D1-kifpool

انتقاد انجمن فین‌تک از بیمه مرکزی: سامانه آمیتیس استارتاپ‌های بیمه را نابود می‌کند

سه‌شنبه 31 خرداد 1401 - 06:38
مطالعه 3 دقیقه
انجمن فین‌تک ایران در بیانیه‌ای به راه‌اندازی سامانه آمیتیس توسط بیمه مرکزی واکنش نشان داده و با غیرقانونی خواندن آن، راه‌اندازی این سامانه را موجب نابودی استارتاپ‌های بیمه دانست.
تبلیغات
D4-mcid4

به گزارش زومیت، در متن بیانیه انجمن فین‌تک آمده که با توجه به این که ساختار سهام شرکت آمیتیس تحت کنترل بیمه مرکزی است و حتی محل استقرار آن در یکی از ساختمان‌های این نهاد است، این سامانه صرفاً به‌ظاهر خصوصی بوده و بنابراین، تجمیع تراکنش‌های مالی خرید بیمه در این شرکت خصوصی اقدامی انحصاری است که منجر به نابودی نوآوری، از بین رفتن تنوع و تخریب هزاران فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم در این عرصه خواهد شد و دولتی‌سازی این کسب‌وکارها حاصلی جز عقب‌ماندگی نخواهد داشت.

انجمن فین‌تک تأسیس شرکت آمیتیس را در تضاد کامل با قانون تسهیل رقابت، منع انحصار و ماده ۶ قانون برنامه چهارم توسعه عنوان کرده که با ایجاد موانعی نظیر انحصار و تصدی‌گری، مانع از ایجاد رقابت و نوآوری و ایجاد رانت در صنعت بیمه می‌شود. علاوه‌براین، با راه‌اندازی این شرکت و سامانه عموم ذی‌نفعان ملزم به تبعیت از الزامات این شرکت، از قیمت‌گذاری تا خدمات غیر رقابتی آن خواهند شد.

در متن این بیانیه با اشاره به سهم ۵ درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت بیمه با وجود ظرفیت‌های فراوان برای گسترش آن، پیشرفت‌های صنعت اینشورتک کشور در سال‌های اخیر چنین ذکر شده است:

۶ سال از تشکیل نخستین استارتاپ‌های آنلاین بیمه در کشور می‌گذرد و این حوزه با تلاش فراوان شرکت‌های نوآور به یکی از شاخه‌های مهم فناوری‌های نوین مالی در ایران تبدیل شده است. از ۲ سال پیش با گسترش تبلیغات و ایجاد آگاهی عمومی، خرید بیمه به صورت آنلاین رونق گرفت. امروز امکان مقایسه قیمت و شرکت‌های بیمه برای کاربران فراهم شده و حالا مردم با انتخاب آزادانه و آنلاین بهترین خدمات را از شرکت‌های مختلف فروش بیمه دریافت می‌کنند.

طبق آنچه در متن این بیانیه آمده است، خدماتی همچون پرداخت آنلاین خسارت، سامانه‌های تحلیل ریسک و قیمت‌گذاری مبتنی بر هوش مصنوعی و طراحی هسته بیمه از دیگر امکاناتی است که توسط شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه ارائه شده که بعضی از آن‌ها برای نخستین بار در کشور اجرا شده است.

بیانیه انجمن فین تک ایران - بیمه مرکزی

در بخش دیگری از این بیانیه، انجمن فین‌تک ایران با انتقاد از بیمه مرکزی برای راه‌اندازی سامانه آمیتیس، به منع‌زایی‌های این نهاد اشاره کرده و نوشته است:

نهاد تنظیم‌گر بازار بیمه با این تصمیم اقدام به تصدی‌گری کرده، وارد بازار شده و بدون توجه به مسئله انحصار ریسک‌های متمرکزسازی خدمات (شامل ریسک‌های امنیتی و پدافند غیر عامل ناشی از تجمیع اطلاعات و خدمات)، به دلیل عدم شناخت صحیح از ماهیت کسب‌وکارهای نوین، نه‌تنها مساعدتی در رفع موانع فعالیت‌های نوآورانه نداشته، بلکه با صدور بخشنامه‌های ناگهانی که بعضاً از نظر مستندات قانونی و مقرراتی مخدوش است، به صورت مداوم در توسعه این کسب‌وکارها ایجاد مانع کرده است.

