چرا پروژه ایرانیان‌نت برای اتصال فیبرنوری به منازل به نتیجه نرسید؟

چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۵
مطالعه 6 دقیقه
از اواسط دهه ۸۰ دولت پروژه رساندن فیبرنوری به منازل را کلید زد و در نهایت در اواخر دهه اجرای پروژه اپراتور چهارم یا فیبرنوری به شرکت ایرانیان‌نت رسید؛ اما چرا این شرکت نتوانسته تاکنون فیبر را به منازل برساند؟
تبلیغات

علی حکیم جوادی، که زمانی رئیس هیئت مدیره شرکت ایرانیان نت و مجری اتصال فیبرنوری به منازل بوده است، دلایل مختلفی را برای به نتیجه نرسیدن پروژه ایرانیان‌نت مطرح می‌کند که شاید اصلی‌ترین دلیل آن را بتوان در بین سهام‌داران آن و همکاری نکردن همین سهام‌داران برای تزریق سرمایه به این پروژه ملی جست‌وجو کرد.

او در گفت‌وگو با زومیت از جدی گرفته نشدن این طرح توسط دولت‌های مختلف در گذشته می‌گوید و اینکه چگونه وارد نشدن سرمایه به این پروژه در زمان درست حالا باعث شده است تا این اندازه شبکه اینترنت ثابت کشور شکننده باشد. حکیم جوادی رساندن ۲۰ میلیون پورت اینترنت فیبرنوری تا پایان کار دولت سیزدهم را هم با توجه به تجربه در این زمینه بسیار بلندپروازانه می‌داند و معتقد است با به‌کارگیری تمامی امکانات در این زمینه و سرمایه‌گذاری مناسب، در نهایت شاید تا پایان کار دولت سیزدهم امکان واگذاری ۷ تا ۸ میلیون پورت اینترنت فیبرنوری به کاربران نهایی رقم بخورد. در ادامه می‌توانید مصاحبه زومیت با رئیس هیئت مدیره سابق شرکت ایرانیان نت، مجری رساندن فیبرنوری به منازل در اوایل دهه ۹۰ و دلایل نرسیدن این شرکت به هدفش را بخوانید:

- چرا اپراتور چهارم که خود شما هم زمانی رئیس هیئت مدیره آن بودید نتوانست طبق تعهدات پروانه خود عمل کند؟

- چرا همان زمان از سمت ایرانیان‌نت به‌عنوان مجری طرح، مخالفتی با این روند صورت نگرفت؟

- پس با این اوصاف باید در دولت دوازدهم برای توسعه این پروژه تلاش بیشتری انجام شده باشد؟

- البته MTN هم به‌خاطر یک سری انتقادهایی که به بحث تعرفه‌گذاری‌های رگولاتوری در این زمینه داشت حاضر به ادامه کار در این زمینه با ایرانیان‌نت نشد؛ درست است؟

- الان که تمرکز دولت سیزدهم روی توسعه فیبرنوری است و برنامه این است که تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون خانوار تحت پوشش اینترنت با تکنولوژی فیبرنوری قرار بگیرد؛ با توجه به تجربه‌ای که شما در این زمینه دارید و با توجه به شرایط کشور در زمینه جذب سرمایه‌گذاری، به نظر شما این هدف دولت قابل اجرا است؟

- یک سؤال دیگر که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا تعداد پورت‌های منصوبه مشتریانی هم خواهد داشت؟ چراکه همین ۵ هزار پورتی هم که انتهای سال گذشته افتتاح شد، براساس اعلام رگولاتوری مشتریان بالایی نداشته است.

*عکس: راه پرداخت

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات