بالن جاسوسی چین با اینترنت شرکتی آمریکایی اطلاعات را مخابره می‌کرد

یک‌شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۰
مطالعه 2 دقیقه
بالون جاسوسی چینی
بالن‌های جاسوسی خبرساز چین فناوری آمریکایی داشتند و با اینترنت همان کشور اطلاعات را مخابره می‌کردند.
تبلیغات

براساس گزارشی از شبکه‌ی NBC، بالن‌ جاسوسی چین با اتصال به اینترنت ISP (ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتی) آمریکایی، تلاش کرده است تا به چین اطلاعات مخابره کند.

دو تن از مقام‌های فعلی و یک مقام سابق آمریکایی در گزارشی که از دستگاه‌های اطلاعاتی به دستشان رسیده، تأیید کردند این دستگاه جاسوسی پرنده قصد داشته است تا از یکی از شرکت‌های آمریکایی برای انتقال داده‌های خود استفاده کند.

درصورت تأیید رسمی، این عملیات جسارت فراوان طراحان بالن جاسوسی را نشان می‌دهد. به‌نظر می‌رسد چینی‌ها علاوه‌بر استفاده از فناوری آمریکایی در بالن‌های ارتفاع بالا، به‌سادگی با یکی از شرکت‌های ISP آمریکایی برای ارسال تمام داده‌های جاسوسی از آسمان آمریکا قرارداد امضا کرده بودند.

براساس ارزیابی دستگاه‌های امنیتی، در درجه‌ی اول داده‌های منتقل‌شده بین بالن و چین اطلاعات ناوبری بوده است. مهم‌ترین سؤالی که درباره‌ی بالن‌های جاسوسی مطرح می‌شود، این است که در این مدت چه اطلاعات دیگری به چین ارسال شده است.

دولت جو بایدن همواره تلاش کرده است تا حکمی از دادگاه برای نظارت الکترونیکی بر بالن‌ها بگیرد. بااین‌حال، هنوز مشخص نیست که آیا این تلاش‌ها موفقیت آمیز بوده‌اند یا خیر. علاوه‌بر‌این، شرکت خدمات‌دهنده‌ی اینترنتی هرگونه ارتباط با بالن چینی را تکذیب کرده است. از نام این شرکتی سخنی به‌میان نیامده است.

سخن‌وگوی سفارت چین در واشنگتن، مدعی است که این بالن به‌‌دلیل قابلیت محدودش در هدایت خودکار، از مسیر اصلی خود منحرف و به‌طور ناخواسته وارد مرزهای ایالات متحده شده است.

در اوایل سال ۲۰۲۳، بالن‌های جاسوسی چین سرتیتر اخبار بسیاری در سرتاسر جهان بودند؛ اگرچه بررسی‌ها نشان داد که این بالن‌ها از ماه‌ها پیش از اینکه خبری از آن‌ها منتشر شود، بر فراز ایالت‌های آمریکا شناور بوده‌اند.

اجزای این بالن‌های زمین‌گیرشده شامل ماهواره‌ و پنل‌‌های خورشیدی و دستگاه‌هایی برای جمع‌آوری عکس‌ و ویدئو و داده‌های ناوبری بودند. با بررسی دیگر حسگر‌ها و تجهیزات تخصصی چینی که در این بالن‌ها کشف شده بود، تأیید شد که بالن‌ها در‌واقع ابزار جاسوسی بوده‌اند.

بالنی که در نزدیکی ایالت کارولینای جنوبی سقوط کرد، در طول ۸ روز پرواز خود برفراز آمریکا نتوانست اطلاعاتی به چین ارسال کند. در آخر مشخص نشد که مخابره‌‌نشدن اطلاعات نتیجه‌ی مشکلی در سخت‌افزار بوده یا ایالات متحده انتقال داده را مسدود کرده یا مشکل از ISP بوده است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات