پس از چند ساعت بازداشت به جرم اغتشاش، مدیران زرین‌پال آزاد شدند (به‌روزرسانی)

دوشنبه ۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۷
مطالعه 6 دقیقه
مصطفی امیری و علی امیری، از مؤسسان و مدیران زرین‌پال که امروز ‌(۴ مهر) پلیس فتا آن‌ها را بازداشت کرده بود، آزاد شدند.

بعدازظهر امروز (۴مهر) رسانه‌های حوزه تکنولوژی در خبری کوتاه اعلام کردند که علی امیری و مصطفی امیری، از مدیران زرین‌پال، یکی از معروف‌ترین فعالان حوزه فین‌تک، بازداشت شده‌اند. در چند ساعت گذشته، گمانه‌های مختلفی درباره دلیل بازداشت آن‌ها مطرح شده بود که اصلی‌ترینش تشویش اذهان عمومی بود.

طبق اعلام رسانه‌های مختلف، پلیس فتا پیش‌از‌این در تماسی از آن‌ها خواسته بود برای پاره‌ای از توضیحات به این بخش از پلیس مراجعه کنند؛ اما پس از مراجعه، این دو برادر دستگیر شده‌اند. مهدی پرج، مدیر توسعه کسب‌وکار زرین‌پال، در گفت‌وگو با زومیت ضمن اعلام خبر آزاد‌شدن این دو برادر، درباره جزئیات این دستگیری گفت: «امروز ظهر برادران امیری و چند تن از اعضای فین‌تک جلسه‌ای با معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی برگزار کردند که صبح و قبل از جلسه به پلیس فتا احضار شدند.»

به‌گفته مدیر توسعه کسب‌وکار زرین‌پال، پلیس فتا جرم آن‌ها را اغتشاش و تجمع غیرمجاز در‌مقابل بانک مرکزی اعلام کرده است که در‌نهایت با ارسال پرونده آن‌ها به دادسرای اوین به‌دلیل کافی‌نبودن ادلّه، این دو برادر آزاد شده‌اند. پرج تأکید می‌کند پلیس فتا در حالی این جرم را مطرح کرده است که افرادی که به مقابل بانک مرکزی‌ رفته‌‌اند، از مدیران شناخته‌شده و باسابقه حوزه فین‌تک کشور بوده‌اند.

او درباره جرم‌های اعلام‌شده پلیس فتا علیه برادران امیری توضیح می‌دهد:

او ادامه می‌دهد:

پرج تأکید می‌کند که برادران امیری بههیچ‌وجه دنبال تظاهرات یا اغتشاش نبوده‌اند و فقط می‌خواستند با معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره مشکلاتشان ازجمله الزام پذیرندگان پرداخت‌یارها برای دریافت نماد اعتماد صحبت کنند. طبقه گفته‌ پرج، از ابتدای سال شرکت‌های فین‌تکی به‌صورت شفاهی و کتبی و در شبکه‌های اجتماعی درخواست جلسه با معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی را مطرح کرده‌اند؛ اما تا این لحظه با این جلسه موافقت نشده بود. او در این زمینه گفت: «برای رفع مشکلات، راه‌حلی به‌جز گفت‌وگو وجود ندارد. درنهایت، وقتی پاسخ درخواست جلسه ما بعد از چند ماه داده نمی‌شود، راهی جز این نمی‌ماند که به بانک مرکزی مراجعه کنیم تا کسی صدای ما را بشنود.»

طبق اظهارات پرج، دلیل ظاهری بازداشت برادران امیری اغتشاش یا تجمع غیر‌مجاز بوده است؛ اما دلیل باطنی‌اش این بوده برخی ذی‌نفعان که کاسبان کارت‌به‌کارت و رشد شبکه قمار هستند، به صحبت‌کردن فین‌تک‌ها با معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تمایلی ندارند. درنهایت طبق توضیحات مدیر توسعه کسب‌وکار زرین‌پال، پرونده برادران امیری به دادسرای اوین ارسال می‌شود و قاضی به‌دلیل نبود ادلّه کافی، دستور آزادی این دو برادر را می‌دهد. به‌گفته پرج، در فرایند بازداشت برادران امیری هیچ حکم قضایی وجود نداشته است.

این اولین‌بار نیست که برادران امیری به‌عنوان بنیان‌گذاران یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فین‌تک در ایران و البته پرسروصداترین شرکت در این حوزه برخورد قضایی می‌شود. برای نمونه آذر ۱۳۹۹، شعبه ۱۱۰ دادگاه کیفری شهرستان همدان مصطفی امیری، از بنیان‌گذاران زرین‌‌پال را به‌اتهام «خیانت در امانت» به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.

