معاون وزیر ارتباطات: اینترنت ارزان نمی‌شود

شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۱
مطالعه 3 دقیقه
معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد که مصوبه جدید تغییر روش محاسبه پهنای باند، تاثیری در قیمت اینترنت مصرف کننده نهایی ندارد و تعیین آستانه مصرف منصفانه اینترنت را به اپراتورها واگذار کردیم.
تبلیغات

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در آخرین جلسه خود، شیوهی جدیدی را برای محاسبه تعرفه پهنای باند اینترنت مصوب کرد که شرکت ارتباطات زیرساخت مکلف شد این مصوبه را از اول شهریورماه اجرایی کند.

در این راستا این شرکت اعلام کرد که با اجرای این مصوبه و با توجه به تغییر روش محاسبه تعرفه پهنای باند اینترنت، هزینه‌ی واگذاری این خدمات به اپراتورهای ارتباطی تا ۲۰ درصد کاهش می‌یابد. بر این اساس مشخص نیست که با کاهش نرخ پهنای باند عمده، آیا قیمت اینترنتی که به کاربر نهایی می‌رسد نیز کاهش خواهد یافت.

حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد:

این طور که گفته شده که مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، نرخ پهنای باند مصرفی اپراتورها را ۲۰ درصد کاهش می‌دهد، درست نبوده است. چرا که در این مصوبه، فقط روش محاسبه پهنای باند اینترنت را تغییر داده و برای آن مدل استاندارد تعریف کردیم.

وی با بیان اینکه در این مصوبه، بحث ارزان شدن نرخ پهنای باند مصرفی مدنظر نبوده بلکه روش محاسبه استاندارد شده است، گفت که نرخ پهنای باندی که از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت به اپراتورهای اینترنت ارائه می شود برمبنای میزان مصرف است و در این زمینه در دنیا نیز یک روش استاندارد برای محاسبه این میزان مصرف وجود دارد. در روش استاندارد، برای اندازه‌گیری میزان مصرف پهنای باند، ۵ درصد پیک ترافیک غیرمتعارف را حذف می‌کنند. این درحالی است که قبلا روال محاسبه‌ی پهنای باند توسط زیرساخت، بدون درنظر گرفتن پیک غیرمتعارف بود.

فلاح جوشقانی با بیان اینکه در این روش حتی اگر حمله‌ای روی شبکه اتفاق بیافتد و مصرف اپراتور به‌صورت غیرمتعارف بالا رود، زیرساخت پیک ترافیک را محاسبه می‌کرد، اعلام کرد که در روش جدید که از اول شهریورماه اجرایی شده است، ۵ درصد غیرمتعارف پیک مصرف پهنای باند حذف شده و مابقی آن محاسبه می‌شود. این موضوع درصدی از درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت را کاهش خواهد داد.

به گفته‌ی معاون وزیر ارتباطات، از سوی دیگر، تاکنون مدل محاسبه پهنای باند توزیع شده زیرساخت براساس میزان مصرف در هر منطقه (هاب) - محاسبه پلکانی- بود و هرچه میزان مصرف پایین‌تر می‌آمد، واحد مصرف (قیمت) هم پایین‌تر می‌آمد. اما هم‌اکنون مطابق با مصوبه جدید، باید به جای هر هاب، مجموع مصرف در همه هاب‌ها - محاسبه تجمیعی - محاسبه شود. این مساله نیز ۵ درصد روی کاهش درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت تاثیر دارد و به همین علت گفته شده است که نرخ پهنای باند کاهش یافته است. واقعیت این است که در این شرایط ارزی که اکثر تجهیزات ICT هم وابسته به نرخ ارز است، اپراتورها اگر بتوانند قیمت‌ها را به همین نحو حفظ کنند، ما از آن استقبال می‌کنیم. مضاف براینکه هم اکنون نیز نرخ اینترنت ثابتی که توسط اپراتورها ارائه می‌شود، به دلیل بازار رقابتی و تعرفه‌های تشویقی، پایین‌تر از تعرفه‌های مصوب است.

فلاح جوشقانی درباره طرحی که قرار بود برای تعیین نرخ اینترنت کاربران کم مصرف ADSL مصوب شود، نیز گفت که ما تعیین میزان آستانه مصرف منصفانه (FUP‌) را به اپراتورها واگذار کردیم. به این معنی که اپراتورها براساس تعرفه می‌توانند سقف مصرف منصفانه متفاوتی برای کاربران درنظر بگیرند. پیش از این به دلیل آنکه مصوبه اینترنت غیرحجمی جا بیافتد، به اپراتورها این اجازه داده نشده بود.

بر اساس گزارش رئیس رگولاتوری، اما هم اکنون طبق ارسال ابلاغیه به اپراتورهای اینترنت، آن‌ها می‌توانند در شرایط رقابتی، مشتریان خود را دسته بندی کرده و سطح آستانه مصرف متفاوتی برای مشترکان پرمصرف و کم مصرف درنظر بگیرند.

وی با بیان اینکه کاهش درآمد اپراتورها ارتباطی با تعرفه مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (مصوبه ۲۶۶) ندارد، گفت از آنجایی که کیفیت اینترنت در موبایل بهتر از ADSL است و این انتقاد وارد است که توسعه مناسبی در این بخش در کشور صورت نگرفته است، بخشی از کاربران به سمت استفاده از اینترنت موبایل سوق پیدا کرده‌اند و این مساله کاهش درآمد اپراتورهای اینترنت را به همراه داشته است.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه حداکثر سرعت اینترنت با ADSL حدود ۸ مگابیت برثانیه است و این درحالی است که با سیم کارت، کاربر به اینترنت ۲۰ مگابیتی دسترسی دارد، گفت که تحلیل‌ها نشان می‌دهد که مصوبه ۲۶۶ در کاهش درآمد اپراتورها اثری نداشته است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات