رئیس کمیسیون فینتک: اینترنت حرفهای و غیرحرفهای ندارد
پس از صحبتهای روحالله دهقانیفیروزآبادی دربارهی اینترنت طبقاتی و درخواست استارتاپها، بازهم بسیاری از کارشناسان و فعالان این حوزه مخالفت خود را اعلام کردند.
رضا قربانی، عضو هیئتمدیرهی سازمان نصر تهران و رئیس کمیسیون فینتک، در گفتوگو با روابطعمومی سازمان نصر تهران دراینباره میگوید اینترنت، اینترنت است و حرفهای و غیرحرفهای، ملی و غیرملی و صیانتشده و صیانتنشده ندارد:
قبلاً از اینترنت حرفهای با اصطلاحات دیگری مانند «اینترنت طبقاتی» و «اینترنت ملی» و «شبکه ملی اطلاعات» یاد میشد. واقعیت این است که اینترنت، اینترنت است و حرفهای و غیرحرفهای، ملی و غیرملی، صیانتشده و صیانتنشده نداریم. ما برای اینترنت مواردی مانند سرعت دسترسی به شبکه یا برخی معیارهای دیگر را داریم. این گونه اصطلاحات ابداعشده، هیچگونه مصداق بیرونی ندارند.
او تأکید میکند که اینترنت حرفهای بهمعنای فیلتر و محدود کردن اینترنت و سپس برداشتن محدودیت برای برخی جاهاست؛ درحالیکه این مسئله بهدلیل دستکاریهای پیوسته در معماری اینترنت ممکن نیست:
واقعیت این است که مسئله اصلی اینترنت امروز ایران اختلالات پیوستهای است که در شبکه وجود دارد و بر این باورم با وجود این اختلالات پیوسته حتی اگر بخواهیم یا منطقهای را تعیین کنیم که در آنجا این اختلالات وجود نداشته باشد، این مسئله ممکن نیست. چرا؟ چون معماری و شبکه اینترنت کشور بهدلیل دستکاریهای پیوستهای که در آن صورت میگیرد، بهطورمداوم دچار اختلال است.
عضو هیئتمدیرهی نصر تهران با اشاره به اینکه آنها میخواهند دسترسی VPNها را محدود کنند، دربارهی قطعی اخیر پیامرسانهای ایرانی میگوید:
مدتی پیش سرورهای همه پیامرسانهای ایرانی که تقریباً در یک نقطه متمرکز شدهاند، بهصورت همزمان و بهدلیل قطعی برق از کار افتاد. در کجای دنیا اتفاق میافتد که همه پیامرسانها را در یک جا متمرکز کنند که چنین اتفاقی برای آنها بیفتد!
بهگفتهی قربانی، این تصور که به برخی جاها اینترنت بدهیم، شدنی نیست؛ چون همان گونه که عنوان شد، اینترنت کشور دچار اختلال است و تا زمانیکه رویکرد اصلی را تغییر ندهیم و دسترسی آزاد به اینترنت را فراهم نکنیم، این راهحلها تنها اتلاف وقت است.
معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ۳۰ اردیبهشت در روز رویداد روابطعمومی اینترنت طبقاتی را اینترنت حرفهای خوانده و گفته بود: «این راهکار و راهبرد میانی است که امیدوارم بتوانم انجامش دهم.» او از کارخانه نوآوری آزادی نیز مثال آورده و گفته بود حداقل باید بتوانیم به آنها اینترنت متفاوت و «درست و حسابی» بدهیم.
دهقانیفیروزآبادی نیز در صحبتهایش گفته بود که این دغدغه و خواست استارتاپهاست؛ درحالیکه فعالان این حوزه نهتنها بارها مخالفت خود را با اینترنت طبقاتی ابراز کردهاند؛ بلکه بر رفع محدودیتها و دسترسی عموم مردم به اینترنت آزاد تأکید میکنند.
نظرات