زرین‌‌پال از معروف‌ترین شرکت‌های نسل‌اولی فین‌تک و از‌جمله شرکت‌هایی بود که از بانک مرکزی به‌دلیل دستورالعمل الزام پذیرندگان پرداخت‌یارها برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و چندین بار نیز به دادگاه احضار شده‌ است. فیلترینگ چندباره این سرویس از دیگر مشکلات حقوقی و قضایی‌ای محسوب می‌شود که در یک دهه گذشته این شرکت پشت‌سر گذاشته است.

از طرف دیگر این اولین‌باری هم نیست که مدیران کسب‌وکارهای نوپا به دادگاه کشیده می‌شوند و برای آن‌ها حکم‌های سنگین در نظر می‌گیرند. چندی پیش شاهین طبری، از مدیران باسابقه حوزه نرم‌افزار، با انتشار عکسی در توییتر خود از احضار به دادسرا و جریمه‌شدن خبر داد. خبر جنجالی دیگری که در این زمینه می‌توان به آن اشاره کرد، به محمدجواد شکوری‌مقدم، مدیرعامل هلدینگ صباایده مربوط می‌شود؛ هلدینگی که در دل خود آپارات، فیلیمو، صباویژن و… را جای داده است. ۲۰ شهریور، شکوری به‌دنبال شکایت صداوسیما به‌دلیل استفاده از برنامه‌هایش توسط آپارات، به جرم «نشر و پخش آثار متعلق به سازمان صداوسیما در فضای مجازی» محکوم شد. این تنها حکم قضایی شکوری نیست؛ چرا‌که آبان ۱۳۹۹ نیز به جرم محتوایی که یک کانال در آپارات پخش کرده بود، به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود.

به‌روزرسانی؛ بیانیه رسمی زرین‌پال از بازداشت برادران امیری

نیمه‌شب گذشته (۴ مهر) زرین پال با انتشار بیانیه‌ای مطبوعاتی توضیحاتی در مورد بازداشت برادران امیری از مدیران و بنیان‌گذاران این شرکت فین‌تکی پرداخت. مصطفی و علی امیری در ابتدای این بیانیه اعلام کردند که باور دارند با گفت‌وگو و تعامل به ساختن مسیر‌های تازه امیدوار هستند. در این بیانیه به تصمیم‌ها و سیاست‌گذاری‌هایی که در طول چند ماه گذشته برای حوزه فعالان فین‌تکی شده، اشاره شده و آمده است:

در ادامه بیانیه توضیح داده شده است که چرا گروهی از شرکت‌های پرداخت‌یاری تصمیم گرفته‌اند به بانک مرکزی بروند. در این زمینه نوشته شده است که روز شنبه ۳ مهرماه ۱۴۰۰، علی و مصطفی امیری، هم‌بنیان‌گذاران زرین‌پال، با همراهی ۵ شرکت پرداخت‌یار دیگر به منظور درخواست برگزاری جلسه‌ای با بانک مرکزی، راهی آنجا شده‌اند که در نهایت درخواست آن‌ها برای برگزاری جلسه مورد قبول واقع می‌شود. بر اساس آنچه در این بیانیه‌ آمده است، اما دقیقا در روزی که جلسه باید برگزار شود یعنی یکشنبه ۴ مهرماه، برادران امیری توسط پلیس فتا برای ادای توضیحات احضار می‌شوند. در این زمینه در بیانیه نوشته شده است:

این بیانیه به تلاش زرین‌پال در سال‌های گذشته برای ساختن صنعت پرداخت آنلاین ایران اشاره کرده و در این زمینه نوشته شده است که در طول بیش از ۱۱ سال فعالیت زرین‌پال در صنعت پرداخت آنلاین ایران، تلاش برای ایجاد یک فضای مناسب و شفاف کاری در تجارت الکترونیکی برای همگان، جز ارزش‌های کلیدی این شرکت بوده و هست؛

در این خصوص در بیانیه توضیح داده شده است:

زرین‌پال در پایان بیانیه خود تأکید کرده که با تمام زخم‌هایی که تا امروز بر پیکر زرین‌پال به جا مانده است، آن‌ها از تلاش برای ایجاد تغییر و ساختن دست نخواهند کشید و با همراهی همراهان دلسوزی که در تمام لحظات سخت در کنارشان بوده‌اند، مانند همین چند ساعتِ امروز، می‌جنگند.

مطالب مشابه

نظرات

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود

درخواست ناموفق بود