در این بیانیه نتیجه اعطای انحصار به شرکت آمیتیس، منع شدن کسب‌وکارهای آنلاین از همکاری مستقیم با نمایندگان و شرکت‌های بیمه اعلام شده که هرگونه صدور بیمه را منحصر به همکاری اجباری با این شرکت خواهد کرد.

در انتهای متن بیانیه، انجمن فین‌تک ضمن اعتراض شدید به تأسیس شرکت آمیتیس ایران خواستار توقف فوری این اقدام و اصلاح آن شده و نوشته است: «انجمن فین‌تک در سالی که به نام نوآوری و دانش‌بنیان مزین شده، از نهاد ناظر صنعت بیمه و سایر نهادهای بالادستی از جمله وزارت اقتصاد و فناوری اطلاعات و نهادهای نطارتی (با توجه به شائبه‌های موجود درباره تجمیع کل تراکنش‌های مالی تمام بازار بیمه در یک شرکت خصوصی) درخواست می‌کند که ضمن اقدام عاجل برای توقف فوری چنین روش‌هایی، با تشکیل یک کارگروه تخصصی و حضور تمامی ذی‌نفعان و کارشناسان خبره، اقدام به اصلاح روند فوق نمایند.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین گوشی های آیفون در بازار ایران [خرداد ۱۴۰۴]

بهترین آیفون کدام مدل است؟‌ آیا با هر بودجه‌ای می‌توان آیفون خرید؟ با معرفی بهترین آیفون در هر بازه‌ی قیمتی همراه زومیت باشید.

183
1 روز قبل
بهترین ماشین‌های لباسشویی خارجی در بازار ایران
بهترین ماشین لباسشویی خارجی در بازار ایران [خرداد ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌ رو بهترین ماشین‌های لباسشویی موجود در بازار از برندهای ال‌جی، سامسونگ و بوش را با ظرفیت‌های مختلف معرفی کرده‌ایم.

57
4 دقیقه قبل
کوسه سفید بزرگ
چرا هیچ‌وقت شاهد کوسه‌های سفید بزرگ در آکواریوم‌ها نیستیم؟

انسان موجودات عظیم و خطرناک بسیاری را به آکواریوم‌ها منتقل کرده؛ اما تلاش‌ها برای نگه‌داری کوسه‌های سفید بزرگ همواره ناموفق بوده است.

67
2 روز قبل
بهترین گوشی میان رده شیائومی در بازار ایران
بهترین گوشی میان رده شیائومی [خرداد ۱۴۰۴]

در این مقاله، بهترین گوشی‌های میان‌رده‌ی شیائومی را معرفی می‌کنیم که با وجود قیمت مناسب، عملکرد رضایت‌بخشی ارائه می‌دهند.

85
1 روز قبل
مار پیتون
مار پیتون بی‌سر در طبیعت فلوریدا؛ نشانه‌ای از مقاومت گربه‌های دم‌کوتاه دربرابر گونه مهاجم

مار پیتون برمه‌ای به‌عنوان گونه‌ای مهاجم، تهدیدی جدی برای اکوسیستم اورگلیدز به‌شمار می‌رود، اما شواهد جدید از مقاومت برخی گونه‌های بومی حکایت دارد.

12
2 روز قبل
کاور رفع مسدودی کارت بانکی
با دلایل مسدودی و روش‌ های رفع مسدودی کارت بانکی آشنا شوید

اگر کارت بانکی مسدود شد، چه کار کنیم؟ روش‌های رفع آن کدام‌اند؟ در این مقاله سریع‌ترین روش برطرف کردن مشکل مسدودی کارت بانکی را بخوانید.

5
حدود 4 ساعت قبل
نمای سه‌چهارم جلو خودرو دنا پلاس ساخته‌شده با هوش مصنوعی
بازطراحی دنا پلاس با امضای فورد؛ تجسمی جسورانه از خودرو محبوب ایرانی‌ها

اگر دنا پلاس را شرکت فورد طراحی می‌کرد با چه خودرویی مواجه می‌شدیم؟ هوش مصنوعی ایده‌های جالبی دارد.

76
2 روز قبل

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات