پهنای باند ایران به ۴ ترابیت و ۳۰۷ گیگابیت بر ثانیه رسید؛ افتتاح پروژههای جدید زیرساخت
امروز در مراسمی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونین او، مجموعههای فجر شرکت ارتباطات زیر ساخت افتتاح شد تا پهنای باند داخلی و خارجی ایران به ۴ ترابیت و ۳۰۷ گیگابیت بر ثانیه رسید.
این در حالی است که پهنای باند ایران پیش از دولت یازدهم در مجموع بین الملل و داخلی ۶۹۶ گیگابیت بر ثانیه بود و در دو سال و نیم گذشته به بیش از ۶ برابر افزایش یافته است.
با افتتاح پروژههای تلاش۲، تجمیع۱ و تجمیع۲ در قالب مجموعه پروژههای فجر، پهنای باند بین المللی دسترسی به شبکه از ۲۷۰ گیگابیت بر ثانیه به ۳۰۷ گیگابیت بر ثانیه رسید و پهنای باند داخلی نیز از ۲ ترابیت و ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه به ۴ ترابیت بر ثانیه افزایش یافت. همچنین پهنای باند انتقال اطلاعات در داخل کشور نیز از ۲۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه به ۳۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسید.
این در حالی است که پیش از شهریور ۹۲ که محمود واعظی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم آغاز به کار کرد، پهنای باند داخلی دسترسی به شبکه ۶۲۶ گیگابیت بر ثانیه و پهنای باند بین المللی دسترسی به شبکه ۷۲ گیگابیت بر ثانیه بود. همچنین پهنای باند انتقال اطلاعات در داخل کشور ۹۰۰ گیگابیت بر ثانیه در سال ۹۲ بود.
به گفته محمود خسروی مدیرعامل شرکت ارتباطات زیر ساخت و معاون وزیر ارتباطات، ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه تا پایان سال به پهنای باند بین الملل دسترسی به اینترنت کشور اضافه میشود. بنابر این پهنای باند بینالملل اینترنت در ایران تا پایان سال ۱۳۹۴ به ۴۰۷ گیگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
بر اساس اظهارات مدیرعامل شرکت ارتباطات زیر ساخت، قرار بود این پروژهها در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ به بهرهبرداری برسد اما با دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر افتتاح این پروژهها تا ۲۲ بهمن ۹۴، امروز شاهد افتتاح آنها هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم با اشاره به استقبال در حال گسترس مردم از اینترنت و نسل سوم و چهارم موبایل، گفت:
یک تحول در وضعیت داخل بوجود آمد و باعث افزایش ظرفیت ترافیک و گیت وی بین الملل شد. این توسعههای زیر ساخت دست گرمی است. باید برای شرایط جدید آماده بود و به توسعه زیرساخت ها ادامه داد. تا سال آینده باید این افزایشها دو برابر شود.
محمود واعظی از تلاش دولت یازدهم برای ایجاد فضای جدید بین المللی در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بخشهای دولتی و خصوصی اطلاع داد و اعلام کرد:
شرایط جدید پس از رفع تحریمها و علاقمندی شرکتها و کشورها به همکاری با ایران، باید به گونهای کار کرد تا زمینه انتقال فناوری و بومی شدن دانش فراهم شده و دستاوردهای دوران تحریم، لطمه نبیند.