دانشگاه‌های برگزیده در همانندجویی پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و پروپوزال‌ها اعلام شدند

یک‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۲
مطالعه 2 دقیقه
دانشگاه‌های تهران، صنعتی اصفهان و فردوسی مشهد رتبه‌های نخست همانندجویی را از نظر تعداد درخواست به دست آوردند. سامانه‌ی همانندجویی با هدف پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی راه‌اندازی شده است.
تبلیغات

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، در شش‌ماهه‌ دوم سال ۱۴۰۰ بعد از این سه دانشگاه، دانشگاه‌های مازندران، تربیت مدرس، شیراز، الزهرا، بین‌المللی امام رضا، پیام نور مرکز تهران جنوب و پیام نور استان البرز بیشترین درخواست را به سامانه‌ی همانندجویی ارائه داده‌اند.

بر پایه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه‌ی آثار علمی (مصوب سال 1396 مجلس شورای اسلامی) و آیین‌نامه اجرایی آن (مصوب سال 1398 هیئت وزیران)؛ همه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، و مؤسسه‌های آموزش ‌عالی، پژوهشی، و فناوری کشور باید تمام‌متن پروپوزال‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان و دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی خود را که بدون طبقه‌بندی هستند، در سامانه‌های پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) همانندجویی و ثبت کنند. برای انجام این قانون، ایرانداک سامانه‌ی «همانندجو» را در نشانی TIK.IRANDOC.AC.IR با پشتوانه روزافزون تمام‌متن بیش از 435 هزار عنوان رساله، بیش از 90 هزار پروپوزال و 300 هزار مقاله دردسترس همه‌ی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور گذاشته که اکنون بیش از 40 هزار استاد و 281 هزار دانشجو در آن عضو هستند.

براساس گزارش شش‌ماهه‌ی دوم سال ۱۴۰۰، در میان نشریه‌های علمی عضو سامانه همانندجو؛ نشریه‌ی هویت شهر، نشریه‌ی فقه و مبانی حقوق اسلامی، و نشریه‌های دانشگاه جامع امام حسین (ع) رتبه‌های نخست تا سوم همانندجویی و همایش ملی پژوهش‌های نوین دانشگاهی در هنر، معماری و عمران؛ کنگره‌ی ملی مهندسی عمران دانشگاه صنعتی سهند و کنگره ملی مهندسی عمران دانشگاه شیراز نیز در میان همایش‌های عضو سامانه‌ی همانندجو، بالاترین رتبه‌ی همانندجویی را به دست آورده‌اند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات