انتقاد تند معاون مخابرات از زارع‌پور: یا نمی‌دانی پورت فیبر نوری چیست یا نمی‌دانی ۲۰ میلیون چه مقدار است [به‌روزرسانی: مخابرات تکذیب کرد]

چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۷
مطالعه 3 دقیقه
معاون فناوری ارتباطات شرکت مخابرات خطاب به وزیر ارتباطات گفت: یا نمی‌دانی پورت فیبر نوری چیست یا نمی‌دانی ۲۰ میلیون چه مقدار است!
تبلیغات

سید میثم سیدصالحی، معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات، در گفت‌وگو با روزنامه جوان به انتقاد از طرح ارائه ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری پرداخته و آن را وعده‌ای غیرممکن می‌داند. سیدصالحی در خصوص این طرح خطاب به وزیر ارتباطات گفت:

روز اول باید می‌گفتیم آقای وزیر شما بر چه مبنایی داری می‌گویی به ۲۰ میلیون پورت FTTH نیاز است؟ مبنای خودت را بگو. یا نمی‌دانی پورت چیست یا نمی‌دانی ۲۰ میلیون چه مقدار است! کجای دنیا یک چنین سرویسی دارد؟!

معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات در ادامه به این نکته اشاره کرده است که وضعیت اینترنت فیبر نوری ایران را نمی‌توان با کشورهای کوچک‌تر یا دارای فناوری پیشرفته‌تر مقایسه کرد، وی اظهار داشت: «شما دارید در مورد کشوری که کوچک‌تر از یکی از استان‌های کوچک ماست صحبت می‌کنی یا درباره کشورهای صاحب فناوری صحبت می‌کنی؟»

به گفته او، اجرایی کردن طرح FTTH در چنین سطحی مورد نیاز جمعیت ۱۰ میلیونی کاربران اینترنت در ایران نیست. او در این خصوص اظهار داشت: «فرانسه ۶۰ میلیون پورت ADSL دارد، به سمت FTTH هم حرکت کرده‌است و ۱۰ تا ۱۲ درصد سرویس FTTH دارد. ما کلاً با ۱۰ میلیون کاربر می‌خواهیم به ۲۰ میلیون FTTH برسیم.»

طرح توسعه FTTH و ارائه ۲۰ میلیون پورت به منازل و کسب‌وکارها تا پایان سال ۱۴۰۴ بارها در دولت سیزدهم و توسط زارع‌پور، وزیر ارتباطات تکرار شده است. این طرح جزء مهم‌ترین برنامه‌های وزارتخانه معرفی شده اما تاکنون از سوی برخی کارشناسان نقد شده است. مهم‌ترین نقدها به این طرح این است که ارائه ۲۰ میلیون پورت تا سه سال آینده هزینه‌بر و دشوار است. علاوه بر این، هزینه بالای تجهیزات فیبر نوری برای کاربران و کسب‌وکارها باعث می‌شود این فناوری با وجود صرف هزینه بسیار، چندان مورد استقبال قرار نگیرد.

سیدصالحی به عدم همخوانی طرح‌های وزارت ارتباطات درباره پروژه FTTH با قواعد بازار اشاره کرده و در خصوص برنامه شرکت مخابرات در این حوزه چنین توضیح داد: «وزارت ارتباطات نشسته پشت درهای بسته و برای خودش تصمیم گرفته، قواعدی هم که می‌گذارد با قواعد بازار همخوانی ندارد. مخابرات دارد مسیر خودش را می‌رود و ان‌شاءالله تا سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ در ۵ میلیون پورت سرویس خواهد داد. الان ۲ میلیون پوشش دارد، ۲۰۰ هزار عدد هم ارائه شده‌ است،»

شرکت مخابرات تکذیب کرد

چند ساعت پس از انتشار این مصاحبه از معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات، این شرکت در بیانیه‌ای، با اشاره این که این مصاحبه به‌صورت ناقص منتشر شده است، انتشار آن توسط روزنامه جوان را غیر حرفه‌ای خواند. در ابتدای متن منتشرشده توسط شرکت مخاطب آمده است که «به استحضار مخاطبان محترم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که همواره حامی شرکت مخابرات ایران در بخش‌های مختلف بوده، می‌رساند مصاحبه معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران با روزنامه جوان به صورت کامل منتشر نشده و این مصاحبه بخش‌های تکمیلی داشته و انتشار ناقص آن از اخلاق و انصاف رسانه‌ای به دور بوده است.»

در ادامه این متن نیز چنین نوشته شده است:

به گزارش اداره کل ارتباطات و امور بین‌‌الملل شرکت مخابرات ایران، زمان این گفتگوی دوستانه و غیررسمی مربوط به ماه های گذشته بوده و آن هم در قالب ترسیم فضای موضوعی ICT کشور، نه برای انتشار در افکار عمومی؛ بلکه مقرر بوده این مصاحبه بعدا در گفتگو با آقای سیدصالحی و دیگر فعالان حوزه ICT کشور تکمیل شده و سپس در قالب یک گزارش خبری آسیب شناسانه باشد اما تنظیم غیرحرفه ای و انتشار بخشهای حاشیه غیر قابل انتشار این مصاحبه بدون کنترل نهایی با گفتگو شونده با وجود توافقات انجام شده منجر به شیطنت های رسانه ای و برداشت های خلاف واقع شده است. در پایان ضمن تأکید بر حمایت های وزارت ارتباطات دولت سیزدهم، به اطلاع می‌رساند مصاحبه مذکور منقطع شده و بخشهای منتشر شده مربوط به فضای خبری حوزه ICT دولت های گذشته بوده است و خوشبختانه در حال حاضرشرکت مخابرات ایران بعنوان بزرگ‌ترین اپراتور ارتباطی کشور در تعامل کامل با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مسیر تحقق اهداف و رسالت‌های تدوین شده حوزه ICT در راستای خدمت‌رسانی هرچه بیشتر به مردم شریف ایران اسلامی قرار دارد.
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات