با رسانهای شدن سیاست حریم خصوصی جدید واتساپ برای ارائهی اطلاعات شخاصی کاربران به فیسبوک، بسیاری از کسانی که مشغول استفاده از واتساپ بودند به فکر مهاجرت به پیامرسانی دیگری افتادند. در پی همین موضوع، در روزهای گذشته استفاده از پیامرسانهای تلگرام (Signal) و سیگنال (Signal) افزایش پیدا کرد.
براساس گزارش بیزنس اینسایدر، تلگرام ادعا کرده است که در سه روز گذشته بیش از ۲۵ میلیون نفر در این پیامرسان حساب کاربری ساختهاند و تلگرام اکنون بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر فعال دارد؛ این دستاوردی چشمگیر برای تلگرام است.
واتساپ در روزهای گذشته شروع به انتشار یک نوتیفیکیشن درونبرنامهای کرده است که میگوید کاربران باید حتما با قوانین جدید موافقت کنند، در غیر این صورت امکان کار با واتساپ را از دست میدهند. براساس این قوانین، کاربر موظف است اطلاعاتی نظیر شماره موبایل، فهرست مخاطبان و حتی لوکیشن خود را در دسترس فیسبوک و شرکتهای وابسته به آن قرار دهد.
پس از افزایش انتقادات، واتساپ بیانیهای منتشر کرد و گفت که به محتوای چتهای خصوصی دسترسی ندارد. واتساپ بهصراحت میگوید قوانین جدید حریم خصوصی مربوط به چتهایی است که با حسابهای مربوط به کسب و کارها انجام میدهید.
تلگرام که در سال ۲۰۱۳ توسط پاول دورف بنیانگذاری شده است و دفتر اصلی آن در دوبی قرار دارد، طی سالهای گذشته پیشرفتهای بسیار عظیمی تجربه کرده است و امروزه افراد زیادی (بهویژه در ایران) مشغول استفاده از آن هستند. فوربز مینویسد پاول دورف پس از ایجاد بزرگترین شبکهی اجتماعی روسیه، اقدام به توسعهی تلگرام کرد.
پس از انتشار بیانیهی مطبوعاتی تلگرام، خبرنگاران با این شرکت ارتباط برقرار کردند تا جزئیات بیشتر را جویا شوند؛ اما نمایندهی تلگرام فعلا پاسخ نداده است.
براساس گزارشهای، پس از انتشار بیانیهی مطبوعاتی واتساپ با محوریت تغییرات سیاستهای حریم خصوصی، تعداد کاربران جدید پیامرسان سیگنال با رشد ۴۲۰۰ درصدی مواجه شده است. طبق دادههای منتشرشده توسط Sensor Tower، در فاصلهی ۶ تا ۱۰ ژانویهی ۲۰۲۱ (۱۷ تا ۲۱ دی ۱۳۹۹) تعداد دانلودهای سیگنال ۷٫۵ میلیون بار افزایش یافته است.
نظرات