز هوش مصنوعی کسب و کارها جدیدترین پیشرفت‌هایشان را در این زمینه ارائه کردند

چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۴
مطالعه 3 دقیقه
رویداد روز هوش مصنوعی
رویداد تخصصی «روز هوش مصنوعی | AI DAY» توسط شرکت فیلاگر و حضور متخصصان و علاقه‌مندان به هوش مصنوعی در پژوهشکده علوم دانشگاه شریف برگزار شد.
تبلیغات

برای اولین بار، رویداد تخصصی و بزرگ «روز هوش مصنوعی | AI DAY» در ایران، توسط شرکت فیلاگر به عنوان جامعه هوش مصنوعی ایران و با حضور چند صد نفر از متخصصین و علاقه‌مندان به هوش مصنوعی به صورت حضوری و آنلاین در پژوهشکده علوم دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

در این رویداد از بزرگان هوش مصنوعی برترین شرکت‌های جهان نظیر گوگل و اپل تا متخصصان بزرگترین شرکت‌های تکنولوژی ایران از جمله اسنپ، دیجیکالا، کافه بازار، علی بابا و فیلیمو به بیان جدیدترین پیشرفت‌های این حوزه در کسب و کارشان و همچنین جهان پساهوش مصنوعی پرداختند.

رویداد روز هوش مصنوعی که هر ساله برای گردهمایی متخصصان، محققان و علاقه‌مندان حوزه هوش مصنوعی توسط فیلاگر برگزار می‌شود، در اولین دور برگزاری با سخنرانی پوریا حداد، بنیانگذار و مدیرعامل فیلاگر آغاز شد. حداد در این سخنرانی و در جمع صدها شرکت‌کننده حضوری و آنلاین رویداد AI DAY، جهان ۳۰ سال آینده با پیشرفت تکنولوژی‌های جدید از جمله هوش مصنوعی در عمق زندگی انسان‌ها را ترسیم کرد.

او در ادامه از لزوم عمق بخشیدن به دانش هوش مصنوعی توسط همه افراد برای جلوگیری از عقب ماندن از دانش روز و فراهم کردن امکان پیشرفت در جهان جدید گفت. همچنین نقش فیلاگر (جامعه هوش مصنوعی ایران) در زمینه تولید محصولات هوش مصنوعی جدید و از طرف دیگر آموزش نیروی متخصص و منابع انسانی این حوزه برای دیگر کسب‌وکارها مورد توجه قرار گرفت.

دومین سخنران رویداد حمیدرضا حسین‌خانی راهبر فنی علوم داده و هوش مصنوعی شرکت اسنپ‌فود بود. او در سخنرانی خود به چالش‌های سیستم‌های توصیه‌گر و راه‌حل‌های مواجهه با آن‌ها پرداخت. حسین‌خانی گفت: «اصلی‌ترین منبع برای آموزش سیستم‌های توصیه‌گر مبتنی بر هوش مصنوعی، اطلاعات مربوط به امتیازهایی است که کاربران به خریدهایشان می‌دهند، اما در واقعیت دیتای ناکافی در این زمینه وجود دارد چرا که کاربران اغلب اوقات امتیازهای خود را ثبت نمی‌کنند و یا صرفا برای ثبت نظرات منفی به خریدهایشان امتیاز می‌دهند. لذا استفاده از داده‌های ضمنی کاربران نظیر بازدیدهایی که آن‌ها از محصولات دارند، راه‌گشا خواهد بود.»

دومین تاک رویداد روز هوش مصنوعی توسط محمد صفار از گوگل بیان شد. صفار که از اعضای اولیه تیم گوگل برین و از مهندسان ارشد این شرکت است، ارائه‌ای تخصصی از مدل‌های هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدیو در گوگل داشت. او ضمن بیان تفاوت‌های فنی میان متن و تصویر در مدل‌های هوش مصنوعی یک نمونه سناریو متنی را با مدل‌های ترکیبی اخیرا ارائه شده در گوگل به ویدیو تبدیل کرد.

در ادامه مسعود کاویانی، کارشناس ارشد صبا ایده (فیلیمو و آپارات) با موضوع تخصصی فهم ویدیو توسط الگوریتم‌های یادگیری عمیق به بیان نکات تخصصی در این حوزه از بینایی ماشین پرداخت. کاویانی گفت: «امروزه حجم بسیار زیادی از ویدیوها با سرعت بالایی در پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب و آپارات بارگذاری می‌شود که فهمیدن محتوای این حجم از ویدیوها توسط هوش مصنوعی در راستای دسته‌بندی و پیشنهاد به مخاطبان می‌تواند کمک بسیار تاثیرگذاری باشد.»

در بخش دیگری از این رویداد مهدی مشایخی که پیش از این در متا و شرکت Ebay مهندس ارشد یادگیری ماشین بوده از هوش مصنوعی در اپل گفت. بیان روش‌ها و مزایای استفاده از هوش مصنوعی در جاینت‌ تک‌هایی نظیر اپل، دید بسیار خوبی به شرکت‌کنندگان AI DAY جهت استفاده از این تکنولوژی در کسب‌وکارهای حال و آینده‌شان به آن‌ها داد. همچنین در این سخنرانی درباره ChatGPT و دیگر مدل‌های زبانی بزرگ جزئیات فنی تشریح شد.

آخرین بخش از رویداد روز هوش مصنوعی، پنلی با حضور مدیر محصول اپ استور کافه‌بازار معین کافی، سرپرست تیم ریکامندیشن دیجی‌کالا علی‌اکبر غیوری و مدیر محصول هوش مصنوعی سابق دیجی‌کالا، تپسی و علی‌بابا شراره عزت‌نژاد با مدیریت پوریا حداد بود.

مهمانان پنل در این بخش به بیان کاربرد هوش مصنوعی در کسب‌وکارهای خود پرداختند. به گفته‌ کافی در حال حاضر بخش زیادی از کاربران کافه‌بازار برای یافتن برنامه موردنظرشان در این پلتفرم، از طریق موتور جست‌وجوگر این برنامه اقدام می‌کنند و اصلی‌ترین مسئله ۱۲ سال گذشته کافه‌بازار مسئله رتبه‌بندی خروجی‌های جست‌وجو است تا کاربر در اولین نتایج خود به هدف مورد نظر دست یابد.

اولین رویداد روز هوش مصنوعی (AI DAY) ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ توسط فیلاگر برگزار شد و برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری سالانه این تجمع بزرگ متخصصان هوش مصنوعی انجام شده است. پوریا حداد مدیرعامل فیلاگر و برگزارکننده رویداد گفت: «برنامه‌ریزی انجام شده تا در سال‌های آینده علاوه بر به اشتراک‌گذاری تجربیات متخصصان، مسابقات هوش مصنوعی و اهدا جوایز علمی به برترین‌های این حوزه در ایران صورت گیرد.»

همچنین رقیه فرجی دبیر برگزاری رویداد روز هوش مصنوعی گفت: «از تمام شرکت‌ها و مجموعه‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی برای حضور و مشارکت در برگزاری ایونت‌های بعدی AI DAY دعوت می‌کنیم.»

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات