آخرین مأموریت ایالات متحده در ماه، آپولو ۱۷ بود که مدت کوتاهی قبل از نیمه شب ۷ دسامبر ۱۹۷۲ به فضا رفت. فضانوردان مأموریت آپولو ۱۷، سه روز را در سطح ماه گذراندند و به نمونهبرداری و آزمایشهای علمی پرداختند.
چین اعلام کرده است که قصد دارد تا دههی ۲۰۳۰ فضانوردان خود را به ماه بفرست؛ دههها است که هیچ انسانی پای به ماه نگذاشته. مرگ فضانورد سابق آلن بین، به این معنی است که اکنون فقط چهار فضانورد باقی ماندهاند که میتوانند از تجربه قدم گذاشتن روی ماه بگویند. این فضانوردان، با نوشتهها و مصاحبههای خود از تجربیات سفر به ماه گفتهاند.
چارلی دوک: متولد ۳ اکتبر ۱۹۳۵
یکی از مهمترین این افراد در ایالات متحده، چارلی دوک است که در طول مأموریت آپولو ۱۱، وظیفهی برقراری ارتباط را بر عهده داشت؛ مأموریتی که در آن، نیل آرمسترانگ بهعنوان نخستین انسان قدم به ماه گذاشت.
دوک متولد ایالت کارولینای شمالی است و تخمین زده میشود که حدود ۶۰۰ میلیون تماشاگر تلویزیونی، صدای او را بهعنوان مسئول برقراری ارتباط با ماهنشین شنیده باشند. دوک گفته بود:
این پیام در جواب نیل آرمسترانگ مخابره شد که پس از رسیدن به ماه، اعلام کرد:
خود دوک چند سال بعد، به مأموریت ماه فرستاده شد. او در سال ۱۹۷۲، بهٰعنوان خلبان ماژول ماهنشین به ماه رفت و بخشی از مأموریتی بود که به بررسی و نمونهبرداری از نواحی مرتفع ماه پرداخت. زمانی که دوک برای مأموریت آپولو، آموزش میدید، اغلب اوقات در فلوریدا بود. بدینترتیب، زمان کمی با خانوادهاش میگذارند که در هیوستون اقامت داشتند.
بنابراین چارلی دوک، قبل از مأموریت از فرزندانش پرسیده بود:
وقتی فرزندانش از این نظر او استقبال کردند، دوک به آنها قول داد که یک عکس خانوادگی را با خود به ماه ببرد.
او در سال ۲۰۱۵ به بیزنس اینسایدر گفت:
دوک پشت عکس خانوادگی خود نوشت:
بیش از چهار دهه از زمانی که دوک به ماه قدم گذاشت میگذرد و رد پای او در خاک ماه، بدون تغییر مانده است؛ اما دوک تردید دارد که عکس خانوادگی او سالم مانده باشد.
عکس خانوادگی چارلی دوک در ماه. در این عکس، دوک به همراه دو پسر و همسرش دیده میشود. دوک پشت عکس نوشته بود: «این خانواده فضانورد چارلی دوک از سیاره زمین است که ۲۰ آوریل ۱۹۷۲ روی ماه فرود آمد»
دوک گفت:
دوک در سال ۱۹۹۹، در مصاحبهای با ناسا دربارهی رانندگی در سطح ماه صحبت کرد. او گفت:
دیوید اسکات: متولد ۶ ژوئن ۱۹۳۲
دیوید اسکات، متولد سن آنتونیو، تگزاس، پیش از پیوستن به ناسا در سال ۱۹۶۳، از نیروی هوایی ایالات متحده فارغالتحصیل شده بود. او سه بار به فضا رفت و بهعنوان فرمانده مأموریت آپولو ۱۵، هفتمین نفری بود که روی ماه قدم گذاشت. اسکات همچنین، اولین نفری بود که با خودروی ماهنورد روی ماه رانندگی کرد و آخرین آمریکایی بود که به تنهایی در مدار زمین پرواز کرد.
اسکات در کتاب زندگینامه خود، دو طرف ماه (Two Sides of the Moon) نوشت:
عکس تیله آبی، در ۷ دسامبر ۱۹۷۲ توسط فضانوردان مأموریت آپولو ۱۷ از فاصلهی ۲۹ هزار کیلومتری زمین گرفته شد
اسکات گفت که از او اغلب در مورد زمان حضور در ماه سؤال میشود و اینکه با قدم گذاشتن روی ماه، چه تغییری در او حاصل شده است.
اسکات گفت:
هریسون اشمیت: متولد ۳ ژوئیه ۱۹۳۵
هریسون اشمیت، متولد سانتا ریتا، نیومکزیکو، نسبت به همتایان فضانورد خود سابقهی متفاوتی دارد. او یک زمینشناس است، اشمیت در نیروی هوایی خدمت نکرده، بلکه بهعنوان یک اختر زمینشناس خدمت میکرد. او قبل از اینکه در سال ۱۹۶۵، به فضانورد دانشمند ناسا بدل شود، به فضانوردان ناسا آموزش میداد.
هریسون اشمیت، در اوت ۱۹۷۱، برای آخرین مأموریت به ماه، آپولو ۱۷، جایگزین جو ایگل بهعنوان خلبان ماژول ماهنورد شد. اشمیت در ماه دسامبر سال ۱۹۷۲، بههمراه فرمانده مأموریت آپولو ۱۷، یوجین سرنان روی ماه فرود آمد. فضانوردان این مأموریت، عکس مشهور تیله آبی (The Blue Marble) را در طول این مأموریت گرفتند که به یکی از مشهورترین عکسهای تاریخ تبدیل شد.
اشمیت سال ۲۰۰۰ در مصاحبهای به ناسا گفت که نور زمین، امکان مشاهده جزئیات قابلتوجهی را فراهم میکرد. او گفت:
اشمیت یکی از سختترین چیزهایی که باید به آن عادت میکردند، سیاهی فضا میداند.
او گفت:
ادوین باز آلدرین: متولد ۲۰ ژانویه ۱۹۳۰
باز آلدرین متولد نیوجرسی، در سال ۱۹۶۳، به فضانورد ناسا تبدیل شد و بخشی از مأموریت آپولو ۱۱ در سال ۱۹۶۹ بود که اولین سفر فضایی برای ارسال فضانوردان به ماه بود. در طول مأموریت او نیل آرمسترانگ را همراهی میکرد که اولین گامها را در ماه گذاشت و تنها چند دقیقه بعد، آلدرین هم به ماه پای گذاشت. این دو، ۲۱ ساعت و ۳۶ دقیقه را در ماه گذراندند.
فضاپیمای آنها، ماژول ماهنورد ایگل، در منطقهای از ماه فرود آمد که به دریای آسایش (Mare Tranquillitatis) مشهور است. عکسهایی که آرمسترانگ از آلدرین در هنگام فرود آمدن از ماهنورد و همچنین راه رفتن روی سطح ماه گرفت، از مشهورترین عکسهای فضایی محسوب میشوند.
یکی از مشهورترین، عکسهای باز آلدرین، عکسی است که نیل آرمسترانگ از آلدرین گرفته. در این عکس، بهخوبی میتوانیم از درون شیشهی کلاه فضانوردی آلدرین، انعکاس سایهی او، آرمسترانگ و ماهنورد ایگل را ببینیم
آلدرین در سال ۱۹۹۸، گفت گویی سطح ماه با پودر تالک خاکستری شبیه خاک پوشانده شده بود و سنگهای ریز و درستی هم روی آن به چشم میخورد.
آلدرین در مصاحبهای که توسط مؤسسه انتشاراتی اسکلاستیک منتشر شد، گفت:
به گفتهی آلدرین، عبارت ویرانهی باشکوه (Magnificent Desolation، همچنین عنوان یکی از دو زندگینامهی باز آلدرین) که در ابتدای فرود آمدن در ماه به ذهنش رسیده، ترکیبی از دو موضوع متضاد است؛ باشکوه، بهدلیل دستاورد بودن در ماه و ویرانه هم به دلیل خالی از زندگی بودن این قمر. آلدرین تجربه بیوزنی را یکی از سرگرمکنندهترین، لذتبخشترین و چالشبرانگیزترین تجربههای پرواز فضایی میداند.
آلدرین گفت:
آلدرین از زمان سفر خود به ماه، بارها گفته است:
نظرات