فاز بعدی اجرای طرح رجیستری؛ انتقال مالکیت گوشیهای دست دوم
در نشست خبری امروز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مدیرکل فناوری اطلاعات این ستاد اعلام کرد که فرآیند انتقال مالکیت گوشیهای دستدوم بر اساس کد دستوری #7777* انجام میشود.
به گفتهی حمیدرضا دهقانینیا، در فرآیند ثبت گوشیهای موبایل، گزینهی سومی در نظر گرفته شده که شامل انتقال مالکیت است؛ بر این اساس لازم است کاربر کد IMEI گوشی را که قرار است به فروش برساند وارد سیستم میکند و سیستم شمارهی تلفن فردی را که قرار است مالک بعدی گوشی باشد میخواهد. پس از وارد کردن این شماره، سیستم از طریق پیامک کدی را برای فرد خریدار ارسال میکند. بعد خریدار ادامه انتقال مالکیت را انجام میدهد. بر این اساس از طریق همان کد دستوری #7777* و گزینه فعال سازی، خریدار ادامه روند را طی میکند؛ IMEI را وارد میکند، کد دستوری را هم که از سیستم دریافت کرده است وارد و ارسال میکند. سپس سیستم پیامکی مبنی بر مدل و مشخصات گوشی برای وی ارسال میکند و گوشی در شبکه فعال خواهد شد.
حمیدرضا دهقانینیا تأکید کرد که خریداران قبل از اینکه گوشی دست دوم را خریداری کنند یا بخواهند گوشی خود را به فروش برسانند، حتما تنظیمات بازگشت به کارخانه یا همان ریست فکتوری را انجام دهند، سپس این فرآیند را انجام دهند.
بر اساس گزارش وی، فرآیند استعلام اصالت هم با کد دستوری #7777* و انتخاب گزینه ورود کد پانزده رقمی IMEI صورت میگیرد. به این ترتیب سیستم پیامکی برای خریدار ارسال میکند. وی تأکید کرد که این کد حتما باید با سرشماره همتا باشد. اگر از سرشماره دیگری پیامک دریافت کردند، قطعا مشکلی وجود دارد و از خرید آن گوشی صرف نظر کنند.
وی افزود:
وقتی پیامک را دریافت کردند، با فیزیک کالایی که خریداری میکنند تطبیق دهند. بر این اساس کاربر با شمارهگیری #06#*، کد IMEI گوشی خود را دریافت میکند سپس باید این کد را با کد IMEI روی جعبهی گوشی تطبیق دهد.
مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تأکید کرد: «خریداران حتما موقع خرید توجه داشته باشند که فاکتور خرید کالا با مهر فروشگاه روی فاکتور درج شود. ممکن است یک گوشی دارای دو IMEI باشد که هر دو IMEI را حتما استعلام بگیرند و اگر پاسخ منفی بود از خرید دستگاه امتناع کنند.»
به گفتهی وی، کد شش رقمی با یک پوشش روی جعبه درج شده است که میتوانند کد فعال سازی را از این قسمت بردارند. سپس از طریق سامانهی #7777* کدفعال سازی را وارد و پس از ارسال کد IMEI و شماره تلفن، پیامکی مبنی بر تأیید این کدها دریافت میکنند.
توصیه به خریداران
دهقانینیا تأکید کرد که مردم به هیچ عنوان هزینهای بابت طرح رجیستری پرداخت نکنند.
وی همچنین اکیدا اعلام کرد که کاربران خودشان شخصا فرآیند استعلام اصالت و انتقال مالکیت را انجام دهند. چرا که ممکن است فروشنده یک گوشی قاچاق داشته باشد و این گوشی را روشن کند و به خریدار نشان دهد که دستگاه آنتن میگیرد و زنگ میخورد و زنگ میزند. چون لحظهای که روشن میشود ،پیامکی دریافت میکند که نشان میدهد گوشی مورد نظر ثبت شده است یا خیر و ۳۰ روز دیگر قطع میشود؛ کافی است فروشنده این پیامک را از گوشی پاک کند و به خریدار نشان دهد. بنابراین تأکید میشود که خریدار به شخصه این فرآیند را انجام دهد.
وی همچنین به فروشندگان و صاحبان صنف و مغازهها توصیه کرد که باید دقت کنند گوشیهای دست دوم را هنگام خریداری به تنظیمات کارخانه برگردانند و سیمکارت خود را داخل گوشی وارد و تجهیز را به خود منتقل کنند.
به گفتهی وی، مردم در صورتی که گوشی قاچاق خریداری کردهاند، اگر فاکتور خرید با مهر فروشگاه داشته باشند، میتوانند به اتحادیه مربوطه و سایت سازمان تعزیرات حکومتی و سایت سازمان حمایت مراجعه و شکایت خود را به شکل سیستمی ثبت کنند و به این شکل شکایتشان را مورد بررسی و پیگیری قرار میگیرد.